Újabb távozók - zajlik a keret átalakítása

Írta: 

Az Európa-bajnokság előtt a klub hivatalos álláspontja az volt, hogy a Bayern kerete készen áll a 2016/2017-es szezonra, újabb változások nem lesznek. Ehhez képest a kontinensviadalt követően már két játékos is távozott, és egy harmadik is eligazolás előtt áll.

Július 11-én, azaz a franciaországi EB döntőjének másnapján vált hivatalossá, hogy a Bayern felnőttcsapatában 25 mérkőzést abszolváló Höjbjerg, aki az elmúlt években előbb az Augsburgban, majd a Schálkéban játszott kölcsönjátékosként, Angliába igazol, de ezúttal végleg. A 20 éves középpályásért a Southampton nem kevesebb, mint 15 millió eurót fizetett, ami egyúttal jól mutatja a Premier League pénzügyi helyzetét.

Július 15-én Benatia távozását jelentette be a klub, de a marokkói védő egyelőre csak kölcsönbe megy a Juventushoz, amely később 17 millió euróért meg is vásárolhatja a jó kvalitásokkal rendelkező, de rendkívül sérülékeny belső védőt. Ancelotti a minap sajtótájékoztatón azt mondta, a Boateng-Hummels-Badstuber-Martínez kvartett (kiegészülve Kimmichhel) elég neki a védelem tengelyébe.

Egyre forrósodik a hír, miszerint Götze visszatér előző klubjához, a Borussia Dortmundhoz. A transfermarkt.de szombat este erre 54% esélyt látott, ami nagyon magasnak számít. A 24 éves középpályás sajnos nem váltotta meg a világot a Bayernnél, és az Európa-bajnokságon is gyengén teljesített - nem csoda, hogy az anno  37 millió euróért érkező játékos most 23-27 millió euróért távozhat (hogy pontosan mennyiért, azon folyik - állítólag - a vita a két klub között). Ancelotti egyelőre nem nyilatkozott nyíltan, Rummenigge szavai viszont önmagukért beszélnek: "Három éve itt van, és nem működött a dolog. Számomra a váltás [hogy korábbi kijelentésével ellentétben, Götze mégis távozna] nem meglepő. 24 éves, és folyamatosan játszania kell" - mondta a klubot működtető gazdasági társaság elnöke.

A kérdés már csak az, a befolyó összegeket a Bayern újabb igazolásokra fordítja-e, vagy mindössze szűkíti a keretét.
Robert Lewandowski: Szerintem tegnap Jupp lekapta volna, ha nem kell kényszerből hármat...
mia san mia Apr 26 - 9:35

AKTUÁLIS MECCS: A nyári erősítésekre leszek igazán kíváncsi. Az majd megmutatja a...
mia san mia Apr 26 - 9:26

Javi Martínez: Már egy jó ideje aggaszt a teljesítménye igazi téthelyzetben. Tegnap...
argo001 Apr 26 - 7:56

Free Joomla! template by Age Themes