Retúrjegy volt: Götze újra Dortmundban

Írta: 

Ahogy arra már hetek óta számítani lehetett, Mario Götze távozik a Bayerntől, méghozzá előző klubjához, a Borussia Dortmundhoz.

Az átigazolási összeget természetesen ezúttal sem hozták nyilvánosságra (ez nem szokás Németországban), de a transfermarkt.de mértékadó honlap szerint 26 millió euróért váltott klubot a 2014-es világbajnoki finálét eldöntő középpályás. Ez csaknem 10 millió euróval kevesebb, mint amennyiért 2013 nyarán a Bayern megvásárolta Götzét, de sokatmondó adat, hogy míg 2014 februárjában 55 millió euróra becsülték az értékét (szintén transfermarkt.de), addig jelenleg már csak 35 millió euróra.

Ha csak a statisztikáit nézzük, tulajdonképpen nem volt rossz három éve: 114 meccsen 36 gól és 34 gólpassz, emellett pedig nyert három bajnoki címet és két német kupát. De ezek csupán számok, a valóság közelebb áll ahhoz, amit Karl-Heinz Rummenigge nyilatkozott néhány napja:

"Három éve van itt, és nem működött a dolog."  
Götze első két müncheni szezonját tartják sikeresebbnek, az utolsóban már rengeteg sérülés is hátráltatta a játékost, de távozására tavaly nyáron is nagyon komoly esély volt - akkor a Juventus ostromolta hosszú heteken át. Igazán soha nem vált kulcsszereplővé, mintha nem találta volna meg a helyét a csapatban, pedig a középpálya szinte minden részén játszatta Pep Guardiola, sőt még középcsatárként is olykor. Sokatmondó továbbá az is, hogy a Bayernhez hasonlóan a német válogatottban is eltűnt, az Európa-bajnokságon alig jutott szerep neki, teljesítménye halvány volt.

A még mindig csak 24 éves középpályás így logikus döntést hozott azzal, hogy visszatér előző klubjához, a Borussia Dortmundhoz, még úgyis, ha a hírek szerint az eddigi 10 millió eurós fizetése 8-ra csökken.
Booking.com

Error: No articles to display

Javi Martínez: Sajna kihagyja a BL meccset és a HSV elleni fellépést...
pussybuvar Oct 17 - 14:55

Edzőkérdés: Nagelsmann, Klopp foglalt. Luis Enrique, Thomas Tuchel jelenleg szabadúszók, mégsem...
Wolf Oct 17 - 6:46

AKTUÁLIS MECCS: Jó volt ismét Bayern meccset nézni :D,...
Steve75 Oct 16 - 10:48

Free Joomla! template by Age Themes