HIVATALOS: Tolisso a Bayernhez igazol

Írta: 

Az értesülések beigazolódtak, a Lyon 23 éves francia középpályása, Corentin Tolisso pár perccel ezelőtt egy 2022-ig szóló szerződést írt alá a Bayernnel.

A 181 cm magas, togo-i felmenőkkel bíró, jobb lábas játékos a Lyon állítása szerint 41,5 millió euró plusz 6 mllió opcionális bónusz fejében került Münchenbe, amivel az eddigi legdrágább Bayern-játékosnak számít.

A videóválogatások alapján és a transfermarkt adatai szerint elmondhatjuk, hogy Tolisso klasszikus középső középpályás (CM). Labdaszerzések és kapura lövések egyaránt színesítik a palettáját, az elmúlt szezonban 47 meccsen 14 gólig  és 7 gólpasszig jutott (BL-ben 6 meccs: 2 gól +1 gólpassz), ami azért nem rossz.  A videóösszeállításokat böngészve feltűnő lehet az erős testfelépítése, mellyel könnyedén nyer párharcokat, de ezzel párhuzamosan rendre láthatunk tőle hosszú indításokat a társak felé, ami jó eséllyel fontos tényező lehetett a leigazolásában - feltételezve, hogy Xabi Alonso utódjának szánták. 

A színfalak mögött 
Látva, hogy a a Gnabry-transzfer után ez a deal is csak utolsó pillanatokban került a sajtó elé, elmondhatjuk, hogy a vezetőség ügyesen és csendben bonyolítja le az üzleteit. Mindazonáltal továbbra is várjuk az igazi nagyágyukat, akiket Hoeneß beharangozott korábban.

UPDATE: Nyilatkozatok:
„Tolissot nagyon régóta és gondosan megfigyeltük. A játéka kezdetektől fogva tetszett nekünk vezetőknek és az edzőnek is. Boldogok vagyunk, hogy sikerült megszerezni. A leigazolása hasonló, mint annó Javi Martinezé, az ő neve sem volt ismerős akkor még. Tolisso relatíve gyors és technikás. Ezen felül termékeny futballista. Tavaly összesen 14 gólt szerzett és ehhez jönnek még a gólpasszok.” - mondta Rummenigge.

„Mindig nagyon érdekelnek minket a fiatal német játékosok. Süle, Rudy és Gnabryval már 3 ilyen focistánk van. Most jött Tolisso, aki szintén válogatott futballista Franciaországban. Azt hiszem jó minőségű a csapatunk és egy picit „fiatalodtunk” is.

A további átigazolásokról:

„Június 14-ét írunk az átigazolási időszak pedig augusztus végéig tart. „Biztosan nem fogjuk idő előtt bezárni az ajtókat.” De garantálni sem tudok semmit, hogy mi fog még jönni. Azaz nyugalomban várunk és figyeljük a piacot.”

Átigazolási hírek: Nyugi. Ebben a kérdésben a Bayern dönt. Ok, eladjuk 150...
rogozsin Feb 23 - 1:49

Bajnokok Ligája: én örülnék neki ha összesorsolnának minket a MU-val. szerintem "simán"...
Véder Nagyúr Feb 22 - 22:05

AKTUÁLIS MECCS: Ez eldőlt az első meccsen szerencsére. Az első félidő nem...
mia san mia Feb 22 - 10:31

Free Joomla! template by Age Themes