Szűk győzelem Müller góljával: Gladbach-FCB 0:1

FELÁLLÁS: Carlo Ancelotti szokásához híven nem igazán élt a rotáció lehetőségével a Mönchengladbach ellen, hiába a biztos 10 pontos előny. Ennek levét elsősorban Coman és Kimmich itta meg, akik újfent csak a kispadra ülhettek le, de egyelőre még Boatenggel sem számol kezdőjátékosként az olasz mester (nyilván elővigyázatosságból). Ott volt viszont a pályán már a kezdetektől fogva Ribéry és Robben, valamint Müller és Lewandowski.

Neuer - Lahm, Hummels, Martínez, Alaba - Alonso, Thiago - Robben, Müller, Ribéry –
Lewandowski (csereként beállt Coman, Kimmich és Sanches)

JÁTÉK: Már az első pillanatokban kezdeményezőként lépett fel a Bayern, de ezzel párhuzamosan néhány védelmi megingással majdnem hátrányba is került. Az első percek hektikusságát követően beállt a már jól ismert mezőnyjáték: a Mönchengladbach a kontrákra berendezkedve tíz emberrel védekezett, a Bayern pedig próbálta megtalálni a réseket a masszívnak tűnő falon. Ez olykor-olykor sikerült is, de a hazai védők tökéletesen körbezárták Lewandowskit és Müllert, akiket szinte lehetetlen volt megjátszani. Az első félidő végén Robben egy szokásos balossal kapufáig jutott, a kipattanóra érkező Lewandowski csukafejesét pedig Sommer védte óriási bravúrral. Összességében nem játszott rosszul a Bayern, de talán túlságosan kényelmesen, lassan járatta a labdát, így ritkán okozott meglepetést ellenfelének.

A második félidő valamivel nyíltabb játékot hozott, mivel a Mönchengladbach kicsit nagyobb hittel próbált ellentámadásokat vezetni, ezzel viszont egyúttal több terület maradt a Bayern támadóinak is. Mintegy negyedórát követően pedig végre góllá érett a bajor mezőnyfölény, Thiago ugratta ki remek ütemben Müllert, aki a rá jellemző sutasággal vette át a labdát, majd bevágta a kapuba szezonbeli második gólját. A Mönchengladbach a mérkőzés utolsó szakaszában kezdett el nagyobb kockázatot vállalni, keményen letámadta a Bayernt, de egyenlíteni már nem tudott.

KONKLÚZIÓ: 13 pont előny – kell ennél több? A kontrajáték levédekezését viszont még javítani kell a Real elleni BL-párharcig.

A MECCS EMBERE: Thiago kulcspassza kellett a sikerhez, no meg persze Müller, akinek nagyjából a gól volt az egyetlen értékelhető megmozdulása a meccsen. A spanyol középpályásnak egyébként több fontos szerelése is volt, amivel hazai támadásokat akadályozott meg.

Error: No articles to display

Átigazolási hírek: Nagy sebességgel duzzasztjuk fel a támadó harmadot, előbb lesz ebből...
Szkafi92 Jun 23 - 13:49

Te kit igazolnál?: Most néztem meg a portugál u 21 - spanyol u...
Bayern90 Jun 21 - 15:09

Audi Kupa 2017: Én is pont most gondolkodtam rajta,hogy van-e még esély egy...
lahm Jun 21 - 14:50

Free Joomla! template by Age Themes