"Ezt várjuk tõle"

Forditotta: 

 

Ha a statisztikákra tekintünk, akkor jól láthatjuk, hogy a cserepadról beszálló és azután gólt lövõ játékosok terén a Bayern áll az élen. Az utolsó ilyen gólt éppen az a Lukas Podolski szerezte, akit Uli Hoeneß a napokban keményen kritizált, mondván, hogy az eddigi két alkalomból egyszer sem tudott bizonyítani.

 A Bielefeld elleni meccsen azonban váratlan fordulat történt. Mindenki arra számított, hogy ismét Podolski lép majd pályára a még mindig sérült Luca Toni helyén, de ehelyett az edzõ a 4-2-3-1 -es felállást választotta, amelyben Klose volt az egyetlen elõretolt ék. Ez persze nemcsak meglepte, hanem egyben dühítette is a fiatal Lukast.

Késõbb Klinsmann elmondta, hogy ezt azért csinálta, hogy "Láthassuk, hogyan reagál a szituációra Poldi." A terv az volt, hogy a "felbosszantás" révén végre kizökkentsék Poldit a gyenge formájából, és  jó teljesítményre sarkallják. Ez be is jött. A beállását követõ pár másodpercen belül rögtön ki is harcolt egy szögletet, egy késõbbi beadásával pedig gólpaszt adott Ribérynek, majd saját maga is a hálóba talált.

"Azt szeretnénk látni végre, hogy 'harap', és ég benne a tûz." - nyilatkozta Klinsmann, aki ezután tovább dícsérte a csatárt: "Folyamatosan kérte, és kereste a labdát. Mindig megpróbált valahogy lövéshez jutni, illetve a 16-oson belülre kerülni. Sok mozgást vitt a játékunkba."

 
Podolski önkritikus

Maga Podolski is elégedetten hagyhatta el az Allianz Arénát. „Ma végre belejöttem, gólt lõttem, gólpaszt adtam" - mondta a játékos, aki hoizátette: "Azt hiszem, Uli Hoeneß-nek múltkor igaza volt. Az elõzõ két meccsen nem játszottam jól"

   A 23 éves játékos Bielefeld elleni  produkciója azonban már a menedzsernek is tetszett. "Ma hatalmas gratulációban részesítettem õt, mert olyan jól játszott" - mesélte Hoeneß, aki Poldi szombati teljesítményét a "szuper" és "nagyon lelkes" szavakkal jellemezte. "Ma rendkívül elégedettek voltunk vele. Ha mindig így játszana, akkor itt nem lenne semmilyen gondja"
 
(Forrás: www.fcbayern.de) 
  Fordította: Basti 

Error: No articles to display

Te kit igazolnál?: Én egy orvost igazolnék, szánalmas hogy évek óta tele vagyunk...
rogozsin Nov 24 - 17:48

Bajnokok Ligája: Lassan kezdhetünk spekulálni, hogy kit kaphatunk a legjobb 16 között....
misafeco Nov 24 - 16:11

Taktika, hadrend, felállás: Kimmich szerepét én nem bolygatnám. Világklasszis szinten játszik a jobbvédő...
misafeco Nov 23 - 20:55

Free Joomla! template by Age Themes