ALABA: "Ideje lenne, hogy valaki a nyomdokaimba lépjen"

Forditotta: 
Ki lesz a következő David Alaba? 2010 óta nem sikerült az utánpótlásból egyetlen játékosnak sem megvetni a lábát a profiknál. A SPORTBILD-nek Alaba elmondta min múlik a dolog.

Mi kell a nagy álmok megvalósításához?
Uli Hoeness az elmúlt időben gyakran hangoztatta, hogy a Bayern utánpótlásképzése David Alaba kinevelése óta gyengélkedik. A 25 éves játékos 8 évvel ezelőtt, 2010-ben került fel a profik közé - azóta senkinek nem sikerült ez.
"Végeredményben sok minden kell ahhoz, hogy sikerüljön: Sok munka, tehetség, szerencse, akarat, fegyelem, de sok lemondással is jár a dolog. Az új utánpótlásközponttal adott a srácoknak minden, hogy tovább tudjanak fejlődni és meg tudják tenni a következő lépést. Az imént felsoroltak mellett azonban meg kell benned legyen a törekvés, hogy egészen magasra juthass. Ebben senki nem tud neked segíteni", magyarázta az osztrák válogatott játékos.

De vajon ki lehet a következő Alaba?
"Vannak igazán jó játékosok: Marco Friedl, aki a múlt évben nagyot fejlődött, jelenleg pedig a Werder kölcsönjátékosa. Emellett kapus téren is van egy nagy tehetségünk, Christian Früchtl, aki még csak 18 éves, de megvan benne minden, amire egy kapusnak szüksége van. Sokra viheti és Manuel Neuer személyében a lehető legjobb mestertől tanulhat. Remélem,hamarosan valakinek újra sikerül felkerülnie a profik közé és így már nem engem fog illetni az a cím, hogy az utolsó, akinek sikerült."

A Bayern koncepciója a Real, a PSG vagy a Manchester City koncepciójának lényegében az ellentetje. 
 A Bayern egyértelműen az FC Deutschland koncepción dolgozik, amelynek célja minél több német játékost a keretben tudni. Alaba is e koncepció része, mint saját nevelésű, németajkú játékos.
"Amit idáig én tapasztaltam az az, hogy az egyesületnek mindig sikerül kialakítania egy egészséges egyveleget a német és a külföldi játékosokból. Biztosan ez lesz a jövőben is. Az elgondolást, hogy célzottan német játékosokat szerezzenek meg jónak találom, de természetesen mindig szívesen látjuk a külföldről érkező játékosokat is."
Átigazolási hírek: Most olvastam STATISZTIKA : WAGNER NETTO JÁTÉKPERCEI/GÓLJAI JOBBAK MINT MESSIÉ...
speziale Mar 21 - 8:58

AKTUÁLIS MECCS: Én sem tudok mást, csak gratulálni a Lipcsének, teljes mértékben...
Szkafi92 Mar 20 - 17:24

Bastian Schweinsteiger: Megszületett Ana Ivanovics és Bastian Schweinsteiger kisfia. Jó egészséget a...
mpali Mar 19 - 13:03

Free Joomla! template by Age Themes