A csoda elmaradt, a lecke nem | FCB-PSG 3:1


Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a revans-projekt sikeresen lezárult. Ehhez kellett egy remek csapatvédekezés - főleg az első félidőben,  egy parádézó Ulreich, na és persze egy remek gólérzékkel bíró Tolissora, aki duplázott kvázi honfitársai ellen. A csoportgyőzelem a meccs egy-két szakaszában komoly lehetőség volt, de Mbappé klasszisa ezt már a 2. félidő elején szertefoszlatta. Ribéry igazi csapatkapitányként tért vissza, Heynckes pedig meglepőt húzott a kezdővel, ami rá nem jellemző, de végül is bejött.

Kezdő: Ureich - Kimmich, Süle, Hummels, Alaba (Rafi) - Rudy, Tolisso - Coman, James(Vidal), Ribéry (Müller) - Lewa
Góllövők: Lewa, Tolisso (2x) és Mbappé

JEGYZŐKÖNYV:

 • Komoly meglepetéssel indított Jupp mester. A legjobbnak tartott védekező játékosok közül Martínez és Boateng is kimaradt a kezdőből, a helyükön Süle és Rudy kapott lehetőséget. Vidal helyett Tolisso lépett pályára. A támadóharmadban pedig egy igen offenzív Ribéry-James-Coman triót rakott fel Lewa mögé. A várttól tehát egyértelműen támadóbb csapat lépett pályára. A PSG várt, legerősebb csapatával indult neki az estének.
 • A meccset mindkét csapat erősen kezdte, először a Bayern nyomta oda a kapujához a PSG-t, majd a Mbappé okozott pár kellemetlen pillanatot Alabáéknak.
 • De aztán jött a mi pillanatunk: az első komolyabb támadsáunk egyikén Lewa kaparta össze a betett ladbát és könnyedén a sarokba gurította. Gyors vezetés 1:0
 • A gólt követően a Bayern visszaállt és beköszöntött az egyensúly a mezőnyjátékban. Mi kontrolláltuk az eseményeket, a Párizs pedig nem akart nagyot kockáztatni.
 • A 30. perc környékén aztán elkezdtek éledezni, amit egy nagy Neymar helyzet jelzett, de Ulreich a helyén volt.
 • Erre viszont ismét jött a tökéletes bajor válasz, egy remekbeszabott balos beadás után Tolisso emelkedett teljesen egyedül és bólitott a katari kapuba :) 2:0. Innentől vált igazán izgalmassá a meccs, hiszen az elsőséget érő 4 gólból kettő már meg volt és még az első félidőben jártunk.
 • A szünetben nem változtattak az edzők, az eredményjelzőt azonban hamar frissíteni kellett, mivel egy gyors akció után a berobbanó Mbappéról maradtunk le aki ezt fejesgólra váltotta. 2:1 Itt kb. el is szálltak a csoportgyőzelmi álmok.
 • A meccs ezen fázisában a PSG kapta el jobban az ütemet és a Bayern motivációja érezhetően csökkent. A bírói teljesítmény továbbra is gyalázatos maradt.
 • A 66.percben aztán a fárdat Ribéryt Müller váltotta és innentől megváltozott a Bayern szerkezete.
 • Pár perc sem telt el és Ribéry helyett már Coman zakatolt el a balon és remek bepasszt adott az ismét tökéletesen érkező Tolissonak 3:1. Szép francia kooprudikció egy "francia" csapat ellen.
 • Később még Vidal és Rafinha is beállt, de az eredmény már nem változott, pedig mindkét csapatnak voltak nagy helyzetei a meccs legvégén.Ulreich ma zseniális napott fogott ki.


A müncheni 3:1-gyel pontegyenlőséggel végeztünk a B-csoport második helyén (révén a PSG-vel az egymás elleni eredmény 3:4 lett) így a csoportelsők közül várhatjuk az ellenfelet a legjobb 16 között, de tudva, hogy pl. a Real is második lett, ez azért nem olyan nagy hátrány.

B-csoport:

PSG 15 pont
Bayern 15 pont
Celtic 3 pont
RSC Anderlecht 3 pont
Átigazolási hírek: Nyugi. Ebben a kérdésben a Bayern dönt. Ok, eladjuk 150...
rogozsin Feb 23 - 1:49

Bajnokok Ligája: én örülnék neki ha összesorsolnának minket a MU-val. szerintem "simán"...
Véder Nagyúr Feb 22 - 22:05

AKTUÁLIS MECCS: Ez eldőlt az első meccsen szerencsére. Az első félidő nem...
mia san mia Feb 22 - 10:31

Free Joomla! template by Age Themes