Pontmentés a 96.percben - BSC-FCB 1:1


FELÁLLÁS: Carlo Ancelotti három helyen változtatott az Arsenal legyaluló csapaton, Lewandowski, Martínez és Alonso került a kispadra, helyükön Müller, Bernat és Kimmich játszott a kezdőcsapatban. Hummels védőpárja Alaba volt.

Neuer - Lahm, Hummels, Alaba, Bernat - Kimmich, Vidal - Robben, Thiago, Costa - Müller (csereként beállt Lewandowski, Alonso és Coman)

JÁTÉK: Ahogy arra számítani lehetett, Dárdai Pál Herthája rendkívül szervezett játékot mutatott be, szinte tökéletes védekezéssel. Emellett a berliniek nagyon jól támadtak le, sok kikényszerített hibát eredményezve ezzel, és második szándékból is sok labdát szereztek meg. Meg kell jegyezni, hogy a pálya minősége botrányos volt, nem ritkán térdmagasságig pattant fel a labda a göröngyökön, gyakorlatilag lehetetlenné téve ezzel a rövidpasszos, gyors, kombinatív játékot. És ha mindez nem lett volna elég, a számunkra legrosszabb forgatókönyvnek megfelelően az első félidő felénél a Hertha egy pontrúgásból meg is szerezte a vezetést.

Innentől természetesen dupla olyan nehéz volt a Bayernnek, és ha szívünkre tesszük a kezünket, nyugodtan mondhatjuk, hogy a gólszerzés fikarcnyi esélye nélkül gyűrte a fővárosiakat a rekordbajnok. Ancelotti kétségbeesésében egyre-másra pakolgatta a pályára a támadókat, érkezett Lewandowski és Coman a már fent lévők mellé. Sokat azonban ez sem javított a helyzeten, a fokozódó nyomás nem vezetett helyzetek kialakulásához. Mígnem a maratoni, ötperces hosszabbítás ráadásában (tegyük hozzá, jogos volt mindkettő), a 96. percben mégis megtört a jég, ráadásul részben a cseréknek köszönhetően: előbb Coman harcolt ki a tizenhatos oldalvonalánál egy időntúli szabadrúgást, majd Robben blokkolt lövését Lewandoski kanalazta végül be a kapuba. A drámai végjátéknak megfelelően ekkor egymásnak is estek a felek, percekbe tellett, míg mindenki lenyugodott.

KONKLÚZIÓ: Ez az ötödik olyan bajnokija volt ebben a szezonban a Bayernnek, amikor az utolsó percek hozták meg a sikert, még ha ezúttal csak az egy pontot is. Ez már aligha véletlen, nyugodtan levonhatjuk a következtetést, hogy remek mentális állapotban van a csapat. Dárdai Pál Herthájának otthonában vállalható az egy pont, holnap pedig egyáltalán nem biztos, hogy a Heckinggel magára találó Mönchengladbach stadionjából ennél több pontot hoz majd el a második Leipzig.

A MECCS EMBERE: Rendhagyó módon Kingsley Comant nevezném meg. A francia szélső nem élete szezonját futja, rengeteget volt sérült, és most is csak - a hosszabbítással együtt - 20 percet kapott egy szenvedő Bayernben. Nem is játszott különösebben jól, egészen a 96. percig, amikor a balszélen Pekarik mellett sikerült meghúznia, kiharcolva a végül döntőnek bizonyuló szabadrúgást. Ha nem tör előre, vagy sikerül szerelni, a Bayern vereséget szenved.

Átigazolási hírek: Nyugi. Ebben a kérdésben a Bayern dönt. Ok, eladjuk 150...
rogozsin Feb 23 - 1:49

Bajnokok Ligája: én örülnék neki ha összesorsolnának minket a MU-val. szerintem "simán"...
Véder Nagyúr Feb 22 - 22:05

AKTUÁLIS MECCS: Ez eldőlt az első meccsen szerencsére. Az első félidő nem...
mia san mia Feb 22 - 10:31

Free Joomla! template by Age Themes