×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 2676

  péntek, 02 december 2016 03:19

  Ki legyen Sammer utódja?

  Written by
  Egy hete választották elnökké Uli Hoenesst, a szavazás egyhangúbb nem is lehetett volna. A végeredmény borítékolható volt már hónapok óta. Egyáltalán nem ilyen egyértelmű, ki fogja betölteni a Bayern sportigazgatója címet, és elképzelhető, hogy erre választ a szezon végéig nem is fogunk kapni. A cikk a jelenleg reális alternatívákkal kíván foglalkozni.

  Amit Hoeness
  akar

  Uli szerint Lahmnak 2018-ig kellene játszania, kitöltve ezzel a szerződését. Ez kizárná, hogy már nyártól kezdve sportigazgatóként szolgálja a klubot. Hoeness ezen kívül azt is fontosnak tartja, hogy a sportigazgatói széket már 2017 nyarán betöltse valaki.

  Amit Rummenigge akar

  "Akire én gondolok, annak a neve önöknek ismerősen cseng, de ez a személy még játékosként vesz részt a labdarúgás életében" hangzott el a közgyűlésen a burkolt ám annál egyértelműbb utalás. Az egyetlen ember, akire Rummenigge reálisan gondolhatott, az Philipp Lahm. Persze ez teljesen ellentmondana Hoeness akaratának.

  Annyi bizonyos, hogy mindketten vezető szerepet szánnak neki, a kérdés, hogy mikortól és milyen formában. Sammer korábban inkább a csapat közelében tevékenykedett, a csapaton belüli történésekre figyelt, és az igazolásokat inkább Rummenigge és Reschke intézte elsősorban. Ha Lahm pozíciót kapna, akkor valószínűleg egy a Sammeréhoz hasonlító szerepet kellene betöltenie, felügyelve a "csapatkémiát". 

  Aki még szóba jöhet 

  A sajtó a héten újabb nevet dobott a kalapba: Max Eberlét, a Borussia Mönchengladbach sportigazgatóját. A 43 éves szakember már rendelkezik bayernes múlttal, és médiaértesülések szerint még fog is sikereket elérni a bajor klubbal. Eberl talán pont olyan személyiség, akit Hoeness szivesen látna: szókimondó, szereti feszegetni a határokat, és a Gladbach építésében és szárnyalásában fontos szerepe van neki is.

  Természetesen rögtön reagált a vele kapcsolatos híresztelésekre: "2020-ig köt szerződés a Borussiához, és nagyon jól érzem magam itt. Szeretnék ennél  a csapatnál valami nagyot elérni. Jelenleg semmilyen más téma nem foglalkoztat engem."

  Amit Lahm akar

  Ami biztos biztos, hogy pályafutása végefelé jár, és egyre többen suttogják, hogy erősen gondolkodik karrierje befejezésen. És ahogy a válogatottnál is láttuk, ha ő úgy dönt, akkor azt véghez is viszi, hiába Hoeness szavai. Saját bevallás szerint  döntő szerepet az fogja játszani, milyen színvonalon fog majd teljesíteni a pályán. Ő a sportigazgatói posztot szívesen vállalná  akár nyártól kezdve. Hogy mi lesz ennek az egésznek a vége? Hónapokon belül kiderül. Izgalmas hónapok lesznek.

  Hírek