×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 2676

  szerda, 09 november 2016 01:53

  Valóban eltűnt a dominancia?

  Written by
  Rég volt már példa ilyenre a bajnokságban; már javában zajlik a szezon, és a második helyezettnek sikerült pontszámban utolérnie a Bayernt. A Bajnokok Ligájában is rezeg a léc, legalábbis ami a csoportelsőséget illeti. Itt az Atletico Madrid hárompontos előnyét kellene ledolgozni, érdemes a többi csoport első helyezettjeire is figyelni idén. Felmerülhet a kérdés: vajon oda a Bayern dominanciája? 4 korábbi játékosunk fejtette ki erről a véleményét.

  Klaus Augenthaler:
  "Ez csak egy pillanatnyi állás. Ott voltam a Hoffenheim ellen a stadionban. Állítom, ha mindenki csak tíz százalékkal tette volna oda jobban magát, akkor a megszokott dominanciát láthattuk volna. A többi, előzetesen Bajnokok Ligája helyezésért küzdő csapat is hátrébb helyezkedik el az elvártnál, elég csak a Wolfsburgra és a Leverkusenre tekinteni. A Hoffenheim és a Lipcse ddig jó teljesítménnyel rukkoltak elő, de a szezon folyamán ez még változhat."

  Thomas Strunz: "A Bayern veretlenül vezeti a tabellát, és a Bajnokok Ligájában is már továbbjutott. Miért is ne lenne meg a dominancia? Lehet, hogy pont az üldözők lettek inkább jobbak. Nem is csoda, hogy a Hoffenheim és a Köln olyan meggyőző teljesítményt nyújtott a Bayern ellen. Akkoriban még veretlenek voltak, és ennek köszönhetően az önbizalmuk is rendben volt. Ennek semmi köze nincsen a Bayern teljesítményéhez. Ha a HSV és az Ingolstadt utazna Münchenbe, azok a csapatok biztos nem küzdenének akkora odaadással."

  Franz Roth: "Ha megnézzük, az utóbbi időben a Bayern mennyiszer találta el csak a kapufát, egyértelmű, mekkora pechje van. Megszűnt dominanciáról beszélni ostobaság lenne. Békén kell hagyni a csapatot. Kell még egy kis idő, míg az Ancelotti-gépezet tökéletesen működni fog. Annak ellenére vagyunk elsők, hogy nincs minden száz százalékban rendben. A többi csapatnak hálásnak kell lennie, hogy még nem működik minden a Bayernnél. Ellenkező esetben ugyanis most is behozhatatlan előnnyel rendelkeznénk."

  Jürgen Kohler: "Hogy eltűnt volna a dominancia? Ezt tíz forduló alatt nem lehet megállapítani. A Bayern máshogy játszik, az látható. Hogy ez mit jelent a bajnokság dominálása szempontjából, majd kiderül. Guardiola olyan edző volt, aki a játék minden egyes apró elemét megszabta. Ancelotti, ahogy az Olaszországban általában szokás is, sokkal több teret ad a játékosainak a pályán. Így a játékosoknak gyakran egyénileg kell megoldaniuk bizonyos helyzeteket. Ezzel nekik kell boldogulniuk. Azonban nagon fontos lesz, hogy a szezon első felében milyen teljesítményt nyújt a csapat."

  Hírek