ZUHANYHÍRADÓ: Tuchel a favorit

Írta:  PannonBajor Csapata

Népszerű rovatunk, a Zuhanyhíradó értesüléseit ezentúl egy helyen gyűtjük, időrendben, hogy könnyebben áttekinthetők legyenek. 


Ő lenne a Robben-utód?| Thauvin
Makacsul tartják magukat azok a pletykák mely szerint a Bayern komolyan rámozdult a Marseille szélsőjére, Florian Thauvinra. Miközben Coman személyét Ribéry utódjaként kezeli, addig Thauvinra egy új Robbenként tekintenek sokan. Elsősorban azért mert, jobb oldalon játszik és szeret bevágni a pálya közepe felé, klasszikus robbeni stílusban.A 25 éves frania kiemlkedő potenciállal rendelkezik, ebben a szezonban már 14 gólt szerzett és 10 gólpasszt osztott ki. A Marseille azonban nem szeretné eladni: "Még 100-150 millió euróért sem eladó" - nyilatkozta az elnökük. Thauvin mindenképp beillene a fiatalítási projektbe, viszont az a tény, hogy Gnabry is visszatér nem szól mellette, sőt az sem, hogy a BILD nagy sztárt emlegett lehetséges érkezőként.


BILD | Megvennénk Jamest
A SPORTBILD állítása szerint a Bayern vezetőség úgy döntött, hogy James esetében élni szeretnének a vételi opcióval, amennyiben tartani tudja ezt a jó formáját a szezon során. Mint köztudott James jelenleg 2 éves kölcsönszerződésben van nálunk, aminek a végén a Bayernnek egyoldalú vételi opciós joga van - tehát mi döntünk lényegében nem a Real.


BILD | Tuchel a favorit
A német lap információi szerint Rummenigge és Heynckes is Thomas Tuchel kinevezése mellett foglalt állást. Állítólag Uli sincs ellene a dolognak, ő csak szimplán Jupp folytasát támogatná. Tuchel legutóbb november végén utasította vissza az Everton ajánlatát. Emellett a Wolfsburg, a Stuttgart, a Schalke és a Leverkusen is érdeklődött iránta. Bár ezekben az esetekben tárgyalásig sem jutott a dolog. Állítólag egy nagyobb ajánlatra vár.


BILD | A Bayern nem forszírozná Vidal hosszabbítását | 2018.02.13.
A tegnap megjelent Vidal-nyilatkozatok ellenére - a bennfentes infókkal ált. jól ellátott  - BILD azt írja, hogy a vezetőség másként tervez, és inkább a fiatalabb játékosokra építene, mint pl. Goretzka. Más szavakkal: a Bayern nem tervezi forszírozni azt a hosszabbítást. Ez összhangban van azzal, amit mi is írtunk. Mégegyszer az érvek amellett, hogy Arturo miért nem fog hosszabbítani:
  • Vidal posztján (8-as) a következő játékosok lesznek jövőre: Thiago, Goretzka, Tolisso illetve James és Müller is ezeken vagy nagyon hasonló pozíciókon játszik mostanában. Itt van a legnagyobb túlkínálat a Bayern keretében. Ez tény.
  • "szívesen hosszabbítanék, ez IS egy opció" - mondta Vidal. Itt kiemelnénk az IS szót.
  •  a 30 éves chilei szerződése utolsó előtti évében jár, ilyenkor szoktak elengedni egy idősebb játékost ha pénzt is akarnak belőle látni
  • Vidal fenti mondatai remekül erősítik az alkupozícióját, amennyiben más klubokkal tárgyal.
  • s emelje fel a kezét az, aki közhelyes dicséretek mellett bármelyik vezetőtől (Uli, Kalle, Brazzo) hallott olyat, hogy hosszabbítani akarunk Vidallal

Mundo Deportivo: Meyer és a Bayern 
A spanyol Mundo Deportivo - német forrásokra hivatkozva - azt állítja, hogy a Schalke másik játékosát, Max Meyert is aktívan figyeli a Bayern és állítólag valamilyen egyezség is lehet már. A spanyolok szerint korábban a Barca is megkörnyékezte a technikás, 22 éves játékost. | Tekintve, hogy már Goretzka érkeztével is bőven túlkinálat lesz a bajor középpályán, ennek a pletykának nem sok valóságalapja lehet.

KICKER: Pulisic és Bailey a célpont 
A Kicker csütörtöki száma szerint csak áprilisban döntünk Robbéry sorsáról, addig is Uliék folyamatosan trackelik a piacot és állítólag 2 ifjú titánt, a dortmundi Christian Pulisicot (19 éves) és a Leverkusen sztárját, Leon Baileyt (20) szemelték ki lehetséges cépontként.

KICKER: Valaki távozhat a középpályáról
A német focilap a Bayern középpályájával is részeletesen foglalkozott, összehasonlítva Goretzkát, Thiagot és Vidalt. A lap - nem meglepő módon - arra jutott, hogy azon a poszton túlkínálat lesz jövőre, így valakinek majd el kell hagynia Münchent. A legnyilvánvalóbb megoldás - amiről mi is írtunk - hogy a 31 éves Vidal fog távozni, valószínűleg Angliába.

MARCA: Lewa útja Madridba vezet | 2018.02.07. 
A spanyol vicclap, a Marca szerint Lewa még mindig Madridba vágyik - nyilván ezért hosszabbított szerződést Münchenben nemrég. Na szóval, visszatévre a Marca sztorijára: Robert állítólag még mindig a Real után epekedik és eltökélt célja, hogy idén nyártól már ott játszon, mert ott elismertebb világsztár lehetne és Marketing Aranylabdát is nagyobb eséllyel hódíthatná el. A sztori csak ott hibádzik, hogy a lengyel egy évvel ezelőtt 2021-ig hosszabbított (15 milliós fizujával a legjobban kereső bajor)  és a Bayern jellemzően nem enged el senkit hosszú távú szerződéssel, ha nem akar. Innen legfelejbebb a lejáró szerződésű (Ballack) vagy a hosszabbítani nem akaró (Kroos) klasszisok távoztak idő előtt. Ő pedig egyik kategóriába sem tartozik. Ráadásul az elmúlt hetek nyilatkozatai mind arról szóltak, hogy nálunk egyetlen játékos sem hisztizhetné ki magának az eladást, mint ahogy pl. történt Aubameyang esetében. 
Ne feldjük a "nagyon jól értesült" és "megbízható" Marca - ahogy a nagyon jól értesült lapok írják, már vagy húszszor eladta Robertet a Madrinak. Ennek fényében érdemes megítélni az újabb "szenzációs hírt".

KICKER: Brandt helyett egy topszélsőre fogunk rámenni   | 2018.02.05. 
Mint ahogy már korábban is írtunkróla, Brandt, a Leverkusen szélsője egyre valószínűbb, hogy kiesett a pixisből. A Kicker szerint ugyan voltak igen komoly, előrehaladott tárgyalások a sráccal, végül úgy döntöttek Uliék, hogy mégis egy egy topszélsőt próbálnak megkörnyékezni Julian helyett. Kíváncsian várjuk, hogy ez igaz lesz-e.

Portugál fiatal lehet Rafinha utódja  | 2018.02.05.
A Kicker szerint már rajta vagyunk Rafinha lehetséges utódján, aki nem más mint a Porto egyik fiatal, 18 éves tehetsége, Diogo Dalot. A srác az idei Youth League egyik kiemelkedő játékosa volt aki mind védekezésben mind támadásban jól szerepelt. Az mondjuk a transzfer ellen szólhat, hogy állítólag már most elég magas, 20 millió eurós lehet a kivásárlási ára.

A MU-t is érdekelheti Vidal  | 2018.02.03.
A Manchester Evening News jelentése szerint a Vörös Ördögök is kinézték maguknak Arturo Vidal, aki a nyár végén visszavonuló Michael Carrick utódja lehetne Mourinho csapatában és akár együtt is játszhatna honfitársával, Alexis Sanchezzel. Ami bizonyos, hogy Goretzka érkeztével a chilei maradására nincs sok esély Münchenben. A MU mellett korábban a Chelsea mutatott komoly érdeklődést iránta - Conte többször is dícsérte Vidalt. | Esély: Bőven benne van a paklibanDaily Express: James visszatérhet Madridba  | 2018.02.02.
Az angol lap szerint a Real már a következő nyáron visszavenné a kolumbiai középpályást, ugyanis Zidane - a rossz szereplése miatt - valószínűleg távozni fog Madridból és mivel ő volt az aki alapvetően nem számított Jamesre, így új esélyt kaphat az irányító. S állítólag Perez is ragaszkodna hozzá.
A pletykát a Don Balon egyik beszámolója megerősítheti - feltéve ha igaz - e szerint egyik kolumbiai válogatott társa elárulta, hogy James nagyon visszavágyik Spanyolországba és minden lehetőséget megragadna, hogy visszatérhessen a Realba.
Az egésznek azonban ellent mondanak a játékos jelenlegi nyilatkozatai. James nemcsak az egyik legjobban teljesítő a csapatban, de többször is hangsúlyozta, hogy Jupp érkezése óta kivállóan érzi magát és 2019-ig (ameddig a kölcsön szól) biztosan maradna. | Esély: Inkább csak spekulációnak hangzik

Alaba és a Barca. Sokadik felvonás | 2018.02.01.
A Spanyol AS szerint a Barca ismét megpróbálkozna Alaba megszerzésével, s noha az elmúlt 1-2 évben valóban nem nyújtott kimagaslót, nem valószínű, hogy a mostanában nagyon erősen a hosszú távra fókuszáló klubvezetés megvállna egyik kulcsjátékosától, akiben még rengeteg év lehet (David csak most lesz 26 éves) Ráadásul szerződése 2021-ig szól és Münchenben jellemzően nem szoktak eladni olyan játékost, akit nem akarnak. | Esély: Szinte kizárt.

Pulisic mint Robben-utód? | 2018.01.31
Friss pletykák szerint ismét a sárga-feketétől rabolhatunk, méghozzá az amerikai Christian Pulisicot, aki állítólag Robben utódja lenne. A nagyon technikás és kreatív, 22 éves szélső támadóhoz értelemszerűen nagyon ragaszkodna a BVB és az állítólagos ígéretünk - miszerint Hoeneßék Hummels után egy ideig nem vadásznak Dortmundban - csökkentheti a pletyka valóságalapját. | Esély: Nem kizárt, de kicsi az esélye

KICKER: Embalo is opció lehet
A német szaklap szerint Umaro Embaló a Benfica 16 éves szélső támadója komoly jelölt lehet a fiatalok felé forduló Bayern számára. Bár az is igaz, hogy már a MU-val és Lipcsével is szóbahozták, méghozzá komolyabban. Állítólag a Lipcsénél 15 milliós összegekről beszélnek, ami a Bayern vezetőinek - a hírek szerint - már igen komoly rizikót jelente egy ilyen fiatal játékos kapcsán. | Esélyek: minimálisSPORTBILD: Kezdődnek a tárgyalások Robbéryvel
A lap szerint Arjennek egy évnyi hosszabbítást fog ajánlani a Bayern, amennyiben sikerül egészségesnek maradnia a tavasz során. Ez egybencseng a várakozásokkal, hiszen sokak véleménye szerint már csak Robben tudott igazi nemzetközi klasszis teljesítményt hozni a nagy párosból - bár az lemúlt 2 mérkőzés alapján jelenleg nincs topformában, míg Franck nagyon is igyekezik.

Ribéry esetében nem titok, hogy nagyon maradni szeretne - ezt számos nyilatkozatában említette, sőt szinte már sujkolta. A SportBild forrásai szerint hosszabbítás esetén el kellene fogadni, hogy a jövő szezonban kevesebbet fog játszani Coman rovására, aki a klub számára a jövőt jelképezi.
Uli nem véletlenül forszírozza Heynckes maradását annyira. Az eredményeken túl - ahogy az elnökünk is kiemelte - Jupp lenne a legalkalmasabb az átmenet levezérlésére, arra hogy adott esetben a padra tudjon ültetni egy Ribéryt.

Ulreich is hosszabbíthat
Kapusunk esetében - ismét csak a SportBildre hivatkozva - a Bayern mindenképp hosszabbítani szeretne, és mivel a lap szerint Sven nem is nagyon akarja elhagyni az országot, sőt kifejezetten jól érzi magát a családjával Münchenben, igen komoly esély ígérkezik a sikeres hosszabbításra.

Marad-e Rafinha?
A brazil hátvéd kapcsán már régóta kering a pletyka, hogy haza szeretne térni hazájába. A SportBild ezt megerősítette, s szerintük ez döntő érv is lesz végül, hiába próbálna majd a Bayern hosszabbítani vele.
Mindeközben Heynckes úgy nyilatkozott hogy "egyértelműen támogatnám a hosszabbítását. Remekül dolgozik, igazi profi, pozitív tényezője a csapatnak"

MARCA: Lewa útja Madridba vezet | 2018.02.07. 
A spanyol vicclap, a Marca szerint Lewa még mindig Madridba vágyik - nyilván ezért hosszabbított szerződést Münchenben nemrég. Na szóval, visszatévre a Marca sztorijára: Robert állítólag még mindig a Real után epekedik és eltökélt célja, hogy idén nyártól már ott játszon, mert ott elismertebb világsztár lehetne és Marketing Aranylabdát is nagyobb eséllyel hódíthatná el. A sztori csak ott hibádzik, hogy a lengyel egy évvel ezelőtt 2021-ig hosszabbított (15 milliós fizujával a legjobban kereső bajor)  és a Bayern jellemzően nem enged el senkit hosszú távú szerződéssel, ha nem akar. Innen legfelejbebb a lejáró szerződésű (Ballack) vagy a hosszabbítani nem akaró (Kroos) klasszisok távoztak idő előtt. Ő pedig egyik kategóriába sem tartozik. Ráadásul az elmúlt hetek nyilatkozatai mind arról szóltak, hogy nálunk egyetlen játékos sem hisztizhetné ki magának az eladást, mint ahogy pl. történt Aubameyang esetében. 
Ne feldjük a "nagyon jól értesült" és "megbízható" Marca - ahogy a nagyon jól értesült lapok írják, már vagy húszszor eladta Robertet a Madrinak. Ennek fényében érdemes megítélni az újabb "szenzációs hírt".
AKTUÁLIS MECCS: Sima meccs, csak így tovább! Kimmichnek be kellet volna sárgulni...
Kozi31 Feb 20 - 21:42

Bajnokok Ligája: A Spurs jobb csapat jelenleg mint a Juve. Aki Torinóban...
Kozi31 Feb 15 - 7:49

Átigazolási hírek: Vidalt szerintem nem is feltétlenül kell eladni, az utóbbi pár...
szabi90 Feb 13 - 16:22

Free Joomla! template by Age Themes