"Keményen dolgoztam"

Forditotta: 

 

"Amikor Ralf Rangnick a Schalke-tõl a regionállgás  Hoffenheim-hez igazolt, akkor is mindenki csodálkozott. Most pedig elsõ a tabellán. A Kölnt jelenleg kiesõjelöltnek tartják, de itt is fognak még néhányan csodálkozni" - nyilatkozta a 23 éves Podolski.

Az, hogy haza igazol, saját bevallása  szerint egyáltalán nem jelenti, hogy elbukott volna a Bayernnél.
"Egyáltalán nem így látom. Elvégre bajnok és kupagyõztes lettem a csapattal. Nagyon fontos tapasztalatokat jelentett számomra, hogy itt játszhatok"

Már volt hasonló...

Littbarski, a Nationalelf egykori legendás játékosa a fiatal csatár mellé állt, és rámutatott egy párhuzamra a saját és Poldi karrierjében: "Remélem ugyanazokat a tapasztalatokat vonja le majd, mint én korábban, számomra az igazán nagy dolog volt. Bemész az öltözõbe, és végre ott látod a neved a táblán. Nekem ez hatalmas lökést adott anno, amikor Franciaországban játszottam" - nyilatkozta a 48 éves legenda.

Az 1990-ben világbajnoki címet szerzõ Littbarski hasonló utat járt be, mint most Poldi. 1987-ben, miután egy rövid ideig a francia Racing Club Paris-ban játszott, visszatért a kölniekhez. Az átigazolási díjának egy részét saját zsebbõl fizette.

"Én keményen dolgoztam"

Mióta véglegessé vált Podolski távozása, azóta számos érintett megszólalt az ügyben, azt firtatva, hogy vajon miért nem sikerült a fiatal németnek a kezdõbe kerülni. Klinsmann szerint nem használta ki a lehetõségeit. Podolski ezzel egyáltalán nem ért egyet.

"Mindig a legjobbat próbáltam nyújtani(...) hogy nem dolgoztam elég keményen?! Ezt én egyáltalán nem így látom"
- nyilatkozta az érintett.

Kikötés a szerzõdésben


Az, hogy korábbi klubjához tért vissza, nemcsak "szív" kérdése volt. A meggyõzõ sportszakmai érvek is szökségesek voltak ehhez.  Christoph Daum  edzõ és Michael Meier menedzser "a klub felemelkedésén dolgoznak. Így ez számomra is megfelelõ célkitûzés"

De, ha mégsem sikerülne a dolog, és a Kölnnek újra el kellene adnia  Podolskit , akkor a Bayern sem maradna üres kézzel. A "Sport Bild" értesülései szerint ugyanis olyan kikötés van a most megkötött szerzõdésben, mely szerint Podolski újraeladása esetében a bajorok is részesednének az esetlegesen befolyó összegbõl.
Ezt részben K-H. Rummenigge is megerõsítette: "Nem most jöttünk le  a falvédõrõl. Ha eladnák Poldit, akkor mi is részesedünk belõle"

Nehéz félév következik


Littbarski, aki jelenleg az FC Vaduz edzõje arra figyelmeztette, Lukast, hogy készüljön fel egy nehéz félévre a Bayernnél.


"Ha edzõ lennék nem tudom, hogy beállítanék-e olyan játékost, aki hamarosan eligazol. A legrosszabb esetben egész végig a padon csücsülhet"

Forrás: Sport1.de
 
Basti

 

Bajnokok Ligája: A Spurs jobb csapat jelenleg mint a Juve. Aki Torinóban...
Kozi31 Feb 15 - 7:49

Átigazolási hírek: Vidalt szerintem nem is feltétlenül kell eladni, az utóbbi pár...
szabi90 Feb 13 - 16:22

AKTUÁLIS MECCS: Nekem James játéka tetszett. Elég ügyesen irányítgat, szinte mindig elérhető...
FERWIN Feb 12 - 17:45

Free Joomla! template by Age Themes