Hivatalos! Guardiola nem hosszabbít, Ancelotti érkezik

Írta: 

Ami már napok óta körvonalazódott, az mostanra teljesen biztossá vált: Pep Guardiola nem hosszabbítja meg a Bayern Münchennél jövő nyáron lejáró szerződését, így a 2015/16-os szezon végén távozik a bajorok kispadjáról. Helyét Carlo Ancelotti veszi majd át, akinek érkezését Karl-Heinz Rummenigge erősítette meg.

"Rendkívül hálasak vagyunk Pepnek azért, amit a klubért tett 2013 óta. Meggyőződésem, hogy annak tudatában, hogy Pep elhagyja az FC Bayernt, Pep és a csapatunk még keményebben fognak dolgozni a sikerekért", erősítette meg Guardiola távozását Karl-Heinz Rummenigge.

Mára az is köztudott, hogy Carlo Ancelotti irányítja a nyártól a Bayernt. Erről szintén Rummenigge nyilatkozott: "Ancelotti érkezésével újfent egy nagyon sikeres edzője lesz az FC Bayernnek. Örülünk a közös munkának. Carlo, mint edző, már nagyon sok nagy sikert aratott, például háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját. A klub hivatalos oldalának tájékoztatása szerint az 56 éves olasz szakember egy három évre szóló kontraktust ír alá, 2019. június 30-ig. 

"Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy a következő szezontól a Bayern része lehetek. Onnantól, hogy értesültem a klub érdeklődéséről, már egyetlen más klub sem jöhetett szóba nálam.", mondta Ancelotti, aki edzői karrierje során a Parma, Juventus, AC Milan, Chelsea, PSG és Real Madrid csapatait irányította. A Milannal kétszer, a Real Madriddal egyszer megnyerte a Bajnokok Ligáját is.

Guardiola 2013 nyarán érkezett a Bayern kispadjára, Uefa-Szuperkupát, Klubvébét, Bundesligát és Német Kupát nyert a csapattal. Ám a munkája a legtöbbek szerint csak erre a szezonra érett teljessé: a csapat jelenleg vezeti a bajnokságot, negyeddöntős a kupában, és a legjobb 16 között van a Bajnokok Ligájában is. A katalán edző számára a legszebb távozás nyilvánvalóan a triplázás lenne. Arról, hogy hol folytatja edzői karrierjét Pep, hivatalos információ még nem érkezett, de a Bayernre való tekintettel kívánjuk, hogy a téli szünetben ezügyben is döntés szülessen. Senki sem szeretné, ha tavasszal állandó beszédtéma lenne Pep edzősége...Josef „Jupp” Heynckes: Csak halkan mondom, egy triplazas nagyon jol jonne iden...
FERWIN Jan 15 - 14:40

AKTUÁLIS MECCS: Lehet betett neki amúgy Rafi ollozó kasza mozdulata.... Percekig sántított...
Atesz12 Jan 13 - 13:38

Fejlesztések, javaslatok: Hello, Miért robotra van? Hogy találom meg?
Atesz12 Jan 9 - 15:05

Free Joomla! template by Age Themes