Higgyünk a csodában, mert ezért szép a foci

Írta: 

Ne szépítsük! A kiesés szélén állunk, s kedd este - ha nem is óriási, de - releváns méretű csodára lesz szükségünk, ha tovább akarunk jutni.

De most nem temetni jöttem, hanem lelkesíteni. Hadd kezdjem ezt egy irgalmatlanul elcsépelt közhellyel, Kalle Rummeniggétől lopva:

Aki harcol, az veszíthet. Aki nem harcol, az máris vesztett.
Volt egykor egy Bayern, a mostani domináns korszak előtt közvetlenül, amelynek legfőbb erénye nem a játéktudása volt, nem is a szupersztárok, hanem a küzdés. Nem tartozott a legjobbak és legesélyesebbek közé, de olykor igenis tudott villantani egy látványosat, a nagy Galaktikusok ellen például előszeretettel.

A szerencsétlen müncheni odavágónak "hála" most ismét újraélhetjük a szituációt, azt, ahol mi vagyunk a lesajnált underdogok, az esélytelenek. Szokatlan és furcsa érzés ez az elmúlt évek viszonylatában, de egyben felszabadító is.

Lehet azt mondani, hogy egy "7Up" a Barca ellen vagy egy sokadik 5:1 az Arsenal ellen a futballélmények netovábbja, de személy szerint én a katarzisok híve vagyok, a sírból visszajöveteleké. Szinten napra pontosan 7 éve volt az az este, amelyet egy debreceni söröző leghátsó sorában kezdtem el, onann néztem végig, ahogy a meccs elején csuklóból hármat hint nekünk a MU. Az est végére azonban már az első sorban, a TV alatt tomboltunk, amikor Robben beverte azt a GÓLT.

Ugyanezt az élményt kívánom magunknak kedd estére! Nem többet, nem kevesebbet.

Error: No articles to display

AKTUÁLIS MECCS: Rafi hova csúszott???? Boa szegény nagyon lassú ezt egy erősebb...
Atesz12 Dec 13 - 20:37

Átigazolási hírek: Gnabry Suttgart ellen ismét jól mozgott... Első és második félidőben...
Atesz12 Dec 13 - 20:29

Nemzetközi focihírek: Na nebasz már, hogy a Ligue 1ben nem a...
Kozi31 Dec 13 - 16:58

Free Joomla! template by Age Themes