×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 2140

  szombat, 10 június 2017 11:26

  Ilyen lesz a Bayern Campus!

  Written by

  Augusztus elsejétől végre megnyitja kapuit a Bayern új utánpótlás-központja, a Bayern Campus.

  Teljesen új korszak kezdődik el ezzel a klub utánpótlásképzésében. Amit a vezetők már régóta sürgettek, mostanra valósággá válik München északi részén, az Instolstädter Straßén, légvonalban az Allianz Arena és az Olympiapark között.

  Több, mint 70 millió Euróból (nagyjából 21,5 milliárd Forintból) épült meg az új utánpótlás-központja, az FC Bayern Campus. Hatalmas összeg, ami még a rekordbajnoknak sem nyilvánvaló. Ehhez az is kellett, hogy az Allianz felé fennálló tartozást, mely a stadionépítésből (megnövekedve az 1860 München tulajdonosi kiszállásával) állt fenn, előtörlessze. Ezt úgy teljesítette a klub, hogy a müncheni székhelyű biztosítót az egyesületet üzemeltető részvénytársaság kisebbségi tulajdonosává tette (8,33 %). Fontos kiemelni, hogy a költségek a tervezett szinten állnak. Arrafele nem számolnak megnövekedett költségekkel. Amit ráköltenek, annak lesz is látszatja a központban.

  https://www.youtube.com/watch?v=mOMUAf0gO-8

  A Campus 30 hektáron terül el, ez négyszer nagyobb, mint a Säbener Straßén található központ területe. 8 futballpálya tartozik hozzá, melyből kettő műfüves. A többfunkciós sportcsarnokban irodák, tárgyalótermek, de egy orvosi központ és menza is található. A Campusban 35 kollégiumi szobát is kialakítottak. A koncepció lényege az, hogy a 9-től 19 éves korig itt edző fiatalok hármas képzésben részesüljenek: Foci, Iskola, Személyiség. A Bundesligában (és egyre gyakrabban a Bajnokok Ligájában) szereplő női csapatunk is itt fog új otthonra lelni. 

  Az utánpótlásközpont vezetését az a Hermann Gerland végzi majd, aki a 2014-es világbajnoki kezdőcsapatból 4 játékost (Lahm, Schweinsteiger, Müller, Hummels) is felfedezett, de Kroos megszerzésénél és profivá válásánál is munkálkodott. Ő elsősorban a sportszakmai dolgokért fog felelni. Míg Jochen Sauer az üzleti kérdésekben lesz illetékes. Őt a Red Bull Salzburgtól sikerült elhappolni. S ha már Red Bull: Sebastian Hoeneß edzőként csatlakozik majd az U19-esekhez. A klubelnök unokaöccse Lipcséből érkezik. Tom Starke a kapusrészlegért felel majd.

  Most még kérdéses, hogy a jövő Lahmjainak sikerül-e beverekedniük magukat a profik közé, az viszont biztos, hogy nem árucikként fogják őket kezelni. A klubelnök már most megerősítette, hogy olyan biztos nem lesz, hogy az ifistákat tömegével adják majd kölcsön. Így gondolkodik például a Chelsea. Kevés sikerrel. Uli Hoeneß a visszatérése óta számtalanszor elmondta, a jövőben nagyobb esélyt akarnak majd adni a helyi fiataloknak a profik között.

  Hírek