Így karácsonyoznak sztárjaink

Írta: 

Végre téli szünet! 31 mérkőzés után, a Lipcse legyőzésével zárva az idei szezont, játékosaink jól megérdemelt pihenőjüket töltik. A BayernMagazinban páran közülük azt is elárulták, hol és hogyan ünneplik a karácsonyt.

Thomas Müller szabadnapjait feleségével tölti és elutaznak valamerre. "Számomra fontos, hogy kikapcsolódhassak és feltöltődjek. Szenteste különösen fontos számunkra, bár már nem töltjük olyan ünnepélyesen, mint gyermekkoromban, a családi házban", mesélte a 27 éves játékos.

Philipp Lahm ellenben ragaszkodik az otthoni légkörhöz. A csapatkapitány családjával együtt otthon tölti az ünnepet, a Tegernseenél. "Számunkra fontos ünnep. A kisfiúnk már nagyon várta és be kell vallanom én is: Egy gyerekkel együtt minden egy kicsit olyan, mint régebben. A saját gyermekkorára emlékezteti az embert." Az ajándékozás előtt közösen énekelnek az ünnepi vacsoráról pedig Lahm sógora gondoskodik: "Szakács, úgyhogy biztosan megint valami nagyszerűvel készül számunkra. Hogy pontosan mivel is, azt azonban meg kell velem beszélnie", mesélte nevetve világbajnok védőnk.

David Alaba is hazalátogat az ünnepek alkalmával Bécsbe. Az ajándékozás nagy volumenű náluk. "Összegyűlünk harminc-negyvenen, az ajándékok a fa alatt vannak a vacsorát pedig egy étteremből rendelem, így nyugodtabb. Nagyon várom már, hiszen ritkán van lehetőségem mindenkivel találkozni a családból."

Robert Lewandowski számára a szeretet ünnepe "ez évben valami igazán különleges", amivel felesége, Anna várandósságára célzott. "A legszebb ajándékot számomra és az egész családom számára a feleségem a szíve alatt hordozza." Lewy a karácsonyt a családjával tölti Lengyelországban, "klasszikus módon, karácsonyfával, alatta ajándékokkal. Ami az ételt illeti, ilyenkor mindig finomságok vannak. Hogy most pontosan mi lesz, még nem tudom. E téren a feleségem a főnök."

Szinte az összes külföldi játékos kihasználja az ünnepeket nyújtotta szabad napokat, hogy hazalátogasson. Ez különösen igaz Renato Sanchesre. A még csak 19 éves portugál játékos egész fiatalságát szülővárosában töltötte, Lisszabonban és várja már, hogy az első külön töltött fél év után újra hazalátogasson.

A leghosszabb utazás a dél-amerikai játékosokra vár. Pontosan 10.679 km vár Douglas Costára, hogy láthassa családját Sapucai Do Sulban, Dél-Brazíliában. Kárpótlásul viszont nyári körülmények várják és biztosan valami finomság is. A brazil napsütésnek örül Rafinha is: "December 24.-én mindig nagy buli van, éjfélkor kezdjük. A vacsora után táncolunk és zenélünk - amíg fel nem kel a nap." Arturo Vidal ezzel szemben nem hazájában, Chilében tölti a karácsonyt, hanem családjával közösen elutaznak Dubaiba.

Sok-sok hazai specialitás lesz Kingsley Comanéknál. Családjával közösen élvezik majd a Christophines au gratin-t és a Pois d’angole choisis-t, azaz a sült egymagú tököt és töltött fánkokat. A szintén 19 éves játékos nagyon várja már szenteste a hazai finomságokat.

Pár nappal többet kell várnia az ajándékokra Javi Martíneznek. Spanyolországban ugyanis az ajándékozás csak "Háromkirályok ünnepén", január 6-án történik. Viszont már Szenteste nagy evészet lesz: "Anyukám főz, tengergyümölcse lesz, saláta, hidegtálak sonkával és sajtokkal - tipikus spanyol." Éjfél környékén aztán közösen templomba mennek.

Franck Ribéry számára muszlimként természetesen kicsit más a karácsonyi ünnepség, de náluk is összegyűlik a család a szülőknél. "Anyukám és apukám mindig közösen főznek valami finomat. A legfontosabb azonban a hangulat. Élvezem, hogy mindannyian együtt vagyunk. Ajándékok a szüleim és a gyerekek számára lesznek."

Carlo Ancelotti észak-olaszországi otthonában tölti a karácsonyt. Pontosabban a tűzhely előtt, ugyanis az ételről ő maga gondoskodik, Torellini alla Carlo-t készít a családnak és barátoknak. "Ez a kedvenc ételem, a családom és a barátaim is szeretik. És igazán jól készítem", somolygott az edző.

Hát akkor... Jó étvágyat és Boldog Karácsonyt!
Átigazolási hírek: Azért azt ne felejtse el senki sem, hogy ha Lewa...
jasw Feb 23 - 18:54

Bajnokok Ligája: Egy Bayern Liverpool döntő igazi csemege lenne ;)...
FERWIN Feb 23 - 16:27

AKTUÁLIS MECCS: Az mellett,hogy mi mär toväbbjutottunk,annak is lehet örülni,hogy a mäsik...
arnoldkina Feb 23 - 11:54

Free Joomla! template by Age Themes