Hat pont az előnyünk - FCB vs Hannover 3:1


Góllövők: Vidal, Coman, Lewa

Az első félidei „őrült” jelenetek (Lewa nem megadott lesgólja, Ulreich buktatása illetve a visszafújt, majd kihagyott büntető) kivételével folyamatos Bayern nyomást láthattunk, ami a második félidőben sem hagyott alább. A Rekordbajnok ostromát azonban nem bírta a Hannover, előbb Coman bombája, majd Lewa büntetőgólja koronázta meg a győzelmet. A Lipcse a Hoffenheim otthonában vereséget szenvedett, így 6 pontra nőtt az előny. Viszont a Schalkehoz az utolsó helyen álló Köln érkezik, és egy esetleges gelsenkircheni győzelemmel a második helyre léphetnek elő, öt ponttal lemaradva a Bayerntől.

JEGYZŐKÖNYV
 • A Gladbach elleni vereség után végre bővült a bevethető játékosok száma, így ezúttal Müller és Coman is helyet kapott a kezdőben - James és Lewa mellett. A középpályán a Vidal-Martínez tengely kezdett, míg a védelemben egyedül Alaba nem volt bevethető az első csapatból, őt Rafi pótolta.
 • Vidal már a 4. percben  veszélyetetett, belsővel gurított a bal sarok felé, de a kapus még elérte azt. Pár perccel később 18-19 méterről lőtt egy kapufát is. Az első 10 percben a Bayern folyamatos nyomás alatt tartotta ellenfelét.
 • Ha nem jött össze lábbal, a chilei megpróbálta fejjel is, így harmadik kísérlete célba is ért. Vidal fejesével megszerezte a müncheni csapat a vezetést. 1:0 
 • A kisebb szünet Müller teljesítményén abszolút nem látszott, remekül játszott, sok labdát pontosan passzolt, a társak keresték és az ő beadásából lett a gól is.
 • Mi több a Bayern második gólja is Thomas passzából született, amit Lewa rúgott be, de a videóbíró végett érvénytelenítették a gólt, lesállás miatt. 
 • A Hannover aztán sokat ígérő helyzetbe került, mikor Ulreich rúgott oda a csatárnak a tizenhatoson belül, így a bíró tizenegyest ítélt. Az ellenfél játékosa be is lőtte, de a bíró visszafújta a büntetőt, mert többen befutottak. A másodikat azonban kapusunk védte, így nem tudott egyenlíteni a Hannover. Ulreich megúszta az esetet egy sárgával.
 • Az ellenfél azonban elhitte, hogy van keresnivalója a meccsen, nem is hiába. Szögletből szereztek gólt, Benschop jóvoltából. 1:1
 • A bekapott gól után a Bayern ismét nem hagyta levegőhöz jutni az ellenfelet, azon voltak, hogy a félidő végére legyen meg újra az előny. A 46. percben még Lewa 3 méterről érkező fejesét is védte hatalmas bravúrral Tschauner.
 • Heynckes csapata a 2. félidőt is úgy kezdte, ahogy az előzőt abbahagyta, egyik támadást követte a másik. James három távolabbi lövést is megkísérelt, amik nem sokkal kerülték el a kaput, az egyik a felső lécet is súrolta.
 • A 67. percig bírta a csapat ostromát a Hannover, mikor Müller beadásából Coman könyörtelenül bevarrta a labdát a kapuba.
 • Nem sok kellett, hogy tovább növeljük az előnyt, mikor Coman beadását Lewa rúgta mellé. A francia labdája erős volt a lengyelnek.
 • Lewanak aztán csak összejött a gól, a 87. percben tizenegyest értékesített. Ráfért a sok kihagyott helyzet után.
 • A 90. percben az Allianz Aréna pedig Ribery beállásától volt hangos, aki nagy kedvvel lépett be a játékba.

FCB: Ulreich, Kimmich, Boateng, Hummels, Rafinha, Vidal, Martínez (Tolisso 58’), James, Coman (Ribery 90’), Müller (Alaba 80’), Lewa


AKTUÁLIS MECCS: Sima meccs, csak így tovább! Kimmichnek be kellet volna sárgulni...
Kozi31 Feb 20 - 21:42

Bajnokok Ligája: A Spurs jobb csapat jelenleg mint a Juve. Aki Torinóban...
Kozi31 Feb 15 - 7:49

Átigazolási hírek: Vidalt szerintem nem is feltétlenül kell eladni, az utóbbi pár...
szabi90 Feb 13 - 16:22

Free Joomla! template by Age Themes