Freiburg-FCB: Last minute győzelem


FELÁLLÁS: Carlo Ancelotti semmit nem akart a véletlenre bízni az őszi szezon utolsó bajnoki mérkőzésén, ami rendhagyó módon januárban került megrendezésre. A Freiburg ellen Thiago és Boateng távollétében szinte a legerősebb kezdő lépett pályára, csak Ribéry padra kerülése okozhatott némi meglepetést.

Neuer - Lahm, Martínez, Hummels, Alaba - Vidal, Alonso - Robben, Müller, Costa Lewandowski (csereként beállt Kimmich, Bernat és Ribéry)

JÁTÉK: Ennek ellenére gyötrelmesen rosszul kezdte a mérkőzést a Bayern, és négy perc elteltével már vezettek is a hazaiak. De a bekapott gól volt a legkisebb gond, nem olyan régen a Mainz ellen hasonló kezdés mellett sem volt okunk aggódni, ezúttal viszont bő fél órán keresztül abszolút nem működött a Bayern játéka sem elől, sem hátul. Az első valamirevaló bajor lövésre a 28. percig kellett várni - a támadójáték tökéletesen ötlettelen volt. A félidő derekán néhány percre összeszedte magát Ancelotti csapata, és egy szögletet követően Lewandowski egyenlíteni tudott.

A második félidőre egyértelművé vált a Bayern mezőnyfölénye, de még a 60. percben is ugyanannyi (8) kísérlet állt mindkét csapat neve mellett. A Freiburgnak már nem nagyon maradt ereje a kontrák felépítésére, viszont magas hatásfokkal tömörült a saját tizenhatosánál. Hiába érkezett Ribéry is Costa helyére, nem volt igazán veszélyes a Bayern. Végül mégis zsákba került a három pont, amihez Lewandowski zseniális gólja kellett a hosszabbításban.

KONKLÚZIÓ: Tudjuk be "idény eleji formának" a látottakat, és örüljünk a három pontnak - no meg a Bayern őszi bajnoki elsőségének.

A MECCS EMBERE: A 91. percig úgy terveztem, hogy senki nem fogja megkapni ezt a címet tőlem (maximum a hazaiak edzője, Christian Streich), de akkor jött Lewandowski... A lengyel csatár immáron 14 gólos, és csak kettővel van lemaradva az Afrika Kupán tartózkodó Aubameyangtól.

Átigazolási hírek: Lewa testbeszéde érdekes volt tegnap. Kissé morcos lehetett, rugdosott, dekoncentralt...
Atesz12 Mar 19 - 14:41

Bastian Schweinsteiger: Megszületett Ana Ivanovics és Bastian Schweinsteiger kisfia. Jó egészséget a...
mpali Mar 19 - 13:03

AKTUÁLIS MECCS: Még a Hamburg ellen, igen. Talán a válogatott szünet után...
mia san mia Mar 19 - 12:43

Free Joomla! template by Age Themes