BOA: "Jupp igazi apafigura. Pep a legjobb stratéga"

Forditotta: 
Sérülések miatt a 29 éves védő csak 13 tétmérkőzésen tudott pályára lépni az elmúlt szezonban, a hétvégi, Mainz elleni 2-0-ás siker alkalmával viszont újra régi fényében tündökölt, nem mellesleg 150-djére öltötte magára a Bayern színeit.

"Jobban érzem magam. Újra megtaláltam a helyem a pályán is, ez ugyan eltartott egy darabig a sérülések miatt."

A top formában lévő Boateng a 2017/18-as Bundesliga szezonban már most annyiszor lépett pályára, mint az utóbbi szezonban összesen. A Bayern elmúlt 8 bajnokián mindig kezdő volt, amelyeken négy győzelmet és négy gól nélküli mérkőzés a mérlege.

"Sokkal jobban játszunk, mint azelőtt", mondta. 14 mérkőzésből 13-at megnyertek a Bundesligában Jupp Heynckes októberi visszatérése óta.

"Jupp elképesztően tapasztalt, olyan számunkra, mintha az apánk lenne, mindenki követi az utasításait. Nagyon boldogok vagyunk vele."
Boateng a már történelmi triplázás alkalmával is alapembernek számított, azonban Pep Guardiola is nagyban hozzájárult, hogy a világ egyik legsokoldalúbb védőjévé váljon.

"Csodás edző, az egyik legjobb... Számomra taktikailag ő a legjobb. Ebben a szezonban sok jó játékost vett a Manchester City és meg lehet nézni a csapatát most. Nagyon jól játszanak."


Az idei célok
Miután a City és a Bajorok is érdekeltek még a Bajnokok Ligájában nem kizárt, hogy találkozik még korábbi edzőjével.
Guardiola irányítása alatt egyébként a müncheniek a negyeddöntő során búcsúztak a BL-ből, Ancelotti irányítása alatt pedig az elődöntőben, idén eggyel tovább szeretnének lépni:

"Olyan messze akarunk jutni, amennyire csak tudunk", mondta a VB győztes hátvéd. "Vannak kemény bajnokságok. Az angol, a spanyol, az olasz, mindegyik jó csapatokkal rendelkezik, de végeredményben nekünk is nagyon erős keretünk van és megpróbáljuk megnyerni a BL-t. Természetesen ez nem lesz könnyű."

Ha már VB győzelem... Természetesen az is cél. 2014-ben minden mérkőzésen kezdett, és erre jó esélye lesz most, Oroszországban is, méghozzá klubtársa, Mats Hummels oldalán.

"Az a legnagyobb dolog, amit elérhetsz. Nagyon érzelmes pillanat volt, de hamar magam mögött tudtam. Nem gondolok arra minden nap, hogy "világbajnok vagy." Új célokat akarok kitűzni, hiszen ha állandóan azt mondod, hogy "világbajnok vagyok", akkor nem fogsz fejlődni, sőt a szintet sem tudod tartani."

További információk

  • Forrás: bundesliga.de
AKTUÁLIS MECCS: nem értem egyszerűen. a realnál repkedtek a belső védők a...
mia san mia Apr 26 - 9:09

Javi Martínez: Már egy jó ideje aggaszt a teljesítménye igazi téthelyzetben. Tegnap...
argo001 Apr 26 - 7:56

Robert Lewandowski: kicsit erős, de kb én is így vagyok vele. még...
Véder Nagyúr Apr 26 - 6:32

Free Joomla! template by Age Themes