Bundesliga-reform: Hummels ellenzi, Müller megfontolná

Forditotta: 

A Schalke elleni győzelem után a SPORT1 kapta mikrofonvégre a világbajnok duót: Thomas Müllert és Mats Hummelst. A páros interjúból megtudhatjuk, mit gondolnak Goretzkáról és a Bundesliga-reformok szükségességéről:


SPORT1: A Bayern mostanában már szinte ezdő nélkül is nyerni tud, még úgy is, hogy az ellenfél kifejzetten bátran játszik. Mennyire van jót hatással a Bayern játékosaira, ha az ellenfél 90 percen keresztül küzd?
Mats Hummels: Nagyon is. Szeretjük ezeket a meccseket, ahol a másik csapat mindent belead. A Schalket nagyon nehezen tudtuk csak kontrollálni. Jól csináltuk, jól presszingeltünk, de közben elképesztően megnehezítették az életünk, küzdenünk kellett. Néhány kontrát jobban is lejátszhattunk volna - de ez már Thomas feladata.

SPORT1: Mennyire jó vagy rossz - a hamarosan kiéleződő Bajnokok Ligája kapcsán - hogy már lényegében bajnokok vagytok?
Müller: Azt majd csak akkor látjuk meg, ha lejátszottuk a fontos BL-meccseket. Ha sikeresek leszünk, úgy lesz intepretálva, hogy rá tudunk pihenni, ha nem, akkor úgy hogy már nem volt izgalom a bajnokságban és ezért. Az edzőstáb remekül végzi a munkáját, sokalt követelnek tőlünk. A Schalke ellen is élveztük a dolgot, presztiszellenfél ellen mindenképp villantani akartunk.

SPORT1: Hogy működött Peter Hermann Jupp Heynckes cseréjeként?
Müller: Nagyon jól. De nem is várhattunk mást. Nagyon sokat kommunikál az edzéseken is, jól bejáratott trénerstábunk van.

SPORT1: Lényegében minden szem Leon Goretzka-ra szegeződött a meccs során. Milyen volt a benyomás róla?
Hummels: Szuper játékos. De szerintem manapság túl lett tematizálva a személye. Hagyni kéne, hogy nyugodtan lejátszhassa a Schalkénál hátra lévő idejét.

Müller (nevetve): Istenem, csak nem felcsaptál Leon ügyvédjének?

SPORT1: Szüksége lenne ügyvédre?
Müller: Úgy tűnik. Mintha újra és újra megkérdőjeleznék. A kamerák nyilván rászegeződtek, de a mi szemeink azért nem. Jó játékos, várjuk ki a nyarat és meglátjuk, hogy fog menni a szekere nálunk.

Stefan Effenberg mostanában a Bundesliga megrofármálasa mellett érvel, hogy újra izgalmasabb lehessen. (pl. alapszakaszra és rájátszásra bontani a szezont) Bayern játékosként mit szólnak ehhez? Bizonyos szempontból ez Önök ellen, a hegemóniájuk ellen szólna.


Hummels:
Őszintén megmondva nem sok mindent várok ettől, hiszen a Bundesliga arra lett kitalálva ami. Ott van a kupasorozat, ami teljesen más jellegű.
Müller: Nem baj, ha az ember néha gondolkozik azon, hogy hogyan tudna megreformálni ezt azt.

Hummels:
Ez oké. Az én szememben azonban adott egy szezon, amelyben azért játsszák le a meccseket, hogy aztán az egyik csapat az élen végezzen a pontgyűjtésben. S van a többi sorozat, ahol azért játszol, hogy kiejtsd a másik csapatot, arra ott van a Bajnokok Ligája és a nemzeti kupa. Nem kell mindent hasonlóvá reformálni.
Müller: Meg kell vitatni, hogy mit lehetne optimalizálni. Elvégre a Bundesliga a mi termékünk. Talán be kellene vonni a szurkolókat is és megkérdezni, hogy mennyire izgalmas számukra egy szombat délután. Egy játékban ugyanis mindig fontos az izgalom.

Herr Hummels, a Bayern játékosaként most ellenzi az ötletet.  De ha a Borussiaban játszana még, a Bayern mögött tanyázva,  akkor se támogatná?
Hummels: Nem.
Müller: Ennek semmi köze ehhez. Nem arról van szó, hogy valakit segítsünk vagy hátráltassunk. Sokkal inkább arról, hogy elgondolkozzunk rajta, hogy hogyan optimalizálhatnánk a dolgot. Bár a Bundesliga a jelenlegi formájában  is mindig jól működött.
Bajnokok Ligája: Osztom a többség véleményét. A bajnokikon játszon Neuer a VB...
Kozi31 Apr 22 - 19:54

AKTUÁLIS MECCS: Én személy szerint kicsit tartalékosabbra vettem volna a mai kezdőt,...
Gronk Apr 21 - 13:25

Átigazolási hírek: Hát kapus nem kell szerintem és 5 Mio nal többet...
jasw Apr 21 - 9:40

Free Joomla! template by Age Themes