Még egy év Robben-varázslat

Írta: 
Lényegében már hetek óta sejthettük, hogy Robben hosszabbítani fog, az igazi kérdés csak az volt, hogy egy évvel vagy kettővel.

Noha végül csak egy évvel hosszabbították meg a 32 éves játékos kontraktuást, Robben továbbra is vitathatatlan és eszenciális fogaskereke a Bayernnek. Ezt hallva - legyünk őszinték - egyik szemünk sír, a másik nevet.

Nevet, mert Robben és a játéka kétség kívül összeforrt a klub egyik legsikeresebb korszakával, a Wembleyben lőtt győztes góljával örökre beleírta magát a történelemkönyvünkbe, generációnk nagy hősévé vált, a korszak egyik szimbóluma lett, akinek a játékát, a névjegyévé vált befele cselét és azt követő bombagóljait még mindig szívesen nézzük, sőt elképzelni sem tudjuk ezt a Bayernt nélkülük. Emellett ki kell mondani, Robben még most is kiemelkedőt tud alkotni, hiába tapossa a 32-t. Ahogy Rummenigge fogalmazott: "Arjen a világ egyik legjobbja és immáron majdnem 8 éve a csapatunk része, igen fontos eleme"

A másik szemünk viszont sír, mégpedig azért, mert jól tudjuk, hogy Robben kvalitásait - még így bőven 30 fölött is - elképesztően nehéz, szinte lehetetlen lesz helyettesíteni. Jelenleg nem látunk a horizonton megfelelő helyettest, Costa esetében még várat az áttörés a világklasszis szintre - már ha lesz ilyen egyéltalán - Coman esetében pedig komoly stagnálás és kétségek léptek fel.

De lesz-e megoldás vagy bele kell törődnünk, hogy a holland helyén komoly minőségi zuhanás vár ránk a jövőben?

Ha azt vesszük alapul, hogy Ancelotti elképzeléseibe kevésbé illik a két vonalszélső (Coman-Costa), akkor joggal számíthatunk, hogy komolyabb kaliberrel terveznek erősíteni a nyáron valamelyik szélső támadó pozícióján. Ezt a tervet alátámaszthatja a tény, hogy Robben szerződését csak 1 évvel hosszabbított meg a klub - tudva talán, hogy lesz utánpótlás, van terv. Ez viszont merő spekuláció, hiszen az 1 év mögött könnyedén állhat egészségügyi ok is: például hogy Arjen karrierje már tényleg nem bírna ki egy újabb nagyobb sérülést.

Nem tudhatjuk. Ami biztos, pár ilyen gólt azért még látni fogunk tőle! Élvezzük ki őket:

Error: No articles to display

NationalElf: Azért ter Stegen 1 vagy 2 bravúr mellett megint csúnyán...
procee Jun 25 - 18:41

Átigazolási hírek: Nem is lenne rossz, ha még egy évet kapna, de...
akos89 Jun 25 - 10:12

Taktika, hadrend, felállás: [quote="Kontár Béla">Egyébként szerintem a vezetőség mindenképp öszeakarja rakni a: Kimmich-Goretzka-Brandt...
akos89 Jun 25 - 10:08

Free Joomla! template by Age Themes