Joshua Kimmich 2023-ig hosszabbított!

Írta: 
Megszületett az egyezség! A Bayern az eredetileg 2020-ig szóló szerződését 3 évvel, 2023-ig meghosszabbította a szupertehetségével, Joshua Kimmichhel.

"Joshua az elmúlt két és fél évben a csapat oszlopos tagjává nőtte ki magát", kezdte Karl-Heinz Rummenigge. "Ezért nagyon boldogok vagyunk, hogy hosszútávon számíthatunk rá. Jobbszélső védőként nagyon pozitív fejlődésen ment keresztül, így a jövő tisztázott ezen a poszton."

Hasonló örömmel nyilatkozott sportigazgatónk, Hasan Salihamidzic is a hosszabbítást illetően: "Fiatal kora ellenére a pályán és azon kívül is felelősséget vállal és példát mutat. Joshua fontos eleme a Bayern jövőjének, akivel az elkövetkezendő években remélhetőleg sok sikerben lesz részünk."

Jupp Heynckes: "Nagyon intelligens és profi srác. Remek jellem és bizonyos témákban is megvan az egészen világos véleménye. A Bayernnél végbemenő generációváltás része. Nagy potenciál rejlik benne a fejlődést illetően, illetve hatalmas képességei vannak. Megvan benne minden, hogy Philipp Lahm nyomdokaiba lépjen."

Természetesen a játékos is megszólalt a szerződés aláírása után:
"Nagyon boldog vagyok, hogy idő előtt meghosszabbíthattam a szerződésem. Ez is alátámasztja, hogy az egyesület és a vezetők bíznak bennem és a jövőben fontos elemként tekintenek rám a jövőbeli szakmai sikerek elérése érdekében. Nagyon büszkévé tesz. Hálás vagyok, hogy a legfelsőbb szinteken fejlődhettem és fejlődhetek továbbra is - emellett szakmailag a legjobb feltételeket biztosítottak, fontos szerep vár rám, a válogatottban is. Nagyra törő vágyaim vannak és az egyesületnek is, és hozzá akarok járulni és mindent megadni azért, hogy ezzel a csapattal érhessem el azokat."
Ügynöke, Uli Ferber elmondása szerint számos nagy klub szerette volna megszerezni Kimmichet: "Érdeklődtek nagy klubok Joshua iránt, akarták őt, de soha nem foglalkozott a távozás gondolatával. A Bayern egyik arcává akar válni."

Joshua Kimmich a 2015/6-os szezonban érkezett a Lipcse csapatától. Idáig 109 tétmérkőzésen lépett pályára, 13 gólt szerzett. Időközben válogatott játékossá vált, akikkel 2016-ban már a franciaországi EB-n szerepelt, tavaly pedig megnyerték a Konföderációs Kupát Oroszországban.
Átigazolási hírek: Most olvastam STATISZTIKA : WAGNER NETTO JÁTÉKPERCEI/GÓLJAI JOBBAK MINT MESSIÉ...
speziale Mar 21 - 8:58

AKTUÁLIS MECCS: Én sem tudok mást, csak gratulálni a Lipcsének, teljes mértékben...
Szkafi92 Mar 20 - 17:24

Bastian Schweinsteiger: Megszületett Ana Ivanovics és Bastian Schweinsteiger kisfia. Jó egészséget a...
mpali Mar 19 - 13:03

Free Joomla! template by Age Themes