Rummenigge: "Német edzőt akarunk, ha Juppot nem tudjuk meggyőzni"

Forditotta: 
A vasárnap délelőtti Rummenigge exkluzív interjú igen erősre sikeredett a Sky-on, még úgyis hogy Kalle csak pár kérdésre adott egyértelmű választ.

Ezdőkérdés
"Igazából teljesen támogatum Uli azon elképzelését, hogy Juppot megggyőzzük a maradásról. 17-ből 16 meccset megnyert nekünk, bolondak lennénk, ha egy ilyen csodálatos embert küzdelem nélkül elengednénk. Szóval nem zárnám ki, hogy még júliusban is ő ül majd a padon.
Ha mégsem, akkor pedig összeülünk vele - így beszéltük meg - és kitaláljuk ki legyen az utódja. Mindenképp német lesz. A legideálisabb német tréner ugye maga Henyckes lenne, de ha ő nem vállalja, akkor találunk mást (...) Tuchelről mi a véleményem? Ő volt az egyik legkeményebb ellenfelünk azzal a BVB-vel. Hogy nem könnyű személyiség? Igen, de egy időben mi is ilyenek voltunk "

ROBBEN és RIBÉRY esete
"30 év fölött már jellemzően csak 1 éves kontraktust kínálunk. Nem hiszem, hogy Franck vagy Arjen kvázi hála-szerződésre spekulálnának, mi sem tervezünk ilyet. Mindketten büszke játékosok, ha hosszabbítanának, akkor játszani is akarnak majd nemcsak a padon ülni. Nincs könnyű helyzetünk. Döntenünk kell, hogy velük megyünk-e tovább vagy elkezdjük a generációváltást. Úgy vettem észre, hogy számukra sem probléma, ha a döntést kicsit később születik meg.

A konkurencia és annak hiánya
"Igen, 13 pont az előnyünk, ez van. Nem az én dolgom, hogy a konkurenciát kritizáljam. Köztudott, hogy minden szezonban a bajnoki cím a fő cél.
Nyilván örülnénk egy olyan izgalmas bajnokságnak mint az angol - még ha jelenleg a City is uralja azt. Nekem is a 2001-es győzelmünk volt a legszebb. De ez van, a többi bajnokság is jellemzően 1-1 kiemelkedő csapatról szól."

Az 50+1 %-osszabály
"A DFB ragaszkodik a klubkultúra megőrzéséhez, de már most is vannak olyan csapatok, mint a Lipcse, a Hoffenheim vagy a Leverkusen, amelyek nem a klasszikus 50+1-et követik. Szerintem ez rendben, meg kell adni a lehetőséget arra, hogy a klubok maguk dönthessenek a sorsukról, a saját filozófájukról."


KAPCSOLÓDÓ: "Előbb vagy utóbb igazolnunk kell 80-100 millióért"
Bajnokok Ligája: Osztom a többség véleményét. A bajnokikon játszon Neuer a VB...
Kozi31 Apr 22 - 19:54

AKTUÁLIS MECCS: Én személy szerint kicsit tartalékosabbra vettem volna a mai kezdőt,...
Gronk Apr 21 - 13:25

Átigazolási hírek: Hát kapus nem kell szerintem és 5 Mio nal többet...
jasw Apr 21 - 9:40

Free Joomla! template by Age Themes