Hiába az új akadémia, valami mégsem stimmel

Írta: 
Úgy tűnik több tehetség is távozhat a Bayern akadémiájáról. Egy bennfentes elárulta a TZ-nek, hogy mi állhat emögött.

2017 augusztusában a Rekordbajnok megnyitotta új utánpótlás központját, ami komoly beruházás volt a klub számára: 70 millió euróba került, 30 hektáron fekszik, 8 futballpálya és 35 játékos számára lkínál akhatási lehetőséget.

A luxuskörülmények ellenére az ottani helyzet azonban nem ennyire pompás, állítják. Nyáron nagy reményeknek ígérkező tehetségek készülnek elhagyni a csapatot. A legismertebb nevek talán Lukas Mai és Manuel Wintzheimer. Előbbi 18 éves, belsővédő és az U19-es csapat csapatkapitánya, emellett válogatott játékos. Utóbbi a Bayern második számú csapatának legeredményesebb játékosa (34 mérkőzésen 31 gól), a Celtic elleni BL mérkőzésen, a kispadon már ülhetett a profik között.
Két olyan játékos, akik David Alaba óta az elsők lehetnének, akik fel tudnak kerülni a profikhoz. Ez azonban úgy tűnik nem fog megvalósulni, ugyanis a két játékos tárgyalásokat folytat a Hamburg és a Wolfsburg csapatával is.

De miért akarja ilyen sok játékos elhagyni a csapatot?
Egy bennfentes elárulta a tz-nek: "Ugyan van egy nagyszerű utánpótlás központ, de nincs mögötte szakmai koncepció. A Bayern nem tud ezeknek a játékosoknak szakmai perspektívákat kínálni. Nincs világos üzenet az U19-es játékosok felé, hogy hogyan kellene eljutniuk a profik közé - mindegy, hogy a Bayernnél vagy más csapatnál."


Dorsch és Nitzl személyében további két nagy reménység is távozhat
Jochen Sauer, a Bayern utánpótlás központjának vezetője a következőket nyilatkozta a lehetséges távozókkal kapcsolatban: "Számos nagyon tehetséges játékos van a csapatainkban, de a profikhoz vezető út olyan nehéz a Bayernnél, mint semelyik másik Bundesliga klubnál. Ezért a szakmai kilátásokat minden egyes játékosnál külön mérlegelni kell. Néhányuknak jó esélye van nálunk, néhányuknak talán máshol jobb lesz."
Mai és Wintzheimer mellett az U23-as csapat középpályása, Niklas Dorsch is új kihívások után készül nézni, valamint az U19-es csapat tehetségének számító, Alexander Nitzl is.

Problémák a szakami vezetésben
Az ok: A már említett hiányzó prespektíva. A másik: a szakmai vezetés és külső befolyásolás. A tz informátora szerint ugyanis az U19-es csapat edzője, Sebastian Hoeness a szerint állítja össze a csapatot, hogy az apja, Dieter Hoeness mit tanácsol neki. Ugyan hivatalosan nem tanácsadó, de rendszeresen jelen van a mérkőzéseken.
Apa és fia illetve Jochen Sauer, igazából így teljes kép. Utóbbi a központ vezetője és Dieter Hoeness nagy barátja. Sauer már Berlinben és Wolfsburgban is Hoeness jobb keze volt.
További gondot jelenthez a Bayernnél a hiányzó kommunikáció. Sebastian Hoeness és az U23-as csapat edzője, Tim Walter (aki a nyáron valószínű szintén távozik) szinte egyáltalán nem beszélnek, állítólag elég rossz a légkör kettejük között.
Bajnokok Ligája: Habár Ulreichet formában kéne tartani.
mia san mia Apr 21 - 17:46

AKTUÁLIS MECCS: Én személy szerint kicsit tartalékosabbra vettem volna a mai kezdőt,...
Gronk Apr 21 - 13:25

Átigazolási hírek: Hát kapus nem kell szerintem és 5 Mio nal többet...
jasw Apr 21 - 9:40

Free Joomla! template by Age Themes