BL: sorsolják a csoportkört!

Írta: 

Újra indul a Bajnokok Ligája! Az UEFA csütörtökön (18 óra) Monacóban kisorsolja a 2014/15-ös kiírás csoportbeosztását. A Bayern München 18. alkalommal képviselteti magát Európa legrangosabb kupasorozatában, s mint az elmúlt években, úgy most is hét társával együtt az első kalapból várja majd a sorsolást. 

Ez utóbbinak köszönhetően a Bajorok tulajdonképpen a legnagyobb neveket kerülik el: Pep Guardiola csapata nem kerülhet egy kvartettbe a címvédő Real Madriddal, az FC Barcelonával, az Atletico Madriddal, a Chelseavel, az FC Portoval és a Benficával sem. A második kalapból azonban így is becsúszhat egy nagy: Juventus, PSG, Zenit és Manchester City a kínálat. 

A harmadik kalapban is találhatunk olyan együtteseket, melyekre korántsem a "kis csapat" állítás az igaz. A Liverpool, Sporting, Ajax, Galatasaray négyes mellett az előző szezonban is a csoportunkban szereplő CSKA Moszkva is jöhet. Nem utolsó sorban a negyedik kalapból is kaphatunk nagyágyút: az AS Monaco mellett az AS Roma is szóba jöhet - utóbbi párharc a frissen szerződtetett Mehdi Benatia miatt lehetne érdekes.

A sorsoláson összesen 32 csapat neve kerül kihúzásra, a kalapbeosztásokat az UEFA az ún. koefficiensek alapján (az elmúlt öt év eredményei) készíti el. Egy kalapból egy csoportba csak egy klub kerül, azonos országbeli csapatok egy kvartettbe nem kerülhetnek. A Bayern München ennek tükrében így a Bayer Leverkusen, Schalke és a Borussia Dortmund csapatával sem kerülhet egy csoportba. A csoportkör első mérkőzéseit szeptember 16/17-én rendezik, a döntőre pedig majd a berlini Olimpiai Stadionban kerül sor 2015. június 6-án.

 

 

 

Átigazolási hírek: Személy szerint tartok attól, hogy ez az átigazolási/szerződéshosszabbítási cirkusz betesz...
Bayern90 Feb 24 - 12:56

Bajnokok Ligája: Elhihetitek, én is így vélekedek a MU-ról, ugyanakkor érzem hogy...
Gronk Feb 24 - 11:13

AKTUÁLIS MECCS: Az mellett,hogy mi mär toväbbjutottunk,annak is lehet örülni,hogy a mäsik...
arnoldkina Feb 23 - 11:54

Free Joomla! template by Age Themes