×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 1548

  vasárnap, 21 november 2010 17:34

  FCB női: Újabb vereség

  Written by

  bad_neuenahr_2010A női Bundesliga 14. fordulójában a Bayern München hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett az SC 07 Bad Neuenahr csapatától.

  Nem választott igazán nehéz taktikát magának az Bad Neuenahr a Bayern München ellen: hátul keményen helyt kívántak állni, majd előre játszani a labdát Nicole Roslernek. Thomas Wörle, az FCB vezetőedzője szerint: „Ez a játékmód nagyon elterjedt a Bundesligában. S nekünk nincs meg hozzá a keretünk, hogy az ilyen ellenfeleket legyűrjük. És gyors támadók hiányában ilyen kontrajátékot sem tudunk játszani.”

  Mindezek ellenére Petra Wimbersky révén az FC Bayern szerezte meg még a vezetést. A 33. percben 20 méterről szánta el magát lövésre, a labda védhetetlenül szállt az ellenfél hálójába. A gól még nagyobb küzdelmet generált a pályán: mindkét csapat minden egyes labdáért megküzdött. A Bad Neuenahr egyre többször tudott eljutni a müncheniek büntetőterületére. Végül a 45. percben, a férfiakhoz hasonlóan a félidő utolsó pillanataiban Nicole Rosler révén egyenlíteni tudott az ellenfél.

  A második félidőben is küzdelemmel teli volt a mérkőzés. A Bayern megpróbálta kezébe venni az irányítást, de folyamatosan hibák jelentkeztek, ennek folytán pedig az ellenfél védelmének nem okozott nehézséget a Bajorok támadásainak kivédekezése. Ezzel szemben a Bayern védelmének hibáit könnyűszerrel többször is kihasználhatta volna az ellenfél. Végül a 84. percben össze is jött a vendégeknek a második gól. Lisa Goessling szabadrúgását követően Peggy Kuznik tudta a labdát a gólvonal mögé juttatni. Az elfáradt hazaiak a mérkőzés végéig már nem tudták összeszedni magukat. 

  A mérkőzést követően Thomas Wörle frusztráltan nyilatkozott: „Egyszerűen túl bátran játszottunk. Most veszi észre az ember igazán, hogy a robosztus Bianca Rech, Melanie Behringer és Wendy Islacker távozásával mennyit vesztettünk.”

  Négy mérkőzés maradt hátra a 2010-es esztendőben. Hazai pályán a Jena és a Saarbrücken ellen, akik a kiesést akarják elkerülni. Majd pedig kétszer a bajnoki címre is esélyes Duisburggal küzdenek meg a lányok. Jövő héten a bajnokságban, majd december 12-én a német kupában.

  A Bayern München női csapatának FCR Duisburg elleni következő bajnoki mérkőzését november 28-án vasárnap 11 órától a dfb.tv élőben közvetíti.

  forrás: fcbayern-frauenfussball.de

  Media

  Hírek