FCB-Schalke: Rossz játék és pontvesztés


FELÁLLÁS: Carlo Ancelotti a Schalke ellen a rotáció eszközéhez nyúlt, ami valószínűleg a most következő angol heteknek szólt már. Alaba és az 500. tétmeccsére készülő Lahm kikerült a kezdőcsapatból, Thiago pedig még nem volt elég fitt ahhoz, hogy bekerüljön, így ő a kispadról nézte végig a találkozót. A gelsenkirchenieknél első alkalommal lépett pályára Badstuber, akit sajnos sérülés miatt le kellett cserélni a második félidőben. Jobbulást, Holger!

Neuer - Rafinha, Martínez, Hummels, Bernat - Alonso, Vidal - Robben, Müller, Costa - Lewandowski (csereként beállt Coman, Alaba és Lahm)

JÁTÉK: A mérkőzés úgy kezdődött, ahogy azt előzetesen elképzeltük - a Bayern dominálta a játékot, a 9. percben pedig Lewandowski már be is talált, egy találatra felzárkózva a góllövőlistát vezető Aubameyang mögé. Ami ezután következett, az viszont teljesen váratlan volt, ugyanis a Schalke egy szabadrúgásgóllal már a 13. percben egalizált, majd a fegyelmezett kontrajátékával teljesen szétfutotta a bajor védelmet. Guardiola első évében láthattunk ilyet. Csoda, hogy a vendégek a sok-sok lehetőségükből nem tudtak gólt szerezni, míg a Bayern egyedül a félidő végén volt veszélyes, Lewandowski rúgott felsőlécet.

A második félidőben már jobban kezében tartotta a mérkőzés irányítását a Bayern, bár a Schalke megindulásaiban végig ott volt a veszély. A gelsenkircheniek pechje, hogy egyetlen klasszikus befejezőemberük sem volt bevethető állapotban. Ancelotti csak a 70. perc után kezdett cserélni, amivel jobbá is vált a hazaiak játéka, de ma minden kimaradt - hiába adódtak helyzetek még az utolsó pillanatokban is, ezúttal nem jött össze a last minute gól.

KONKLÚZIÓ: A Schalke az a csapat, aminek ebben a szezonban a játékosállományában és az edzőjében is megvan a potenciál, eddig azonban ez meglehetősen ritkán mutatkozott meg. Most viszont igen, a Bayern ellenben talán már túlságosan is a következő hetek nagy feladataira, például a BL-nyolcaddöntőre koncentrált.

A MECCS EMBERE: Markus Weinzierl, a Schalke mestere, aki remekül felkészítette csapatát a meccsre.

Átigazolási hírek: Lewa testbeszéde érdekes volt tegnap. Kissé morcos lehetett, rugdosott, dekoncentralt...
Atesz12 Mar 19 - 14:41

Bastian Schweinsteiger: Megszületett Ana Ivanovics és Bastian Schweinsteiger kisfia. Jó egészséget a...
mpali Mar 19 - 13:03

AKTUÁLIS MECCS: Még a Hamburg ellen, igen. Talán a válogatott szünet után...
mia san mia Mar 19 - 12:43

Free Joomla! template by Age Themes