James jött, Costa ment

Írta: 
Mozgalmas és egyben tanulságos napokon vagyunk túl. Lezárult a valaha volt egyik leghosszabb és legirritálóbb bayernes átigazolási szappanopera, melynek keretében Douglas Costa a Juvéhoz távozott, a másik oldalon pedig kb. a semmiből hirtelen létrejött egy jól hangzó James-transzfer.

Costa szekérrúdja már jó ideje kifelé állt, és az sem igazán volt titok, hogy merre fele áll az a rúd. Az már sokkal érdekesebb, hogy végül csak egy kölcsön + vételi opciós (6 + 40 millió eurós) módozatban sikerült "lepasszolni" a Juvéhoz, de ez nem meglepő, hiszen az olaszok manapság - hasonlóan hozzánk - elég racionális transzferpolitikát folytatnak ( minusz Higuaín). Fontos megjegyezni, hogy Costa immáron a sokadik játékos aki a két klub között vándorol (csak pár példa: Salihamidzic, Mandzukic, Vidal, Coman, Benatia), úgy tűnik a Bajor Medve és az Öreghölgy szeret egymással bizniszelni. Hogy miért? Talán jobb, ha nem firtatjuk :)

Nincs ez másképp a Reallal sem. Robben, Kross, Alonso után ezúttal James (legyen "Hámesz") Rodríqguez döntött, úgy hogy ingázik egyet Madrid és München között. Szinte már művészi, ahogy a Bayern egy kölcsönszerződéssel távozó dél-amerikait egy kölcsönszerződéssel szerzett dél-amerikaival pótol (James: 10 millió a kölcsönért + 35-40 milliós vételi opció), ráadásul mindkettő azért távozott, mert volt klubjában már nem kapott lehetőséget és bizalmat.

Gazdasági szempontból megsüvegelendő, milyen szép sakk-lépésekkel szerzünk játékosokat, de sportszakmailag azért mégis csak ott van az a nem is kis kétely a Costa-, de legfőbbképpen a James-transzfer mögött.
Ahogy könnyen előfordulhat, hogy Costa Torinóban újra kivirágzik és beérik, úgy ugyanúgy előfordulhat az is, hogy utolsó müncheni éveihez hasonlóan ott is csak vergődni fog, nem találva helyét. De ami igazán frusztráló tud lenni, hogy ez Jamesre is tökéletesen igaz lehet. Benne van a pakliban, hogy szereztünk egy újabb Robbent a Realtól, aki a sztárbagázs mételyező nyomásától megszabadulva érik be igazán nagy játékossá. De az is lehet, hogy bőven mellényúltunk a Madridban nem véletlenül padozattott és pozícióilag nehezen elhelyezhető "kvázi nagyágyúval" és a Ribéry-utód keresés vakvágányra fut. Hiszen látva a tendenciákat Alexis Sánchez érkezéséhez már kisebb fajta csoda kellene.

A jelenlegi Bayern-startégia egyelőre elég egyértelműnek látszik: nem megyünk a spanyol-angol-olaj klubok pénzszórós gyakorlata után, ehelyett inkább tehetséges fiatalokba és nevesebb, de könnyen mozdítható potenciálokba invesztálunk felhasználva a márkanevünk, és bízunk benne, hogy hatost dobunk. Hogy mire lesz ez elég és hogy lesz-e mégis csattanó !? Meglátjuk!


Átigazolási hírek: Na megjött a Boateng pletyka is. Sejtettem, hogy ő lesz...
mia san mia Mar 22 - 20:47

AKTUÁLIS MECCS: Én sem tudok mást, csak gratulálni a Lipcsének, teljes mértékben...
Szkafi92 Mar 20 - 17:24

Bastian Schweinsteiger: Megszületett Ana Ivanovics és Bastian Schweinsteiger kisfia. Jó egészséget a...
mpali Mar 19 - 13:03

Free Joomla! template by Age Themes