Neuer felépülése a vártnál hosszabb lesz

Írta:  Rétfalvi Árpád

Vélhetően le kell mondanunk a kapusunkról a kínai út során. Heveny vérzés nehezíti a felépülését a törés mentén.

A helyszínek változnak, a kép ugyanaz: bajnoki címet ünneplünk, Manuel Neuer (31) pedig a mankóira támaszkodva mosolyog. Az esküvője Ninával - újra mankóval. A berlini vacsorán úgyszintén. A Bajnokok Ligájában elszenvedett madridi vereség óta, amelyen a világklasszis kapus bal lábközépcsont törést szenvedett, csak mankóval tud járni.

Az új szezontól kezdve Neuer lesz az FC Bayern csapatkapitánya, ő veszi át Philipp Lahmtól a stafétabotot. De egyáltalán felépül a szezonstartra? A felkészülés kezdete, július 1. úgy fest egyelőre veszélyben van. "Abból indulok ki, hogy a felkészülés kezdetén már ott leszek" - nyilatkozta Neuer még május elején. Ám egyelőre a társaival való rendszeres tréning szóba sem jöhet.
A Sportbild információi szerint Neuer ugyan ott lesz július 1-jén a többiekkel, ám csupán könnyített edzésmunkát végez majd. Az a probléma a sérülésével, hogy a csonttörés mentén bevérzett, ezért vesz a gyógyulás hosszabb időt igénybe.

A klubnál jelenleg úgy tervezik, hogy Neuer nem szerepel majd Kínában (július 16-tól 28-ig). A népszerűsítő úton ezért kapusproblémával kell szembenéznünk: nemcsak Neuer, hanem Sven Ulreich (28) is sérült, akárcsak a harmadik számú hálóőr, Christian Früchtl (17), ezért Tom Starke (36) továbbra is edzésben marad, bár tulajdonképpen már befejezte a karrierjét, de a dolgok jelen állása szerint ott lesz a Kínába induló gép fedélzetén.

Neuer jelenleg gipszet visel. Két hét múlva készülnek majd az első kontrollfelvételek; akkor nézik meg, a csontok jól forrtak-e össze. Mindenesetre a sérülés rosszabbkor is jöhetett volna, ha jövőre, a VB előtt történik.
Az augusztus 18-i szezonkezdetig minenesetre még van idő. Ha minden rendben halad, Neuer 2-3 héttel a szezonnyitó előtt teljes értékű edzésmunkát végezhet majd.

Eleinte azonban nem erről szóltak a hírek: március végén még csak egy rövidebb szünetről beszéltek, amikor a kapus egy "kisebb beavatkozásnak" vetette magát alá. A műtét során eltávolították azt a csontszilánkot, amely a lábfejében mozgott, és fájdalmat okozott, akkor egy csavarral rögzítették a csontokat. Ám a csont pontosan a csavarnál tört el újra a madridi meccsen.
A sérülést aztán konzervatív módon, pihentetéssel kezdték kezelni. A lábközépcsont-törés a lábfejsérülések egyik leggyakoribb formája. Gyakran a túlterhelés biztos jele.
Átigazolási hírek: Azért azt ne felejtse el senki sem, hogy ha Lewa...
jasw Feb 23 - 18:54

Bajnokok Ligája: Egy Bayern Liverpool döntő igazi csemege lenne ;)...
FERWIN Feb 23 - 16:27

AKTUÁLIS MECCS: Az mellett,hogy mi mär toväbbjutottunk,annak is lehet örülni,hogy a mäsik...
arnoldkina Feb 23 - 11:54

Free Joomla! template by Age Themes