WAGNER: "Idő kell a beilleszkedéshez"

Forditotta: 

Az újonc Sandro Wagnerre akár már a pénteki, Leverkusen elleni Bundesliga mérkőzésen fontos szerep várhat. Az utolsó téli felkészülési mérkőzésen beszélt a beilleszkedéséről, a bajnoki címért folyó küzdelemről és a VB-re kitűzött célokról.

spox.com: Herr Wagner, hamarosan megkezdődik a tavaszi szezon. A dolgok jelenlegi állása szerint rögtön a visszatérése után akár a kezdőcsapatba is kerülhet. Gyorsabban ver a szíve, ha erre gondol?
Wagner: Nem tudom, hogy játszani fogok-e. Lewy már ismét edzett. Meglehet, hogy még időben felépül. Kíváncsi vagyok, hogy játszani fogok-e. Ha arra kerül sor, akkor örülni fogok neki és természetesen készen állok.

Milyen az eddigi benyomása? Pár napja már a csapattal edz, két felkészülési mérkőzésen játszott is. Úgy tűnik, hogy a hazatérés különösebb beilleszkedési nehézségek nélkül sikerült.
Egy kis időre azért szükségem van, hogy beilleszkedjek. A második felkészülési mérkőzésen más csapattársakkal léptem pályára, más csapat ellen, kicsit nehezebb volt. A csapattársak azonban megkönnyítik a dolgot, minőségi játékosok vannak a pályán. Ez mindig egyszerűbbé teszi egy csatár életét. Idáig működik a dolog és remélem, hogy jól szerepelünk a Bundesliga tavaszi rajtján.

Mit kell tenni a Bayer Leverkusen ellen, hogy jól sikerüljön a rajt?
Az elejétől fogva csapatként kell fellépnünk. A Leverkusen az utóbbi hetekben, hónapokban összekapta magát. Mindig is minőségi kerettel rendelkeztek, most azonban csapattá formálódtak és jó eredményeket érnek el. Nagyon motiváltak lesznek. Jó mérkőzés lesz a rivaldafényben. Egy két dolognak még passzolnia kell, de jó úton járunk.

Körülbelül egy hete van itt. Hol tart a csapat így két nappal a folytatás előtt?
A csapat viszonylag jól felkészült, de még 2-3 fontos játékos hiányzik. A karácsony előtti állapotról nem tudok nyilatkozni, csak arról, hogy milyen benyomást kelt a csapat, amióta én is itt vagyok. Mindenki jól dolgozott az első perctől fogva, főleg az edzőtáborban. Jó minőséget képviselnek, mindenki nagyon elszánt. Visszatértünk Münchenbe, először edzettünk és egy felkészülési mérkőzést is játszottunk. Nem igazán volt könnyű dolgunk ezzel az ellenféllel szemben. Ha amúgy Bundesliga csapatok vagy nemzetközi szintű csapatok ellen játszol azután nem könnyű egy harmadosztályú csapat ellen. Viccesen hangzik, de tényleg így van. Ezért is fontos, hogy kihasználjuk a következő napokat és jól kapjuk el a rajtot.

Mennyire kényelmes a pontelőny, mennyire valószínű a bajnokság megnyerése?
Nyilván kellemes ekkora előnnyel indulni, de senki nem kényelmesedik el amiatt.  Meg kell próbálnunk egyből a három pontot megszerezni és ez által az önbizalmat is növelni.

Mekkora a remény, hogy a karácsonyi időszakban a videóbírót sikerült fejleszteni?
A bírók is voltak téli edzőtáborban. Az pedig mindig jót tesz, a játékosoknak és a játékvezetőknek is. Bízok benne, hogy valamelyest sikerült jobbá tenni. Mondtam már, hogy jó dolog a videóbíró, ha működik. Úgy, ahogy eddig működött, úgy nem találom jónak. De a játékvezetők is hasonlóan gondolják, ezért is remélem, hogy sikerült jobbá tenni. Nyárig azért időt adnék a dolognak, aztán majd le lehet vonni a következtetéseket, most azonban még korán van ehhez.

Fontos szerepet játszott a döntésében a magánélet is. Beigazolódtak eddig a reményei?
Egy hét után? Túl korai ezt megmondani. Természetesen boldog vagyok, hogy újra itthon lehetek. Profinak kell lenni azonban. Első sorban a munka a fontos. Megpróbálok jól beilleszkedni, játékperceket szerezni és azokon jó teljesítményt nyújtani. Az a célom, hogy nyáron ott legyek az oroszországi VB-n, nagyon fontos ez számomra és mindent meg fogok tenni érte. Mindent bele fogok adni, többet nem tudok tenni az ügy érdekében. Ha minden jól megy, nagyon boldog vagyok. Nem akarok szemrehányást tenni magamnak, hogy nem tettem meg mindent. Az első perctől az utolsóig teljes erőbedobással küzdök.
Átigazolási hírek: Na megjött a Boateng pletyka is. Sejtettem, hogy ő lesz...
mia san mia Mar 22 - 20:47

AKTUÁLIS MECCS: Én sem tudok mást, csak gratulálni a Lipcsének, teljes mértékben...
Szkafi92 Mar 20 - 17:24

Bastian Schweinsteiger: Megszületett Ana Ivanovics és Bastian Schweinsteiger kisfia. Jó egészséget a...
mpali Mar 19 - 13:03

Free Joomla! template by Age Themes