hétfő, 24 november 2014 17:41

  „Az ilyen pillanatok feledhetetlenek”

  Written by Schuster Roland

  Óriási öröm a lelátókon. Természetesen mind a négy gólnál is. De mindenekelőtt a 77. percben.  Ekkor ünnepelte ugyanis visszatérését Bastian Schweinsteiger, és ezzel végre véget ért a világbajnok 132 napos szenvedésekkel teli időszaka.  A szurkolók felállva, nevét skandálva üdvözölték a „Fussballgottot” – a 30 éves játékos végtelenül boldog volt.

  Természetesen nagyon megérintette a szívemet, hogy ilyen fogadtatásban részesülhettem a nézőktől. Ezek feledhetetlen pillanatok”, áradozott Schweinsteiger a Bayern-szurkolók lelkesítő ovációjáról, a világbajnokot már a bemelegítésnél is ünnepelték. „A nézők erre a pillanatra vártak” szögezte le Manuel Neuer, „már a bemelegítésénél is érezhető volt.” Arjen Robben így vélekedett: „Libabőrös lettem, amikor Basti pályára lépett.”

  Schweinsteiger is valósággal magába szívta ezt a légkört. Az ősbajor a becserélésekor már érezte, „hogy ezekért a pillanatokért megérte minden egyes edzés az elmúlt hónapokban”. Nem is volt sok időre szüksége a 30 éves játékosnak:  Egy kiválóan időzített átadással segítette hozzá Sebastian Rodét az FCB színeiben tétmeccsen szerzett első találatához. A 4. találat szerzője rögtön duplán örült a világbajnok gólpasszának, „reméljük újra a régi lesz”.

  „Hiányzott nekünk”

  „Boldogak vagyunk, hogy Bastian visszatért” - örvendezett Karl Heinz Rumenigge is. „Rögtön szerzett is egy pontot a kanadai táblázaton. Minden csodálatos”. Pep Guardiola szerint Schweinsteiger visszatérése, „ egy nagy hír számunkra, de mindenekelőtt számára”. Neuer hangsúlyozta, milyen fontos Schweinsteiger a csapat számára „Régóta nélkülöznünk kellett, hiányzott a pályáról”. Robben így vélekedett: „Mivel Philipp nincs itt, most ő újra a kapitányunk. Nagyon fontos számunkra.”

  Schweinsteiger sosem kételkedett a visszatérésében. „Mindig hittem a visszatérésemben” erősítette meg a német nemzeti tizenegy csapatkapitánya, akit a térd-íngyulladása mentálisan is próbára tett. „Persze türelmesnek kellett lennem, de az egyesület adott rá időt. Ezért egyszerűbb volt számomra.” A magas elvárásoktól azonban Schweinsteiger még óva intett: „Nem tartok még ott, ahol szeretnék. De egyre közelebb leszek hozzá.”

  Hírek