Goretzka a Bayernbel igazol. Nyáron érkezik.

Írta: 

Hosszú előjáték után végre pont került egy újabb fontos igazolás végére. Ahogy azt egyértelműen várni lehetett a Bayern végre leigazolta Leon Goretzkát, a Schalke 22 éves középpályását. A négy éves( 2022-ig) szerződést aláíró Leon majd nyáron csatlakozik a Rekordbajnokhoz, méghozzá ingyen - a lejáró szerződésének köszönhetően.

UPDATE: A Schalke menedzsere erősen aggódik amiatt, hogy hogyan reagálnak majd a szurkolók a hír bejelentésére. Így akár az is elképzelhető, hogy már télen csatlakozhat a bajorokhoz és így a BL-ben is játszhatna. "Ha Rummenigge felhív az ügy kapcsán, akkor beszélnék vele. Azt kell figyelembe vennem, hogy mi a legjobb a Schalke számára. Aggódok, hogy Leon teljesítményét befolyásolná a fanok reakciója" - nyilatkozta Christian Heidel.

UPDATE2: Leon a Schalke szurkolóinak írt nyílt levelében jelezte, hogy ha rajta múlik, ő kitölti a szerződését és nyárig marad.

„Nagyon boldogak vagyunk, hogy Leon Goretzka személyében egy rendkívüli kilátásokkal bíró német válogatott csatlakozik a klubhoz, ráadásul úgy, hogy igen neves külföldi kérőkkel szemben döntött mellettünk. Ezzel azt is biztosítjuk, hogy Leon a Bundesligában marad." nyilatkozta Karl-Heinz Rummenigge.
Jupp Heynckes is üdvözölte Leon megszerzését: 

Sokat beszélgettem róla Peter Hermannal. Leon remek jellem, intelligens és nagyon teljesítményorientált.
S valóban. Leon Goretzkát a legnagyobb külföldi klubok vadászták, szóba került a neve a Barcanál, a Realnál és néhány angol toplubnál is (MU, Liverpool), állítólag a katalánokkal voltunk a legnagyobb harcban, de végül a 22 éves srác bölcsen döntött, így hazájában maradva kerülhet be a topfoci világába.

De nemcsak azért illeti elismerés a vezetőséget, mert megelőztük a neves spanyol és angol vetélytársakat, hanem azért is, mert a világ egyik legnaagyobb középpályás tehetségét sikerült ingyen és bérmentve megszerezni, miközben az oljaklubok és társaik már 100 millió eurókat dobálnak ki az ablakon. Egyébként Goretka piaci árát a transfermakt.de 40 millióra becsüli - mint ahogy megírtuk nemrég, a német játékosok közül az ő értéke nőtt a legjobban az elmúlt időszakban.

leon2

Goretzka fiatal kora ellenére már rendkívül tapasztalt és megbízható játékosként ismert, a Schalke egyik hanem legfőbb kulcsembere. Eddig már több mint 200 klubmeccset abszolvált, és többek között oszlopos tagja volt a 2017-ben konföderációs kuptá nyerő Nationalelfnek. Leon játéka alapvetően Ballackéhoz hasonlítható, de talán kicsit mozgékonyabb tőle. Megtermett játkosként (189 cm) határozott fellépéssel bír a középpályán, de mindemellett kifejezetten technikás és kreatív játékos, jól passzol és igen-iegn gólerős.

Érkezésével valószínűleg Vidal sorsa is eldőlt, aki a megnövekedett létszám miatt igen sanszos, hogy a nyáron távozik. Erről és a kapcsolódó generációváltásról itt írtunk.

Bajnokok Ligája: Osztom a többség véleményét. A bajnokikon játszon Neuer a VB...
Kozi31 Apr 22 - 19:54

AKTUÁLIS MECCS: Én személy szerint kicsit tartalékosabbra vettem volna a mai kezdőt,...
Gronk Apr 21 - 13:25

Átigazolási hírek: Hát kapus nem kell szerintem és 5 Mio nal többet...
jasw Apr 21 - 9:40

Free Joomla! template by Age Themes