Szűk győzelem Müller góljával: Gladbach-FCB 0:1

FELÁLLÁS: Carlo Ancelotti szokásához híven nem igazán élt a rotáció lehetőségével a Mönchengladbach ellen, hiába a biztos 10 pontos előny. Ennek levét elsősorban Coman és Kimmich itta meg, akik újfent csak a kispadra ülhettek le, de egyelőre még Boatenggel sem számol kezdőjátékosként az olasz mester (nyilván elővigyázatosságból). Ott volt viszont a pályán már a kezdetektől fogva Ribéry és Robben, valamint Müller és Lewandowski.

Neuer - Lahm, Hummels, Martínez, Alaba - Alonso, Thiago - Robben, Müller, Ribéry –
Lewandowski (csereként beállt Coman, Kimmich és Sanches)

JÁTÉK: Már az első pillanatokban kezdeményezőként lépett fel a Bayern, de ezzel párhuzamosan néhány védelmi megingással majdnem hátrányba is került. Az első percek hektikusságát követően beállt a már jól ismert mezőnyjáték: a Mönchengladbach a kontrákra berendezkedve tíz emberrel védekezett, a Bayern pedig próbálta megtalálni a réseket a masszívnak tűnő falon. Ez olykor-olykor sikerült is, de a hazai védők tökéletesen körbezárták Lewandowskit és Müllert, akiket szinte lehetetlen volt megjátszani. Az első félidő végén Robben egy szokásos balossal kapufáig jutott, a kipattanóra érkező Lewandowski csukafejesét pedig Sommer védte óriási bravúrral. Összességében nem játszott rosszul a Bayern, de talán túlságosan kényelmesen, lassan járatta a labdát, így ritkán okozott meglepetést ellenfelének.

A második félidő valamivel nyíltabb játékot hozott, mivel a Mönchengladbach kicsit nagyobb hittel próbált ellentámadásokat vezetni, ezzel viszont egyúttal több terület maradt a Bayern támadóinak is. Mintegy negyedórát követően pedig végre góllá érett a bajor mezőnyfölény, Thiago ugratta ki remek ütemben Müllert, aki a rá jellemző sutasággal vette át a labdát, majd bevágta a kapuba szezonbeli második gólját. A Mönchengladbach a mérkőzés utolsó szakaszában kezdett el nagyobb kockázatot vállalni, keményen letámadta a Bayernt, de egyenlíteni már nem tudott.

KONKLÚZIÓ: 13 pont előny – kell ennél több? A kontrajáték levédekezését viszont még javítani kell a Real elleni BL-párharcig.

A MECCS EMBERE: Thiago kulcspassza kellett a sikerhez, no meg persze Müller, akinek nagyjából a gól volt az egyetlen értékelhető megmozdulása a meccsen. A spanyol középpályásnak egyébként több fontos szerelése is volt, amivel hazai támadásokat akadályozott meg.
Leon Goretzka: Nyártól újabb német válogatott futballista a keretben. 2022-ig szóló a...
Kozi31 Jan 19 - 11:12

Josef „Jupp” Heynckes: Csak halkan mondom, egy triplazas nagyon jol jonne iden...
FERWIN Jan 15 - 14:40

AKTUÁLIS MECCS: Lehet betett neki amúgy Rafi ollozó kasza mozdulata.... Percekig sántított...
Atesz12 Jan 13 - 13:38

Free Joomla! template by Age Themes