VAN GAAL: "Amíg Uli a Bayernnél van, biztos nem térek vissza"

Forditotta: 
Körülbelül 7 éve ért véget van Gaal müncheni kalandja, egészen pontosan 2011 áprilisában. A holland tréner azonban nem rejti véka alá, hogy még mindig szereti a klubot.

"Természetesen még mindig szeretem! A Manchester United, akiknek legutóbb voltam az edzőjük, egy üzleti klub. A Bayern teljesen más. Rummenigge és Hoeness vezetésével, akik maguk is focisták voltak egykoron tudják, hogy miről szól ez az egész. Számukra a futball a legfontosabb, nem a pénz, úgy mint a Manchester Unitednél. Ezért szeretem a Bayernt", kezdte mondandóját a holland tréner.

Visszatérés? Elképzelhetetlen!
"Ameddig Uli Hoeness a klubnál van, addig én nem fogok ott dolgozni. A CFR Cluj elleni BL mérkőzést követően volt egy elbeszélgetésünk, de nem sikerült jól. A feleségem azt mondta az után, hogy ha igaz, ami ott elhangzott, akkor el kellene hagynod a Bayernt."

De mi volt a vita kiváltója?
"Philipp Lahm akkoriban balhátvéd volt a bajoroknál, én pedig jobbhátvédként számítottam rá. Ebből lett hatalmas vita Ulival, aki továbbra is balhátvédként akarta látni Lahmot. A történelem azonban engem igazol: Lahm jobbhátvédként lett BL-győztes és Világbajnok. Emellett Thomas Müller és David Alaba miatt voltak viták. Amikor eleinte a kezdőbe neveztem őket, a feleségemnek kellett hallgatnia a VIP-ben, hogy a férje már megint nem jó felállást választott."
Akkor Alaba hibája történetesen van Gaal állásába került - az utolsó percekben a Nürnberg az ő hibáját kihasználva mentett pontot: "Alaba a mai napig a Bayern egyik legnagyobb tehetsége, aki csak a Bayernnél volt."

A játékosokkal is volt nézeteltérés
Hogy Luca Tonit a fülénél fogva rángattam-e? Igen! Ahogy a reggelizőasztalnál flangált az egyszerűen tiszteletlen volt a társaival és velem szemben is. Egy csapatnál nem lehet ilyet megtenni, számomra létezik egy megváltoztathatalan szabály: A csapat fontosabb, mint az egyén!"

Mik voltak a Bayernnel a tervei és miért bukott meg Schweinsteiger Angliában?
"Schweinsteiger fizikuma már nem bírta el az angol bajnokságot. A Bayern egészséges játékosként adta el, valóban, de fizikailag már a pályafutása végét járta. Azt azonban, ahogyan Mourinho bánt vele nem érdemelte meg Schweini. Ezzel magyarázható az, ahogyan a pályafutása alakult. Kár, mert ő is olyan játékos, mint Luis Enrique, Mark van Bommel vagy Philipp Lahm, akiknek jelenléte a pályán mindig érződött."

A régi bayernes terveiről
Van Gaal annó három játékost szeretett volna megszerezni: Mesut Özilt (akkoriban Werder Bremen), Wesley Sneijdert (Real Madrid) és Simon Rolfest (Leverkusen).
"Mivel nem kaptam meg Wesley Sneijdert irányítónak így Ribéryt tettem erre a posztra, aki azonban túl gyengének bizonyult ott, ezért kellett áttervezni a felállást."

További információk

  • Forrás: sportbild.de
AKTUÁLIS MECCS: Nehéz bármit is mondtani a tegnapi meccs után, hiába aludtam...
Fußballmeister Apr 26 - 8:58

Javi Martínez: Már egy jó ideje aggaszt a teljesítménye igazi téthelyzetben. Tegnap...
argo001 Apr 26 - 7:56

Robert Lewandowski: kicsit erős, de kb én is így vagyok vele. még...
Véder Nagyúr Apr 26 - 6:32

Free Joomla! template by Age Themes