"Nagyágyúk helyett csak ágyúcskák" ??

Írta:  Szabó Sándor és Rétfalvi Árpád

"Nagyágyúk helyett csak ágyúcskák" - Ezzel a csöppet cinikus felütéssel kezdte minap a cikkét a sport és a bulvár mezsgyéjén mozgó SportBild. A lap állításai ugyan erősek és túlzóak, néha már csak simán blődek, de érdemes lehet körbejárni a témát, amit feszeget.

"A Hoeneß által beharangozott „nagyágyúk” helyett Serge Gnabry (21) személyében – Niklas Süle (21) és Sebastian Rudy (27) után – inkább csak egy újabb „ágyúcska” érkezett. Az esete pedig a legjobb példa arra, hogy mennyire nehéz lépést tartani az átigazolások terén az európai topcsapatokkal." - indítja gondolatmenetét a cikk.

S valóban, ha őszintén nézzük a dolgokat, az eddigi igazolásaink szinte kizárlag csak ígéretes, de még nemzetközi szinten nem bizonyított fiatalokra koncentrálódtak. Őket viszont egész profi módon sikerült horogra akasztani:

"A Bundesliga köreiben az elmúlt hetekben azzal büszkélkedhetett Michael Reschke (59), az Bayern játékosmegfigyelője, hogy Gnabry megszerzésére elővásárlási joguk volt. Ezt már Gnabry 2016-os klubváltásánál rögzítették a felek, amikor a játékos Londonból Brémába igazolt...Állítólag az Arsenal edzője, Arséne Wenger dühöngött, mikor a tárgyalások közben megtudta, hogy az Bayern titokban beleavatkozott az üzletbe" - állítja újságírónk.

Egy évvel később a sztori és a szereplők új perspektívát kapnak.

"Az, hogy a bajorok leigazolták Gnabryt, azt is mutatja, hogy az Arsenal klasszisának, Alexis Sáncheznek (28) a megszerzésére kevesebb esély mutatkozik. Csak halovány reményei lehetnek a vezetőségnek arra, hogy Sánchez enged a 25 milliós éves fizetési igényéből. A legutóbbi májusi tanácskozáson egyetértettek abban, hogy ezt nem akarják kifizetni. Így továbbra is élnek a pletykák az Atlético játékosának, Yannick Carrascónak (23) az átigazolásáról. Az biztos, hogy egy szélső klasszis szerződtetésére akkor kerülhet sor, ha Gnabry kölcsönbe a Hoffenheimhez kerül." - mondja a SportBild.

Sánchez után a cikk rátér a következő - állítólagos - kiszemelt nagyhalra és levonja rideg tanulságot: "Xabi Alonso pótlására eredetileg a PSG-ben szereplő Marco Verrattit (24) szemelték ki. A vezetők azonban hamar belátták, hogy ennek nincs realitása. Adrien Rabiot-t (22) is hiába célozták meg. Ebből kifolyólag a következő jelöltté a lyoni Corentin Tolisso (22) vált. Egy további „ágyucska”, aki legalább 35 millióba került."

Mindezek gondolatok leírása után a SportBild immáron egyértelműen csalódott szurkolókról lamentál, ami azért bőven erős megfogalmazásnak hangzik.
Süle, Gnabry és Tolisso a maguk posztján igen komoly fiatal tehetségnek számítanak, a kicsit megöregedett keret felturbózására szinte tökéletes vételnek számítanak, főleg úgy, hogy a transzeferek pénzügyi oldala - ilyen szintű tehetségek és ilyen irracionális piaci viszonyok mellett - professzionálisra sikeredett. Mondjuk nem véletlenül Number #1 ez a klub üzleti profizmus terén.

A nagy kérdés viszont, hogy az egyelőre zseniálisnak tűnő fiatalítás mellett a Bayernnek sikerül-e véghezvinni az elkerülhetetlenek látszó topigazolást, amivel jelezné, hogy a az élcsapatok versenyében kíván maradni akövetkező években is.

Fontos mérföldkőhöz ér a vezetés, hiszen dönteni kell majd az őrültnek tűnő, de potenciálisan szükséges út illetve a biztonságot, stabilitást adó keretek/elvek között. A komoly átalakulás előtt álló Bayern életében ez a döntés akár egy korszakot is meghatározhat.


Átigazolási hírek: Nyugi. Ebben a kérdésben a Bayern dönt. Ok, eladjuk 150...
rogozsin Feb 23 - 1:49

Bajnokok Ligája: én örülnék neki ha összesorsolnának minket a MU-val. szerintem "simán"...
Véder Nagyúr Feb 22 - 22:05

AKTUÁLIS MECCS: Ez eldőlt az első meccsen szerencsére. Az első félidő nem...
mia san mia Feb 22 - 10:31

Free Joomla! template by Age Themes