×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 1548

  hétfő, 15 november 2010 18:36

  FCB női: Vereség a bajnok ellen

  Written by

  nina-aigner-fc-bayern-514A női Bundesliga 13. fordulójában a Bayern Münchennek a német bajnoki és Bajnokok Ligája címvédő Turbine Potsdam otthonában a bátor és harcos teljesítmény is kevésnek bizonyult a pontszerzésre.

  A bajor lányok a papírforma szerint favorit Potsdam otthonában taktikusan, okosan próbálták meg a lehető legtöbbet kihozni a mérkőzésből. Habár a potsdamiak már a legelején a kezükben vették az irányítást, a Bayern erős védelme sokáig meg tudta nehezíteni a dolgukat. A házigazdák többször veszélyes helyzetbe kerültek a müncheniek 16-osán belül, a sok lábon álló védelmünk illetve Katrin Längert kapus magabiztosan állta a sarat. Aztán végül csak két rögzített szituációnak köszönhetően tudta megszerezni félidei – amúgy megérdemelt – kétgólos előnyét az ellenfél.

  A második félidő nem sikerült túlságosan eseménydúsra. A Potsdam diktálta az iramot, a mérkőzést eldöntéséhez vezető gólszerzési lehetőségig azonban nem jutott el. A müncheniek rendezetten játszottak, támadásba azonban csak ritkán tudtak lendülni. A Turbine végül az idén a világ legjobbjának is jelölt Fatmire Bajramaj révén a 86. percben egy kontrából döntötte el véglegesen a 3 pont sorsát. A végeredmény 3-0 a Bajnokok Ligája címvédőjének otthonában.

  Thomas Wörle vezetőedző véleménye a mérkőzésről: „A csapatom mindent beleadott, kompakt módon kéz a kézben védekezett. Sajnos azonban csak ritkán tudtunk igazi kontrákat vezetni. A Potsdam egy másik Ligában játszik, fizikailag irtózatosan erősek. Csapatom csak tanulhat ezekből a meccsekből. Még sok munka áll előttünk.”

   

  Az fcbayern-frauenfussball.de alapján

  Media

  Highlights: 1. FFC Turbine Potsdam - FC Bayern Muenchen

  Hírek