ECA-közgyűlés Rummenigge elnökletével

Írta:  Walzwerker

Fontos „vendégmérkőzése” volt Karl-Heinz Rummeniggének hétfőn és kedden – a pályán kívül. Az Európai Klubszövetség (ECA) elnökeként a Bayern AG vezérigazgatója azon 149 futballklub képviselőit köszöntötte, akik a Genfben tartott 13. ECA-közgyűlésen vettek részt. A közgyűlésen az alábbi témák merültek fel:

Pénzügyi fair play

Megfigyelhető veszteségcsökkenések az európai klubfutballban, illetve kilenc, az előző szezonban az UEFA által a pénzügyi fair play elleni szabálysértések miatt kiszabott büntetés tanúskodik a projekt sikeréről.  Ez meghatározó szakaszhoz érkezett, hangsúlyozta Rummenigge „Nem szabad azt hinnünk, hogy a klubok pénzügyi helyzetével kapcsolatban minden a legnagyobb rendben. Még nem vagyunk készen. Ezért kérek minden klubot a szabályok betartására, és emlékeztetném őket arra, hogy a szabályokat nem a klubok elleni támadásként, hanem a futball jövőjének érdekében megtett lépésként kell értelmezni.”

Az ECA emellett előterjesztett egy tervet, miszerint az UEFA által a pénzügyi fair play keretein belül kiszabott pénzbüntetésekből befolyó összeget a nemzetközi versenyeken szereplő csapatok kapnák meg. „Azt a 24 milliárd eurót, amely az elmúlt idényben összegyűlt, a BL- és EL-csapatok között kell elosztani a szolidaritás jeleként” - mondta Rummenigge. A javaslatot az UEFA Végrehajtó Bizottság elé fogják terjeszteni.

Katari világbajnokság 2022-ben

Az ECA-tagokat informálták a Qatar 2022 Task Force első találkozójáról, amelyen az ECA és a FIFA képviselői üléseztek. A szeptember elején tartott eseményen a világbajnokság téli időszakra (Január/Február vagy November/December) való áthelyezése volt a téma. „Nagyon nyomós okok kellenek ahhoz, hogy eltolják a világbajnokságot”-mondta Umberto Gandini, az ECA főnökhelyettese- „több információra van szükségünk ahhoz, hogy elfogadjuk a nemzetközi futballnaptár megszakítását” Rummenigge hangsúlyozta, hogy ez csak a klubok beleegyezésével jöhet létre. „Mindenfajta áthelyezést nagyon alaposan meg kell tervezni, hogy senkinek se ártson.” Novemberben újra összeül a Task Force.

Tisztesség a futballban

A „tiszta” sport elérésére való törekvésként írták alá a tagklubok Genfben az ECA által kidolgozott Charter on Integrity in Football (szabad fordításban:Okirat a futballban való tisztességről) című dokumentumot. Ebben kötelezik magukat arra, hogy tovább növelik a tisztességet a futballban. Ezzel a mérkőzések manipulálását (pl.: az eredmény előre megbeszélése/bundázás/) igyekeznek megakadályozni.

Platini, a vendég

Michael Platini, az UEFA elnöke is ellátogatott az ECA-közgyűlésre. Beszédében bejelentette, hogy harmadjára is jelölteti magát. Az ECA ezt pozitívan fogadta.

ECA-díjak

Három csapat örülhetett az idei ECA Awardsnak. Rummenigge a Real Madridot az Év Európai Csapatának díjával tüntette ki. A spanyol BL-győztes emellett egy további kitüntetést is átvehetett, amely a a legjobb kommunikációért és a társadalmi felelősségért járt. További győztesek: Red Bull Salzburg (szakmai fejlődés) és Celtic Glasgow (marketing).

További információk

  • Forrás: fcb.de
Átigazolási hírek: Személy szerint tartok attól, hogy ez az átigazolási/szerződéshosszabbítási cirkusz betesz...
Bayern90 Feb 24 - 12:56

Bajnokok Ligája: Elhihetitek, én is így vélekedek a MU-ról, ugyanakkor érzem hogy...
Gronk Feb 24 - 11:13

AKTUÁLIS MECCS: Az mellett,hogy mi mär toväbbjutottunk,annak is lehet örülni,hogy a mäsik...
arnoldkina Feb 23 - 11:54

Free Joomla! template by Age Themes