JUPP: "A BL-ben nem vagyunk favoritok"

Forditotta: 
A KICKER egyik legfrissebb száma egy monumentális Heynckes-interjúval indul. Az írás első harmadában kiderül, hogy a sikeredző hogyan értékeli a felkészülést, a csapatát és hogy milyen esélyeket lát a tavaszi szezonra.

KICKER: Herr Heynckes, kezdjük a felkészüléssel! Milyen volt Doha a 11 pontos előny tudatában?
Azt tettük, ami szükséges: folyamatosan javítani kell a hiányosságainkat, mind fizikai, mind taktikai vonatkozásban. Komoly hangsúlyt fektetek a passzok közbeni mozgásokra, a passz- és pozíciós játék pontosságára. Néhány támadási sémát is begyakoroltunk.
A homogén csapat és a játékbeli harmónia a napi edzések eredménye.

A felkészülés során Dortmund elleni kupameccset is leveítette a csapatnak. Miket emelet ki a mérkőzés kapcsán?
Elmondtam miben kell javulnunk: Fizikailag egyértelűen jobbnak kell lennünk, de ebben a sérülések is közrejátsztottak.
Aztán a csapatvédekezésen is van mit korrigálni. Ha hektikussá válik a játék, akkor le kell nyugodnunk, tempót kell váltani. Ezeket az edzéseken kell begyakorolni, hogy aztán a játékosok alkalmazni tudják őket éles meccsszituációban.

Az ősz vége felé nem gyengélekdett kicsit a csapat?
Ez a dolog fejben dől el, más csapatoknál is látszott, hogy már nagyon készülnek a téli szünetre. A Dortmund elleni első félidő után is komoly visszaesést láttunk: a szünet előtt nyomtunk, próbáltuk meglőni a harmadikat, negyediket, de nem jött össze, ilyenkor jön tipikusan a már látott második félidő. Ezt amúgy Dohában is átbeszéltük megint.

Milyen változásokat tervez a tavaszra?
Sandronak folytatnia kell az integrálódást, eddig jól csinálta. Fontos játékos lehet a számunkra, ha elsajátítja a neki szánt szerepet.
Mint tudják, szívesen rotálok - feltéve ha az adott játékos teljesen fitt és passzol is a rendszerbe.

A sérültek - Neuer, Thiago, Boateng, Müller, Alaba - ellenére 5 pontos hátrányból csináltak 11 pontos előnyt. Hogy lehetséges ez egyáltalán?
A dortmundiak mélyrepülése nem a mi érdemünk, de az hogy 16-ból 15 meccset megnyertünk az már igen. A Bayernt az teszi különlegessé, hogy a visszaesések és sérülések ellenére is nyeri a meccseit, még ha néha csak 1:0-kal is. A lipcseik pl. ezt nem tudták megcsinálni.

A Bajnokok Ligája valós cél lehet?
Az elsődleges prioritás a bajnokság, aztán jöhet a Német Kupa. A BL-ben jelenleg nem vagyunk favoritok, de benne vagyunk a tágabb elitben: az angolokkal, a Reallal a Barcaval és a PSG-vel.

De érzi a vágyat a csapatban a triplázás iránt?
A játékosok inkább reálisan állnak a dologhoz, mint én. Nyilván kívülről jöhetnek összehasonlítások 2013-mal, ez ellen nem lehet mit tenni. S nyilván a szrukolóink is álmodhatnak erről, de ez nem egy tervezhető dolog, hihetetlen nehéz megnyerni.

2013-ban tudatosan, lelkileg is készültek a BL-győzelemre. Ez megimsételhető?
Nem is gondolok ilyenre, merész lenne. Mi a bajnokságra koncentrálunk. A BL-ben meg aztán lehet 1-2 olyan csapat, akik tőlünk előrébb tartanak valamennyivel.

Abban a szezonban a csapat egy igen egységes és sikerorientált volt. Idén is érezhető ilyesmi?
Ez majd csak a mérkőzéseken derül ki. Túl korai lenne erről beszélni.

Ez a céltudatosság, sikerorientáltság olyasmi amit erősíteni kell, vagy inkább visszafogni?
Én úgymond kísérem a csapatot, egyengetem az útját, hogy egyre magabiztosabbak és öntudatosabbak legyenek. Remélem, működik. Ami bizonyos, Philipp és Bastian, az akkori két vezéralak már nincs velünk.Az interjú-sorozatot hamarosan folytatjuk a 2. résszel, amiben a mester a az egyes játékosokról fog beszélni.

.
Bajnokok Ligája: A Spurs jobb csapat jelenleg mint a Juve. Aki Torinóban...
Kozi31 Feb 15 - 7:49

Átigazolási hírek: Vidalt szerintem nem is feltétlenül kell eladni, az utóbbi pár...
szabi90 Feb 13 - 16:22

AKTUÁLIS MECCS: Nekem James játéka tetszett. Elég ügyesen irányítgat, szinte mindig elérhető...
FERWIN Feb 12 - 17:45

Free Joomla! template by Age Themes