Még egy év Robben-varázslat

Írta: 
Lényegében már hetek óta sejthettük, hogy Robben hosszabbítani fog, az igazi kérdés csak az volt, hogy egy évvel vagy kettővel.

Noha végül csak egy évvel hosszabbították meg a 32 éves játékos kontraktuást, Robben továbbra is vitathatatlan és eszenciális fogaskereke a Bayernnek. Ezt hallva - legyünk őszinték - egyik szemünk sír, a másik nevet.

Nevet, mert Robben és a játéka kétség kívül összeforrt a klub egyik legsikeresebb korszakával, a Wembleyben lőtt győztes góljával örökre beleírta magát a történelemkönyvünkbe, generációnk nagy hősévé vált, a korszak egyik szimbóluma lett, akinek a játékát, a névjegyévé vált befele cselét és azt követő bombagóljait még mindig szívesen nézzük, sőt elképzelni sem tudjuk ezt a Bayernt nélkülük. Emellett ki kell mondani, Robben még most is kiemelkedőt tud alkotni, hiába tapossa a 32-t. Ahogy Rummenigge fogalmazott: "Arjen a világ egyik legjobbja és immáron majdnem 8 éve a csapatunk része, igen fontos eleme"

A másik szemünk viszont sír, mégpedig azért, mert jól tudjuk, hogy Robben kvalitásait - még így bőven 30 fölött is - elképesztően nehéz, szinte lehetetlen lesz helyettesíteni. Jelenleg nem látunk a horizonton megfelelő helyettest, Costa esetében még várat az áttörés a világklasszis szintre - már ha lesz ilyen egyéltalán - Coman esetében pedig komoly stagnálás és kétségek léptek fel.

De lesz-e megoldás vagy bele kell törődnünk, hogy a holland helyén komoly minőségi zuhanás vár ránk a jövőben?

Ha azt vesszük alapul, hogy Ancelotti elképzeléseibe kevésbé illik a két vonalszélső (Coman-Costa), akkor joggal számíthatunk, hogy komolyabb kaliberrel terveznek erősíteni a nyáron valamelyik szélső támadó pozícióján. Ezt a tervet alátámaszthatja a tény, hogy Robben szerződését csak 1 évvel hosszabbított meg a klub - tudva talán, hogy lesz utánpótlás, van terv. Ez viszont merő spekuláció, hiszen az 1 év mögött könnyedén állhat egészségügyi ok is: például hogy Arjen karrierje már tényleg nem bírna ki egy újabb nagyobb sérülést.

Nem tudhatjuk. Ami biztos, pár ilyen gólt azért még látni fogunk tőle! Élvezzük ki őket:

Átigazolási hírek: Azért azt ne felejtse el senki sem, hogy ha Lewa...
jasw Feb 23 - 18:54

Bajnokok Ligája: Egy Bayern Liverpool döntő igazi csemege lenne ;)...
FERWIN Feb 23 - 16:27

AKTUÁLIS MECCS: Az mellett,hogy mi mär toväbbjutottunk,annak is lehet örülni,hogy a mäsik...
arnoldkina Feb 23 - 11:54

Free Joomla! template by Age Themes