"Ilyen gazdasági eredményekkel továbbra is versenyképesek leszünk"

Írta: 

A 2016/17-es szezonra a Bayern - nem meglepő módon - újabb rekordbevételt könyvelt el, egész pontosan 640 millió eurót. Még úgy is, hogy a BL-negyeddöntőben és DFB-Kupában való korai kieséssel komoly összegektől estünk el.

De nemcsak bevétel kapcsán megy jól, profit kapcsán is igen szép eredményeket mutathat fel a klub, ismét. A profit 20%-kal nőtt a tavalyi szezonhoz képest. Részletesen: az adózás eleőtt eredmény 66,2 millió euró lett, az adózás után 39.2 millió euró.

bevetel
Tehát miközben rengeteg nagy klub adósságoktól szenved, a bajor óriásklub ennyi nyereséget hajtott fel részvényeseinek (többségi tulajdonosként a klub ugye a nyereséget ill. annak jelentős részét lényegében ismét magára fordíthatja majd).


Jan-Christian Dreesen elnökhelyette szavaival élve:
" A rendkívüli profithelyzet és az ezzel együttjáró pénzügyi erő lehetővé teszi számunkra, hogy olyan beruházásokat eszközöljünk, amivel továbbra is versenyképesek lehetünk a futballelitben. A gazdasági erőfeszítéseink elsősorban a sportszakmai sikereket hivatottak támogatni."

A számoknál maradva: a mai nappal bezárva a Bayernnek, mint klubnak 290 ezer támogató tagja van, a fanklubok száma pedig már meghaladta a 4300-at is.

tagsag

Error: No articles to display

Bajnokok Ligája: Ez nem lesz 10-2, mint az Arsenal ellen, de egy...
argo001 Dec 11 - 18:59

Európa-Liga: A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT Borussia Dortmund (német)–Atalanta (olasz) Nice...
Kozi31 Dec 11 - 14:15

AKTUÁLIS MECCS: Egy "aktuális" meccs:
mpali Dec 11 - 9:27

Free Joomla! template by Age Themes