Mainz vs. FCB 1:3 - Ez már biztató volt


FELÁLLÁS: A sok hiányzó (pl. Vidal, Alonso), esetleg az elmúlt meccsek gyenge teljesítményének hatására Carlo taktikai változtatásra szánta el magát, így a szezon során először 4 támadót küldött pályára kezdőként, miközben Lahm a középpályára került, a helyét Kimmich foglalta el a jobb szélen. Mindezt egy klasszikus 4-2-3-1-es felállásban.

Neuer - Kimmich, Martínez, Hummels, Alaba - Lahm, Thiago - Robben, Müller, Ribéry - Lewandowski

JÁTÉK: Még nem is igazán tudtuk kiörülni magunkat az új szerkezet láttán, a Mainz rögtön elrontotta a bulit, hiszen egy védelmi megingást követően a mainzi Cordoba előnyhöz juttatta a hazaiakat. Ez viszont felpaprikázta a Bayernt, mely a 4 támadónak köszönhetően könnyedén vette zárótűz alá a Mainz kapuját. A folyamatos beindulásokat és kényszerítőket a hazai védelem képtelen volt lekövetni, így a 8. percben már sikerült is egyenlíteni, onnan pedig csak idő kérdése volt Robben vezető gólja. Mindeközben viszont a Mainz is veszélyes maradt, a kevesebb középpályásunk azért éreztette hatását a védekezésben.
A második félidőben mindkét csapat visszavett, de a Bayern ezúttal nem adta fel az irányítást, és egy rövid időszakot leszámítva majdnem végig dominált, nyomás alatt tartva a Mainzot, bár a védelemben nem maradtak el a hibák.

KONKLÚZIÓ: Ha permanens marad a 4 támadó játszatása, és nemcsak a sérültek miatt küldött fel ilyen csapatot Carlo, akkor felmerülhet a lehetőség, hogy ismét visszatér a korábbi évek jellemezte dominancia és támadófoci, amit sokan hiányoltak - csak konzervatívabb formában. Kíváncsian várjuk a megfejtést.

A MECCS EMBERE: Az egész támadó szekció jól mozgott, de a legtöbb impulzust ma is Robben vitte a játékba, és gólt is lőtt ugyebár.
Átigazolási hírek: Na megjött a Boateng pletyka is. Sejtettem, hogy ő lesz...
mia san mia Mar 22 - 20:47

AKTUÁLIS MECCS: Én sem tudok mást, csak gratulálni a Lipcsének, teljes mértékben...
Szkafi92 Mar 20 - 17:24

Bastian Schweinsteiger: Megszületett Ana Ivanovics és Bastian Schweinsteiger kisfia. Jó egészséget a...
mpali Mar 19 - 13:03

Free Joomla! template by Age Themes