"Ezt várjuk tõle"

Forditotta: 

 

Ha a statisztikákra tekintünk, akkor jól láthatjuk, hogy a cserepadról beszálló és azután gólt lövõ játékosok terén a Bayern áll az élen. Az utolsó ilyen gólt éppen az a Lukas Podolski szerezte, akit Uli Hoeneß a napokban keményen kritizált, mondván, hogy az eddigi két alkalomból egyszer sem tudott bizonyítani.

 A Bielefeld elleni meccsen azonban váratlan fordulat történt. Mindenki arra számított, hogy ismét Podolski lép majd pályára a még mindig sérült Luca Toni helyén, de ehelyett az edzõ a 4-2-3-1 -es felállást választotta, amelyben Klose volt az egyetlen elõretolt ék. Ez persze nemcsak meglepte, hanem egyben dühítette is a fiatal Lukast.

Késõbb Klinsmann elmondta, hogy ezt azért csinálta, hogy "Láthassuk, hogyan reagál a szituációra Poldi." A terv az volt, hogy a "felbosszantás" révén végre kizökkentsék Poldit a gyenge formájából, és  jó teljesítményre sarkallják. Ez be is jött. A beállását követõ pár másodpercen belül rögtön ki is harcolt egy szögletet, egy késõbbi beadásával pedig gólpaszt adott Ribérynek, majd saját maga is a hálóba talált.

"Azt szeretnénk látni végre, hogy 'harap', és ég benne a tûz." - nyilatkozta Klinsmann, aki ezután tovább dícsérte a csatárt: "Folyamatosan kérte, és kereste a labdát. Mindig megpróbált valahogy lövéshez jutni, illetve a 16-oson belülre kerülni. Sok mozgást vitt a játékunkba."

 
Podolski önkritikus

Maga Podolski is elégedetten hagyhatta el az Allianz Arénát. „Ma végre belejöttem, gólt lõttem, gólpaszt adtam" - mondta a játékos, aki hoizátette: "Azt hiszem, Uli Hoeneß-nek múltkor igaza volt. Az elõzõ két meccsen nem játszottam jól"

   A 23 éves játékos Bielefeld elleni  produkciója azonban már a menedzsernek is tetszett. "Ma hatalmas gratulációban részesítettem õt, mert olyan jól játszott" - mesélte Hoeneß, aki Poldi szombati teljesítményét a "szuper" és "nagyon lelkes" szavakkal jellemezte. "Ma rendkívül elégedettek voltunk vele. Ha mindig így játszana, akkor itt nem lenne semmilyen gondja"
 
(Forrás: www.fcbayern.de) 
  Fordította: Basti 
Átigazolási hírek: Nyugi. Ebben a kérdésben a Bayern dönt. Ok, eladjuk 150...
rogozsin Feb 23 - 1:49

Bajnokok Ligája: én örülnék neki ha összesorsolnának minket a MU-val. szerintem "simán"...
Véder Nagyúr Feb 22 - 22:05

AKTUÁLIS MECCS: Ez eldőlt az első meccsen szerencsére. Az első félidő nem...
mia san mia Feb 22 - 10:31

Free Joomla! template by Age Themes