×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 1572

  szerda, 28 december 2016 13:47

  Az év felfedezettje: Joshua Kimmich

  Written by

  2016. január 22. a tavaszi szezon első meccse a Hamburg ellen. Az FC Bayern a Guardiola éra utolsó szakaszába érkezett. Az 56. percben Jerome Boateng sérülten az öltözőbe biceg. Tanácstalanság az egyesületnél és a szurkolóknál egyaránt. Ki fogja helyettesíteni a védelem főnökét?

  Medhi Benatia február közepéig még biztosan harcképtelen volt és különben sem arról híres, hogy elkerülik a sérülések. A megoldást Badstuber, Martínez és a frissen, kényszerűségből érkezett Serdar Tasci személyében kellett megtalálni. Sokáig nem sikerült. Martínez január végén súlyosan megsérült, Badstubernek február közepéig tartott, hogy utolérje magát. Mindketten hosszú időre harcképtelenné váltak.

  Guardiola már többször is számított Alabára belsővédő poszton és sokáig úgy állt, hogy ő és Tasci fogja alkotni az új belsővédő párost. Pep Guardiola azonban váratlant húzott és így került ki a 2016-os esztendő felfedezettje.

  Kimmich mindenkit meglepett

  Sokakban kérdéseket vetett fel a katalán vezetőedző e döntése. A miasanrot.de blogjánál már akkoriban megállapítottuk, hogy a 21 éves játékos képességei alapján egész jól passzolna a Guardiola-rendszerbe. Így is lett.

  Január 31.-én debütált, mint belső védő a Hoffenheim elleni 2:0-ás győzelem alkalmával. Ezt 10 olyan Bundesliga mérkőzés követte, amelyen veretlen maradt a csapat és Kimmich ezen a poszton lépett pályára, ez azért is sikerülhetett, mert a társak remekül támogatták. Ő maga is újra és újra azt hangoztatta, hogy ő csak ebben a rendszerben tudna belsővédőként funkcionálni. Emellett Kimmich jókor volt jó helyen. Meggyőzött mindenkit.
  A Bundesligában 11 mérkőzésen csak 4 gólt kapott a Bayern. Két döntetlent játszott a csapat, a többi mérkőzésen győztesként hagyták el a pályát. Ezen kívül a tavaszi szezonban egyetlen vereséget szenvedtek, a Mainz ellen, amikor Kimmich nem lépett pályára.
  A Bajnokok Ligája mérkőzéseken is hasonlóan meggyőző tudott lenni a "Boateng-helyettes". 4 mérkőzés belső védőként, 0 vereség, két továbbjutás. A Juventus és a Benfica elleni mérkőzés ugyan megmutatta, hogy miben rejlik Kimmich és Alaba gyengesége, mégis mindketten remekül pótolták a hiányzókat.

  A kupadöntő, mint tetőpont

  Ha a Bayern és a BVB lép pályára abból gyakran parádés mérkőzés kerekedik. A Német kupadöntő mégis a gyengébb meccsek közé tartozott.
  Ha valakit ki kellene emelni a Bayern csapatából, aki kiemelkedőt nyújtott, akkor Joshua Kimmich lehetne az. Szinte teljesen hatástalanította Reus-t, párharcai 73%-át megnyerte, 100-ból 87 passza célbaért és életet hozott a támadásépítésbe. A tizenegyeséről jelen esetben ne beszéljünk.
  Kimmich ezzel a teljesítménnyel megkoronázott egy olyan szezont, amely tiszteletet érdemel. Többek közt a csapat egyik megmentője volt, egy olyan időszakban, amely a sok sérülés miatt csúfosan is alakulhatott volna.

  Egy Európa bajnokság mélységekkel és magasságokkal

  Ritkán tűnhetett csak úgy, hogy még nem kész, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező, világklasszis játékos. Talán Torinóban, amikor röviddel a mérkőzés vége előtt jött rá, hogy talán azért mégsem Jerome Boateng még. De ezen kívül? Alig hibázott.
  Teljesítményének jutalma a válogatottság lett. Nyáron EB várt rá. Kimmich jó teljesítményt nyújtva ismét bizonyította tehetségét, olyan posztokon is, ahol azelőtt nem sűrűn lépett pályára. Jobb oldali védőként meggyőző teljesítményt nyújtott Szlovákia és nagyrészt Olaszország ellen is. Nem utolsósorban azért, mert a tizenegyesét a lehető legnagyobb nyomás alatt értékesíteni tudta. Az olasz válogatott és főként a franciák elleni elődöntő alkalmával vált bizonyossá, hogy van még hova fejlődni. Olyan szituációkban, amikor az ellenfél játékosa vezethette rá a labdát néha rosszul lépett ki rájuk. Apró egyéni hibák, mint pl. a franciák ellen fedték fel, hogy miben kellene még fejlődnie.
  Ennek ellenére, vagy éppen ezért az Európa bajnokság nagyszerű tapasztalat volt számára.

  Új kezdet Ancelotti alatt

  A Münchenbe való visszatérésekor új edző várt rá. Sokakban vetődött fel a kérdés, mi lesz Kimmichhel? Közte és előző edzője, Pep Guardiola között különleges kapcsolat volt.
  Amikor Alexander Zorniger egy sajtótájékoztatón azt mondta, hogy Kimmich Stuttgartban több szerephez juthatna Guardiola egyből rákontrázott: "Nem, itt marad! Joshua Kimmich szinte a fiam."
  Hozzátéve, hogy a katalán mester sok mindenkit dicsért már, ez mégis hihető volt. Ezt tükrözték azok az elvárások, amelyekkel szembe a játékosát állította. Talán még nagyobbak voltak, mint a csapat többi játékosával szemben.  Jól jelképezi ezt az érzelmes jelenet a dortmundi 0:0 után, amelyet sok oldalról félreértettek.

  https://www.youtube.com/watch?v=Kc_sStG1rHg
  Nyáron aztán átvette Ancelotti a Bayern irányítását és a Kimmich jövőjével felvetődő kérdésekre két hónap alatt 7 góllal válaszolt a játékos. Szeptember eleje és október vége között szerezte ezeket, mindössze 11 mérkőzés alatt.
  Legtöbbször a középpálya közepén nyújtott jó teljesítményt, amely rávilágított az irányító szekció rossz felállására. Joshua Kimmich tehát ismét mentőövet jelentett az edzője számára, hiszen Ancelottinak sok időre volt szüksége, hogy megtalálja a megfelelő rendszert. A 21 éves játékosra pedig számíthatott.

  Nehézkes évvége és kérdéses jövő

  Év végén szinte nem volt sérült játékos, így Kimmich játékpercei drasztikusan csökkentek. Annak ellenére, hogy Alonso és Vidal nem mindig nyújtották a legjobb teljesítményt Kimmich mindig csak második volt a sorban.
  Az őszi szezonban 1147 játékperc fűződik a nevéhez (ezzel a keretben a 11. helyen áll). Hozzáadva az elmúlt szezon második félévének 1640 percét kiemelkedő érték egy 21 éves játékos számára. Az egész évet tekintve 5 különböző poszton is játszott.
  Ennyi percet játszott Kimmich különböző pozíciókban
  LV-bal bekk, IV-belső védő, RV - jobb bekk, DM-védekező kp, ZM - középső kp
  Joshua Kimmich a jövő nagy ígérete. Az, hogy melyik poszton, azt pontosan még nem lehet megmondani. Kreatív játékos partnereként (Thiago) is ugyanolyan jól helytállt, mint jobb oldali védőként. Kisegítő szerepben a védelem közepén is helyt tud állni. A középpályán lenne hosszútávon a legígéretesebb a jövője. Folyamatos és a legjobb teljesítményt nyújtja a pálya e részén. A védelem jobb oldalán Philipp Lahm jogos utódja lehetne és nem csak a Bayernnél, hanem a válogatottban is megoldást jelenthetne erre a problémára.

  Nagy játékosok tulajdonságait egyesíti

  Bár kérdés tehát, hogy melyik poszton, az látható, hogy Kimmich a rekordbajnok egyik arca lehet 2018-tól.
  Nem csak a szurkolók szívébe zárta be magát és győzi meg őket újra és újra jó teljesítményével, hanem nagy játékosok tulajdonságait is képes egyesíteni. Az, hogy 21 évesen ennyire érett, letisztult és higgadt volt az első nagy meccsein az elkápráztató. Amikor a középpályán kap szerepet, akkor Bastian Schweinsteigerre emlékeztet, aki a legszebb napjaiban mindenhol észrevehető volt a pályán. A mentalitása és az akarata, amely kora ellenére szintén lenyűgöző, az egykori Bayern játékosra emlékeztet.
  Ha védőként lép pályára, akkor labdabirtoklást tekintve kicsit Philipp Lahm-os. Okos passzjáték, átgondolt indítások és folyton azon fáradozik, hogy a társait okos elfutásokkal segítse. Az átlós elfutásokat már elleshette a kapitánytól.
  Kimmich mindenesetre magabiztos és tehetséges eléggé ahhoz, hogy a saját útját járja és talán a távoli jövőben majd hozzá hasonlítjuk a játékosokat.  Addig viszont még vár rá pár mérkőzés és pár cím, amit megnyerhet. Az egyik legfontosabbat már magáénak tudhatja, hiszen ő tehát az év felfedezettje nálunk és ezáltal begyűjtötte az első "Miasanrot-díjat". Gratulálunk, Joshua Kimmich. Sok elismerés kövesse még!  Forrás: miasanrot.de

  Hírek