Szűk győzelem Müller góljával: Gladbach-FCB 0:1

FELÁLLÁS: Carlo Ancelotti szokásához híven nem igazán élt a rotáció lehetőségével a Mönchengladbach ellen, hiába a biztos 10 pontos előny. Ennek levét elsősorban Coman és Kimmich itta meg, akik újfent csak a kispadra ülhettek le, de egyelőre még Boatenggel sem számol kezdőjátékosként az olasz mester (nyilván elővigyázatosságból). Ott volt viszont a pályán már a kezdetektől fogva Ribéry és Robben, valamint Müller és Lewandowski.

Neuer - Lahm, Hummels, Martínez, Alaba - Alonso, Thiago - Robben, Müller, Ribéry –
Lewandowski (csereként beállt Coman, Kimmich és Sanches)

JÁTÉK: Már az első pillanatokban kezdeményezőként lépett fel a Bayern, de ezzel párhuzamosan néhány védelmi megingással majdnem hátrányba is került. Az első percek hektikusságát követően beállt a már jól ismert mezőnyjáték: a Mönchengladbach a kontrákra berendezkedve tíz emberrel védekezett, a Bayern pedig próbálta megtalálni a réseket a masszívnak tűnő falon. Ez olykor-olykor sikerült is, de a hazai védők tökéletesen körbezárták Lewandowskit és Müllert, akiket szinte lehetetlen volt megjátszani. Az első félidő végén Robben egy szokásos balossal kapufáig jutott, a kipattanóra érkező Lewandowski csukafejesét pedig Sommer védte óriási bravúrral. Összességében nem játszott rosszul a Bayern, de talán túlságosan kényelmesen, lassan járatta a labdát, így ritkán okozott meglepetést ellenfelének.

A második félidő valamivel nyíltabb játékot hozott, mivel a Mönchengladbach kicsit nagyobb hittel próbált ellentámadásokat vezetni, ezzel viszont egyúttal több terület maradt a Bayern támadóinak is. Mintegy negyedórát követően pedig végre góllá érett a bajor mezőnyfölény, Thiago ugratta ki remek ütemben Müllert, aki a rá jellemző sutasággal vette át a labdát, majd bevágta a kapuba szezonbeli második gólját. A Mönchengladbach a mérkőzés utolsó szakaszában kezdett el nagyobb kockázatot vállalni, keményen letámadta a Bayernt, de egyenlíteni már nem tudott.

KONKLÚZIÓ: 13 pont előny – kell ennél több? A kontrajáték levédekezését viszont még javítani kell a Real elleni BL-párharcig.

A MECCS EMBERE: Thiago kulcspassza kellett a sikerhez, no meg persze Müller, akinek nagyjából a gól volt az egyetlen értékelhető megmozdulása a meccsen. A spanyol középpályásnak egyébként több fontos szerelése is volt, amivel hazai támadásokat akadályozott meg.
Booking.com

Error: No articles to display

Átigazolási hírek: Nem egyszerű ez a Goretzka történet így. A Barca felajánlotta...
procee Sep 21 - 8:43

AKTUÁLIS MECCS: Azért az, hogy Coman, csak sebességgel képes megverni az ellenfelet,...
procee Sep 21 - 5:46

Carlo Ancelotti: Szerintem se a lényeg a végső helyezés. A keretünk eleve...
FERWIN Sep 20 - 5:18

Free Joomla! template by Age Themes