KALLE: "Előbb vagy utóbb igazolnunk kell 80-100 millióért"

Forditotta: 
A vasárnap délelőtti Rummenigge exkluzív interjú igen erősre sikeredett a Sky-on, még úgyis hogy Kalle csak pár kérdésre adott egyértelmű választ. Első összefoglalónkban az átigazolásokkal kapcsolatos válaszait szemezgettük ki:

Az átigazolási piacról általában
"Jó játékost ma már nem kapunk olcsón, ez tény. Amitől viszont igazán félek, hogy ez az 50-100 millió eurós sáv még feljebb kúszhat a következő években, akár 100-150 közé is. De ha a trófeákért akarsz harcban lenni, ahhoz bizony kell a minőség kell és akkor ezeket a beruházásokat nem lehet elkerülni.
Volt egy személyes beszélgetésünk nemrég Ulival és ott arra jutottunk, hogy előbb utóbb nekünk is meg kell majd lépni egy 80-100 milliós igazolást."

GORETZKA-ról: "Az átigazolási profilunk természetesen erősen német-orientált. Ha egy 22 éves németet, aki az elmúlt időszakban ennyire jól teljesített, s ráadásul ingyen igazolhatóvá válik a nyáron, nem környékeznénk meg, akkor igencsak rosszul végznénk a munkánkat. Most már a játékoson múlik a dolog, úgy hallottam a következő napokban születik meg a döntése. S nyilván örömteli lenne, ha mellettünk döntene.

(Arra a kérdésre, hogy megegyeztek-e már Leon-nal) Akkor beszélhetünk egyezségről ha alá van írva a szerződés és az orvosi vizsgálat is rendben volt, ott még nem tartunk. (magyarra lefordítva, már megegyeztünk vele :) - szerk. megj.)

Megatranszeferek:
"Neymar szintű átigazolásokba viszont már nem fogunk belemenni, ez extrém mennyiségű pénz és kockázat lenne.
Például azt sem hiszem, hogy a Real 400 milliót tudna adni Neymarért, a PSG és a City talán, de nekik először el kéne adni egy másik nagyon jó játékost, amit senki sem tenne meg szívesen.
Ami biztos, ezek a dolgok nagyon nem egészségesek a verseny viszonylatában, a Financial Fairplay sajnos nyitva hagyta az ajtót ezen dolgok előtt. Az UEFA-nak és a politikának együtt kell rendbe tennie a helyzetet és bezárni a kiskapukat."

Félelem a jövőtől?
"Nem tartok attól, hogy a jövőben nem játszunk majd meghatározó szerepet. Az UEFA 10 éves értékelésében a Barca és az angolok előtt vagyunk. Az átigazolási piacon a dolgok már egy jó ideje egy irányban mennek. Most már 100 milliókról beszélünk, ami elképesztően sok pénz. Ami engem jobban aggaszt, azok a fizetések. A legfelső szint a német csapatok számára már csak nagyon nehezen követhető, ugyanis nekünk azt a pénzt először elő kell teremtenünk."
Bajnokok Ligája: Nem kiengedett a Pool, csak elfáradt az óriási hajtásban, amit...
misafeco Apr 24 - 23:10

Adok-veszek!: Csak a hivataloson találtam, de ott 27 euró. Néztem én...
Gronk Apr 23 - 9:47

AKTUÁLIS MECCS: Én személy szerint kicsit tartalékosabbra vettem volna a mai kezdőt,...
Gronk Apr 21 - 13:25

Free Joomla! template by Age Themes