A visszatérõ

Forditotta: 

 

Sport1.de: Hamit... vagy szólítsam "Haddsch" Altintop-nak??

Hamit Altintop: Nem, nem. A Hamit Altintop-ot jobban szeretem.

Sport1.de: Ön ugyebár muszlin, így a dubai edzõtáborban, különösen Szaudi Arábiában, rengeteg alkalma nyílt a vallása ápolására. Ott lehettek Mekka közelében.


Altintop: Így van, adott volt a lehetõség. Franck-nak és nekem ez egy különleges élmény volt.

Sport1.de: Ön számára mit jelent a vallás?


Altintop: Mindenki hisz valamiben. Számomra pedig a vallás  hatalmas értékkel bír az életben.

Sport1.de: Ön egy igazi küzdõ típus, aki a végsõkig odateszi magát, ha kell. A felkészülés során is magas iramot diktált. Honnan van ennyi energiája? Honnan meríti ehhez az erõt?


Altintop: Teljes jól érzem magam, fizikailag a topon vagyok. Az edzõtáborban remek munkát végeztünk, mely  a tavasszal bizonyára majd kifizetõdik.

Sport1.de:
Az Ön közvetelen konkurenciája a jobb szélen Bastian Schweinsteiger. Hogy látja az esélyeit, mi az, ami miatt Ön fog majd játszani?


Altintop: Egészséges vagyok és kipihent. Emellett olyan kvalitásokkal rendelkezem, ami jól jöhet a csapatnak. Ráadásul mindig száz százalékot nyújtok, amit a vezetõk is látnak, így biztos megkapom majd a lehetõségeimeet.

Sport1.de: Ez a vetélkedés kihat a Bastian-nal való személyes kapcsolatára is?

Altintop:
Nem, nagyon jól megértjük egymást. Az, hogy a csapatba kerülésért harcolunk mindketten, az a munkánk része - teljesen normális dolog.

Sport1.de:
Ön is tisztában van vele, hogy az elsõ szezonjában mindenkit meggyõzött a teljesítményével, és most már "szava van a csapatban". A csapatkapitányi karszalag megszerzése Ön számára cél?


Altintop: A csk-poszt  különleges. De sohasem követelném magamnak, úgy gondolom, az magától jön. A legfontosabb, hogy lépésrõl lépésre haladjunk. Ha eljön az idõ, akkor majd az illetékes emberek lépnek.

Sport1.de: Lukas Podolski ugyebár elhagyja a csapatot. A klub oldaláról ezért nem rég megkérdõjelezték a hozzáállását. Ön érti, hogy miért akar Könbe visszatérni?


Altintop: Játékosok jönnek és mennek a Bundesligában, így összességében õt is meg tudom érteni. Podolski egyébként nagyszerû srác, de még fiatal, és még sokat tanulnhat.

Sport1.de: Mit gondol, az elkövetekezõ fél szezonban tud még valamit segíteni a csapatnak?


Altintop: Nem tudom, hogy fejben hol van. De õ igazi klasszis, biztos tud majd segíteni.

 Sport1.de: S most vissza Önhöz. Tavaly fél évig volt sérült. Hogy bírta?

Altintop: Mindig  a csapat körül mozogtam. Bár nem tudtam játszani, és az idegenbeli meccsekre se tudtam elutazni, mindig volt alkalom, hogy a többiekkel beszélgessek. Így az volt az érzésem, hogy teljes mértékben  a csapathoz tartozom.

Sport1.de: Ez volt a karrierje legrosszabb idõszaka?

Altintop: Egy biztos, ez volt a leghosszabb. Persze, nem volt kellemes, nem tudtam semmit sem csinálni, de ebbõl az idõszakból is tudtam tanulni.

Sport1.de: Hogyan?


Altintop: Megtanultam, más szemmel nézni a sportot. Manapság túl gyorsan élünk, nincs idõ a elemezni és  konzekvenciákat levonni. A lelátóról nagyon sok dolgot láttam, amibõl még profitálhatok.Így összességében azt kell mondanom, ebbõl az idõszakból megerõsüdve jöttem ki.

Sport1.de: Már alig várják a tavaszi szezont. A Hoffenheim-nek most "fel kell kötni a gatyát"?


Altintop: Papíron mi vagyunk az üldözõk. De - minden tisztelet mellett - azt mondom, nem lesz könnyû megismételni az õszi teljesítményüket. Immáron nyomás alatt vannak, mi pedig mindent bele fogunk adni, hogy a végén mi álljunk az élen.

Sport1.de: Mi az Ön személyes célkitûzése?

Altintop:
A csapatbakerülés. Azon túl természetesen a bajnoki cím. S még a Bajnokok Ligájában is meglepetést okozhatunk. Elõdöntõ?! ... Szerintem a döntõbe kerülés is benne van a pakliban!


Sport1.de: Jelenleg a Bayernhez tartozik, de  a korábbi klubjához, a Schalke 04-hez is számos száll fûzi Önt. Például az ikertestvére, Halil. A gelsenkirchenieknek azonban nem akar össezjönni a nagy áttörés? Vajon miért?


Altintop: Egy ilyen nagy klubnál hatalmas a nyomás. S a jelenlegi szituáció is azt mutatja, hogy drága igazolásokkal és új edzõvel nem lehet mindig mindent megoldani.

Sport1.de: Mikor igazol a tesvére a Bayern-hez?

Altintop: Meg van a kvalitása hozzá, s ha a megfelelõ emberek veszik körül, bármi elõfordulhat. Valószínûleg õ is erõsítés lenne a klubnak, de az átigazolásokról nem én vagyok hivatott dönteni.

Sport1.de: Mely posztra kellene még a Bayern-nek igazolnia?

Altintop:
Jó csapat vagyunk, konkrét célokkal, és lépésrõl lépésre haladunk elõre. Ha még inkább összeérünk, akkor egész biztos, hogy egy nagyon jó csapat lesz belõlünk.

 
Forrás: sport1.de

 

Basti

Bajnokok Ligája: A Spurs jobb csapat jelenleg mint a Juve. Aki Torinóban...
Kozi31 Feb 15 - 7:49

Átigazolási hírek: Vidalt szerintem nem is feltétlenül kell eladni, az utóbbi pár...
szabi90 Feb 13 - 16:22

AKTUÁLIS MECCS: Nekem James játéka tetszett. Elég ügyesen irányítgat, szinte mindig elérhető...
FERWIN Feb 12 - 17:45

Free Joomla! template by Age Themes