ALABA: Jupp bizalma kellett, hogy ismét jól teljesítsek

Írta: 
A Sport1 interjújában David Alaba elmondja, hogy hogyan sikerült újra a régi formáját elérni, és hogy ebben mekkora szerepe volt Jupp Heynckesnek.

David Alaba kétségtelenül az egyik legnagyobb nyertese Jupp visszatérésének, amióta október elején ugyanis visszatért, folyamatosan javuló formát nyújt a 25 éves játékos. Heynckes az egyik legfontosabb feladatként tűzte ki azt, hogy a "kis Alaba" újra elérje a 2012/3-as szezonban mutatott formáját.

"Természetesen sokat beszélgettem az edzővel. Egyszerűen bízott bennem", magyarázta Alaba,  - "Megpróbál jobb játékossá tenni, elvárja, hogy a legjobbad nyújtsd, de segít is. Nekem ez nagyon jót tett. Értelemszerűen ezen az úton szeretnék továbbhaladni."

Van Gaal: fontos tényező a karrierjében

Körülbelül nyolc éve debütált az akkor 17 éves Alaba - méghozzá Louis van Gaal irányítása alatt, az akkori szezon második felét azonban még a Hoffenheim csapatánál töltötte kölcsönben. A bajorokhoz való visszatérése után, már Heynckes irányítása alatt hozta meg igazán az áttörést és vált a világ egyik legjobb szélsővédőjévé.
"Mindenképp fontos személyiség a karrieremben" - mondja Alaba van Gaalról -  "Már akkor nagyon, nagyon jól és sikeresen tudtunk együtt dolgozni. Segített a fejlődésemben és ezért nagyon hálás vagyok neki."

Mióta újra Jupp kezében az irányítás Alaba újra a védelem biztos pontjává vált, jelentősen nagyobb szerepet betöltve a támadásokban is, mint Ancelotti irányítása alatt. Időközben már túl van a 200. Bundesliga mérkőzésén - a klub történetében a legfiatalabb külföldi játékosként.

Még bízik Heynckes maradásában

Ezek után természetesen nem csoda, hogy jó néhány csapattársa mellett a bécsi születésű játékos is bízik abban, hogy folytatja a mester.
"Természetesen ez az ő döntése. De látható, hogy mint csapatnak nagyon jót tesz nekünk. Ezért lenne jó, ha maradna. Úgy vélem, hogy a játékunkat látva is észrevehető, hogy fejlődtünk és egyszerűen kimagaslóan játékra vagyunk képesek. Ezt kell folytatnunk."

A triplázás nincs még a fejekben

"Pont a Bajnokok Ligájában nincsenek egyszerű meccsek, ezzel mindannyian tisztában vagyunk. Csapatként még egy fokozattal feljebb kell kapcsolnunk, ha sikeresek akarunk lenni. Idáig még hosszú út vezet, a triplázásra nem gondolunk még."

További információk

  • Forrás: sport1.de
Átigazolási hírek: Most olvastam STATISZTIKA : WAGNER NETTO JÁTÉKPERCEI/GÓLJAI JOBBAK MINT MESSIÉ...
speziale Mar 21 - 8:58

AKTUÁLIS MECCS: Én sem tudok mást, csak gratulálni a Lipcsének, teljes mértékben...
Szkafi92 Mar 20 - 17:24

Bastian Schweinsteiger: Megszületett Ana Ivanovics és Bastian Schweinsteiger kisfia. Jó egészséget a...
mpali Mar 19 - 13:03

Free Joomla! template by Age Themes