JUPP: "Nem hibáztatható a Bayern, ha kihasználja az előnyét "

Forditotta:  Benke Tamás és Szabó Sándor

Heynckes mesternek manapság komoly sikere van a médiában, sorra adja az interjúkat. A legfrissebben, amit a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) hozott le, újabb betekintést nyerünk Jupp életébe és szakmai sikereibe.

Terv a szezon hátra lévő részére: "Dohában ismét sikerült elérni a triplázós szezon edzésszínvonalát. Az év elején pedig jelezni szerettük volna a ligának, hogy lássák: sajnos itt nincs keresnivaló. A Leverkusen ellen mindez remekül sikerült, optimizmusra ad okot."

A bámulatos feltámadásról: "A Dortmundiak is segítettek a hullámvölgyükkel, a Lipcse pedig megfizette az árát a többfrontos harcnak, először játszottak a BL-ben"

Az excentrikus, nehezen kezelhető játékosokról (pl. Auba): "Az emeberek különbözőek, ennek megfelelően eltérő bánásmódot igényelnek. Egyik-másiknál nagyon határozottnak kell lenned, mert csak abból ért, mások esetében pedig elég ha csak tanácsokat adsz. De mindenkinek kelle egy érthető üzenet. Szankciókkal és pénzbírságokkal manapság már nem megyünk sokra. A józan észre és a professzionalizmusra kell apelállni."

Az Oldstar párosról, Robbéryről: "Számomra a kor nem kritérium ha a teljesítményről beszélünk. Az elszántság, a szenvedély, a siker utáni vágy már az. Ez pedig mindkettőjüknél stimmel, egyáltalán nem aggódok."

Az Ancelotti-érát követő taktika változtatásokról: "A meccseket addig szurkolóként néztem, nem ezdőként. De mikor a Bayern felhívott, rögtön jeleztem, hogy az alapoknál kell kezdeni, ez pedig a védelem. A legjobb példa erre a PSG elleni visszavágó. Két presszingzónát definiáltunk, és 25 méternyire tömörítettük a felállást, hogy ne legyenek szabad területek. Okosan játzottunk és türelmesen, nem hagytuk magunkat lekontrázni. Ez volt a kulcs a sikerhez, a későbbiekben is - sikerült meggyőznöm a csapatot a koncepcióról."

Az unalmas bajnokságról: Osztom és megértem azon véleményeket, hogy több változatosságra lenne szükség a tabella élén, illetve, hogy izgalmasabbá válhatna a harc a bajnoki címért. A Bayernt azonban nem hibáztathatjuk azért, hogy sikeresek és kihasználják előnyeiket. A különbség még mindig az, hogy csak a müncheni együttes tudja megtartani azokat a játékosokat, akiket meg akar tartani.

A hatalmas fizetésekről és a tiszeteltről: Szívesen megmutatnám a játékosoknak az első profiszerződésem a 1964/65-ös szezonból. A havi keresetem 160 márka volt. Kár, hogy már nincs meg, különben kiakasztanám az öltözőbe. Röhögő görcsöt kapnának a játékosok, és nem tudnának edzeni többet.

Számomra például teljesen természetes, hogy az öltözőben a felszerelések és a cipők nem maradnak a földön az edzés után, hogy utána a takarítónőre maradjanak. Mindig mondom a játékosoknak, hogy ez lehetne az ő édesanyjuk is.

A triplázás utáni megkeresésekről: Abramovic meg akart látogtani az otthonomban, de mondtam neki, hogy "köszönöm nem, nem csinálom tovább". Sőt a PSG elnöke is bejelentkezett volna szakácsokkal, hogy majd főznek nálam. Ebből sem kértem.AKTUÁLIS MECCS: Sima meccs, csak így tovább! Kimmichnek be kellet volna sárgulni...
Kozi31 Feb 20 - 21:42

Bajnokok Ligája: A Spurs jobb csapat jelenleg mint a Juve. Aki Torinóban...
Kozi31 Feb 15 - 7:49

Átigazolási hírek: Vidalt szerintem nem is feltétlenül kell eladni, az utóbbi pár...
szabi90 Feb 13 - 16:22

Free Joomla! template by Age Themes