Retúrjegy volt: Götze újra Dortmundban

Írta: 

Ahogy arra már hetek óta számítani lehetett, Mario Götze távozik a Bayerntől, méghozzá előző klubjához, a Borussia Dortmundhoz.

Az átigazolási összeget természetesen ezúttal sem hozták nyilvánosságra (ez nem szokás Németországban), de a transfermarkt.de mértékadó honlap szerint 26 millió euróért váltott klubot a 2014-es világbajnoki finálét eldöntő középpályás. Ez csaknem 10 millió euróval kevesebb, mint amennyiért 2013 nyarán a Bayern megvásárolta Götzét, de sokatmondó adat, hogy míg 2014 februárjában 55 millió euróra becsülték az értékét (szintén transfermarkt.de), addig jelenleg már csak 35 millió euróra.

Ha csak a statisztikáit nézzük, tulajdonképpen nem volt rossz három éve: 114 meccsen 36 gól és 34 gólpassz, emellett pedig nyert három bajnoki címet és két német kupát. De ezek csupán számok, a valóság közelebb áll ahhoz, amit Karl-Heinz Rummenigge nyilatkozott néhány napja:

"Három éve van itt, és nem működött a dolog."  
Götze első két müncheni szezonját tartják sikeresebbnek, az utolsóban már rengeteg sérülés is hátráltatta a játékost, de távozására tavaly nyáron is nagyon komoly esély volt - akkor a Juventus ostromolta hosszú heteken át. Igazán soha nem vált kulcsszereplővé, mintha nem találta volna meg a helyét a csapatban, pedig a középpálya szinte minden részén játszatta Pep Guardiola, sőt még középcsatárként is olykor. Sokatmondó továbbá az is, hogy a Bayernhez hasonlóan a német válogatottban is eltűnt, az Európa-bajnokságon alig jutott szerep neki, teljesítménye halvány volt.

A még mindig csak 24 éves középpályás így logikus döntést hozott azzal, hogy visszatér előző klubjához, a Borussia Dortmundhoz, még úgyis, ha a hírek szerint az eddigi 10 millió eurós fizetése 8-ra csökken.
Error: No articles to display

Bajnokok Ligája: Lehet, hogy idén teszek egy körutat
FERWIN Mar 28 - 18:55

Taktika, hadrend, felállás: Úgy látom Carlo elképzelései jobban működnek a visszahozott 4-2-3-1-ben. Arra...
FERWIN Mar 27 - 18:48

Bastian Schweinsteiger: Legalább kipihente sérüléseit és a mézesheteket, S bár magasszinten, akár...
FERWIN Mar 27 - 18:43

Free Joomla! template by Age Themes