Retúrjegy volt: Götze újra Dortmundban

Írta: 

Ahogy arra már hetek óta számítani lehetett, Mario Götze távozik a Bayerntől, méghozzá előző klubjához, a Borussia Dortmundhoz.

Az átigazolási összeget természetesen ezúttal sem hozták nyilvánosságra (ez nem szokás Németországban), de a transfermarkt.de mértékadó honlap szerint 26 millió euróért váltott klubot a 2014-es világbajnoki finálét eldöntő középpályás. Ez csaknem 10 millió euróval kevesebb, mint amennyiért 2013 nyarán a Bayern megvásárolta Götzét, de sokatmondó adat, hogy míg 2014 februárjában 55 millió euróra becsülték az értékét (szintén transfermarkt.de), addig jelenleg már csak 35 millió euróra.

Ha csak a statisztikáit nézzük, tulajdonképpen nem volt rossz három éve: 114 meccsen 36 gól és 34 gólpassz, emellett pedig nyert három bajnoki címet és két német kupát. De ezek csupán számok, a valóság közelebb áll ahhoz, amit Karl-Heinz Rummenigge nyilatkozott néhány napja:

"Három éve van itt, és nem működött a dolog."  
Götze első két müncheni szezonját tartják sikeresebbnek, az utolsóban már rengeteg sérülés is hátráltatta a játékost, de távozására tavaly nyáron is nagyon komoly esély volt - akkor a Juventus ostromolta hosszú heteken át. Igazán soha nem vált kulcsszereplővé, mintha nem találta volna meg a helyét a csapatban, pedig a középpálya szinte minden részén játszatta Pep Guardiola, sőt még középcsatárként is olykor. Sokatmondó továbbá az is, hogy a Bayernhez hasonlóan a német válogatottban is eltűnt, az Európa-bajnokságon alig jutott szerep neki, teljesítménye halvány volt.

A még mindig csak 24 éves középpályás így logikus döntést hozott azzal, hogy visszatér előző klubjához, a Borussia Dortmundhoz, még úgyis, ha a hírek szerint az eddigi 10 millió eurós fizetése 8-ra csökken.
Átigazolási hírek: Lewa testbeszéde érdekes volt tegnap. Kissé morcos lehetett, rugdosott, dekoncentralt...
Atesz12 Mar 19 - 14:41

Bastian Schweinsteiger: Megszületett Ana Ivanovics és Bastian Schweinsteiger kisfia. Jó egészséget a...
mpali Mar 19 - 13:03

AKTUÁLIS MECCS: Még a Hamburg ellen, igen. Talán a válogatott szünet után...
mia san mia Mar 19 - 12:43

Free Joomla! template by Age Themes