Csak a pályán rivális

Forditotta: 

 

fcbayern.de: Jörg, a felkészülés fele már eltelt. Hogy állsz eddig?

Butt: „Nagyon jól. Keményen dolgoztunk, abszolút fitt vagyok. Mondjuk néhány edzésmódszer elég új volt nekem.“


fcbayern.de: Ezzel mire gondolsz pontosan?

Butt: „A korábbiakhoz képest sokkal kevesebb volt a futás, helyette inkább intenzívebb és futball specifikusabb gyakorlatokat végeztünk. Játék közben sokat változtajuk az iramot, nem úgy mint sima futás közben. Mondjuk, nem volt ez teljesen új ez számomra, de itt a Bayernnél láttam elõször optimalizálva a módszert. Korábban együtt futottam a csapattal, most sokkal inkább egyénre, ránk kapusokra van szabva az edzésmódszer. Például nagyon sokat gyakoroljuk a gyorsulást. Ezt különösen hasznosnak találom.“fcbayern.de: Hogy értékelnéd az elsõ fél évedet Münchenben?

Butt: „Nagyon jól beilleszkedtem a csapatba. S lakást is gyorsan találtunk, nagyon jól érezzük magunkat itt a családdal. Ráadásul -  a kezdeti nehézségek után - sportszakamailag is megiramodott a csapat mostanság. Szóval összességében nagyon pozitívank ítélem az elsõ hat hónapot, még akkor is, ha nem játszhattam sokszor“fcbayern.de: Eddig csak barástágos meccseken léphettél pályára. Hogyan várod az elsõ tétmeccses fellépésed?

Butt: „Hétrõl hétre jobban. De persze ez nem ilyen egyzserû. Eddig mindig az elsõ számú kapus voltam, most más a helyzet, ami számomra egy kihívás. Nap mint nap száz százalékosan kell készülnöd, anélkül, hogy tudnád, mikor kerülsz bevetésre.“fcbayern.de: Mi motivál ebben?

Butt: „Olyan klubban játszom, ami a nonplusultra Németországban. Minden edzés egy kihívás Egy olyan csapatban játszom, ahol a kvalitás nagyon magas, és nagyon kiegyenlített a keret. Tudom, hogy a jövõben sikeresek leszünk. S azt is tudom, hogy lesz alkalom, amikor én is pályára léphetek.“fcbayern.de: Milyen a viszonyod  Michael Rensing-gel?

Butt: "Nagyon jó. No persze egynás konkurenciái vagyunk, de ennek nem feltétlenül kell érintenie a személyes dolgokat. A rivalizálás csak a pályára korlátozódik. Nagyon fontos, hogy a cserék is jól dolgozzanak, így a színvonal is magas marad az edzéseken, és mi is felkészülhetünk arra a pillanatra, amikor becserélnek.“fcbayern.de: Oliver Kahn utódjaként Michael Rensing folyamatosan a támadások kereszttüzében áll. Biztosan nem egyszerû neki. Beszéltetek már errõl egymás között?

Butt: „Nem hiszem, hogy nekem kellene tanácsokat adni neki. Mi csak a szakmai dolgokról beszélgetünk inkább, egy-egy játékhelyzetrõl, ezzel támogatva egymást. De, hogy ilyen dlgokról diskuráljunk nem jellemzõ, és nem is szükséges. Mindenki járja csak a saját útját.“

...

fcbayern.de: Melyik trófea lenne a legszebb számodra?

Butt: „A klubnak minden bizonnyal a Bajnokok Ligája lenne a legszebb. De számomra legalább olyan fontos, hogy bajnokok legyünk.“

 

Forrás: fcbayern.de

Basti

Bajnokok Ligája: A Spurs jobb csapat jelenleg mint a Juve. Aki Torinóban...
Kozi31 Feb 15 - 7:49

Átigazolási hírek: Vidalt szerintem nem is feltétlenül kell eladni, az utóbbi pár...
szabi90 Feb 13 - 16:22

AKTUÁLIS MECCS: Nekem James játéka tetszett. Elég ügyesen irányítgat, szinte mindig elérhető...
FERWIN Feb 12 - 17:45

Free Joomla! template by Age Themes