PSG-FCB: Több mint egy sima csoportrangadó

Írta: 

Szerda este nemcsak egy szimpla csoportrangadónak nézünk elébe a Bajnokok Ligája B-csoportjában, attól jóval többről szól majd a dal.

Az elmúlt bő évtizedben már több olajcsapatot is láthattunk az európai topmezőnyben. Az első jelentősebb képviselőjükkel, a Chelseavel többször is volt már dolgunk, több kevesebb sikerrel, a ManCity-t rendszeresen beáraztuk, hiába költöttek csilliárdokat, de az idei PSG és az egészen elképesztő bevásárlásaik még ebben a kategóriában is valami egészen újat képviselnek.
Mérhetetlenül elcsépelt tény, de a párizsiak csak egyetlen játékosra, Neymarra több mint kétszer annyit költöttek (222 millió €) mint mi az összes ez évi igazolásunkra. S akkor még az idei év leginkább vadászott labdarúgójának, Mbappének a megszerzését nem is említettük. Ez a szintű aránytalanság szó szerint kabaréba fullaszthatja a sportágat.


Eddig szerencsére nem sok babért termett ezen oljameghajtású kluboknak az igazi nagyok között, vagy legalábbis csak mérsékelt, átmeneti szerephez jutottak. A legek legjét továbbra is a hagyományos nagyklubok csapatai uralják, pl. az elmúlt 5 évet a Bayern alapvetően határozta meg.
Az olyan meccsek mint a mai tehát nemcsak 3 pont sorsát hivatottak eldönteni, de egyben szimbolikus mérföldkövet jelenthetnek a tekintetben, hogy a komoly futball mennyire lesz a jövőben orosz vagy arab olajmágnások saját bejáratú társasjátéka, szappanoperává züllesztve mondjuk a komplett BL-t.

De túl a meccs szimbolikus magaslatain illetve mélységein, azért vannak itt bőven sportszakmai aspektusok is:

A PSG számára egyértelmű, hogy ez lesz az első igazi megmérettetés a vadiúj, brillírozó csatársoruknak(Neymar - Cavanni - Mbappé), de azt is érdemes lesz figyelni, hogy a csapatuk többi része hogyan muzsikál. Pár remek csatár ugyanis még nem elég egy BL-címhez, legfeljebb a hypehoz.

Számunkra legalább 4 kérdésre adhat választ a szerdai összecsapás:

1. Idén most először mérhetjük fel igazán, mennyire is lett elrontva vagy el nem rontva a nyári átigazolási szezon. Felmérhetjük, hogy valóban olyan komoly a lemaradás, mint ahogy azt a pénzösszegek sejtetik, vagy ismét bizonyságot nyer a "pénzen csak játékos vehető, csapat nem" örökbecsű.
Megláthatjuk, hogy mire mennek az új igazolásaink, fiataljaink és régi ászaink egy komoly ellenféllel szemben.

2. Mivel igazi presztízsmeccsről van szó, betekintést nyerhetünk a csapatdinamikába, abba, hogy mennyire is motivált és sikeréhes ez a társaság. A múltban sokszor láttuk már büszkeségből fakadó "csakazértis" jelenségét. Vajon ez most elég lehet-e egy felkokszolt ellenfél ellen? Egyáltalán működik-e még ez a képességünk?

3. Egy nimbuszromboló csúfos vereség Párizsban és/vagy Münchenben végleg megpecsételheti Ancelotti sorsát, ugyanígy egy erődemonstráló fellépés segíthet megszilárdítani a székét, ami manapság minden, csak nem stabil.

4. Végül pedig kiderülhet, hogy a korábban a PSG-t is edző Carlo egy igazi, nagy komoly meccsen kinek is szavaz bizalmat a kezdőben. Ugyanis mind a Kicker, mind a Bild Jamest várja a kezdőbe Müller helyett. Kíváncsian várjuk, hogy valóban meg meri ezt lépni az olasz, vagy valami középutas megoldást fog erőltetni a béke kedvéért.


Sérültekről:
Neuer és Bernat biztosan nem áll rendelkezésre Párizsban, csapatkapitányunk a téli szünet után várható vissza. Jó hír, hogy Alaba ismét a keret tagja lesz, de a kezdőbe nyilván még nem várható.

Várható kezdők:


KICKER: Ulreich - Kimmich, Süle, Hummels, Rafinha - Tolisso, Vidal - Robben, James, Coman - Lewandowski

BILD: Ulreich - Kimmich, Süle, Hummels, Rafinha - Tolisso, Thiago - Robben, James, Ribéry - Lewandowski

Error: No articles to display

Bajnokok Ligája: Nagyon jò sorsolas, nyilván nem szabad lebecsülni a Besiktast ,...
Littbarski Dec 12 - 15:39

Európa-Liga: A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT Borussia Dortmund (német)–Atalanta (olasz) Nice...
Kozi31 Dec 11 - 14:15

AKTUÁLIS MECCS: Egy "aktuális" meccs:
mpali Dec 11 - 9:27

Free Joomla! template by Age Themes