HUMMELS: "Az edzőváltás fontos tényező volt a fordulatban"

Forditotta: 

A két ünnep közötti szünetre a Bayern hivatalos honlapja egy Hummels interjúval készült, amelynek első felében a német hátvéd a legemlékezetesebb meccseiről, az edzőkérdésről beszélt, illetve arról, hogy hogyan telnek napjai a téli szünet során.

Első rész:

fcb.de: Egy ideje túl vagytok az utolsó idei meccsen. Örülsz a téli szünetnek?
Hummels: Igen, nagy rajongója vagyok neki. Most pedig még fontosabb ez az időszak számomra, hiszen így testileg és mentálisan is tudok regenerálódni, muszáj is, mivel január 2-től (remélhetőleg) június közepéig nincs megállás. Még ha rövid is, csak kb. 10 napos, akkor is irtó jó.

Hogy sikerült a szezon első fele?
Vegyesen. Egy remek őszi szezon van mögöttünk, ami a szezon elején még nagyon neccsenek tűnt. Aztán fordulatot vettünk. Tökéletes helyen vagyunk a Bundesligában, továbbjutottunk a BL-ben a 18 szerezhető pontból 15-tel, és a Német Kupában a negyeddöntőben vagyunk. Alapvetőent jól állunk, de vannak dolgok, amikben fejlődnünk kell még.

Mi volt a döntő tényező, ami a fordulathoz vezetett?
Természetesen az edzőváltás releváns szerepet játszott ebben, kár lenne tagadni. Gondoskodott róla, hogy a csapaton belül erősebb legyen a koncentráció, az elszántság. Szóval ez egy fontos tényező volt, de nem az egyetlen.

Melyik meccsek maradtak meg az emlékeidben?
Negatív értelemben a párizsi meccs, de szerencsére nagyon nincs további mérkőzés, ami nagyon fájó lett volna. Persze még ott a két vereség a bajnokságban, ami rossz volt, főleg a 2:0-ás a Hoffenheimtől. Pozitívumként a Lipcse elleni kupameccset emelném ki, a PSG elleni visszavágót és a Celtic elleni meccset. Számomra különösen fontos volt, ugyanis ott szereztem első BL gólom a Bayern színeiben.

A nehéz kezdés ellenére mára 11 pont az előny a bajnokságban…
Az 51 szerezhető pontból 41-gyel állunk az élen, ami egy komoly teljesítmény. A Bayernen kívül nem sok egyesület van, akik ilyen teljesítményt nyújtottak volna. Amikor a Dortmundban voltam, azt hiszem 43 pontunk volt. A csapat előnye azért ilyen nagy, mert a többi klub nem tudott konstans módon játszani és megnyerni a meccseit. A többiek rendre gyengébb periódusokat fogtak ki. Nálunk is volt ilyen, de csak rövid és mérsékelt, és a meccseinket ennek ellenére meg tudtuk nyerni, az utolsó hármat pl. 1:0-ra.

Hogy telnek most a szabadnapjaid?
Néhány napot Münchenben maradok, majd pár napot a feleségemmel és a barátaimmal "nyaralok". Nem utazunk messzire, a környéken töltjük a napokat, mivel a feleségem terhes, így a messzi utak amúgy sem jöhetnek szóba. Fontos, hogy fizikailag és mentálisan is feltöltődjünk a téli szünetben. Egyszerűen ki kell kapcsolódnom, mert a testemnek szüksége van a pihenésre.

Mit kívánsz az újévre?
Ami a sportot illeti, remélem, hogy ott folytatjuk, ahol abbahagytuk és tovább tudunk javulni. Magamra levetítve bízom abban, hogy - talán mondhatom így - meg tudom tartani a jelenlegi magas szintet, amin játszom. Ennek a legfontosabb előfeltétele az egészség. Labdarúgó a  labdarúgónak mi mást kívánhatna mint egészséget, minden más csak másodlagos.

 A cikk második fele holnap (december 28-án) jelenik meg.
Bajnokok Ligája: ^ Én ezt a szezont már végigcsinálnám Svennel. Megérdemli, nem...
jasw Apr 21 - 15:26

AKTUÁLIS MECCS: Én személy szerint kicsit tartalékosabbra vettem volna a mai kezdőt,...
Gronk Apr 21 - 13:25

Átigazolási hírek: Hát kapus nem kell szerintem és 5 Mio nal többet...
jasw Apr 21 - 9:40

Free Joomla! template by Age Themes