szerda, 28 június 2017 21:29

  Öt kihívás, amivel Carlonak szembe kell nézni

  Written by Rétfalvi Árpád és Szabó Sándor
  A kvázi felvezetésnek megfelelő első szezon után idén már komoly elvárások nehezedhetnek Ancelottira. Ennek megfelelően már most a nyár közepén komoly kihívások körvonalazódnak előtte, s nem feltétlenül csak a pályán.

  A vancouveri vakáció során Carlo rengetegett horgászott, relaxált, de a nyugis időszaknak lassan vége, a Bayern ugyanis  megkezdi a felkészülést. A feladat pedig világos: javulni tavalyhoz képest. „A bajnokság megnyerése tartósan kevés lesz” – mondta Uli Hoeneß még az ünneplés során.
  A nyár viszonylag jól indult, hiszen Süle, Rudy, Gnabry és Tolisso személyében már több minőségi játékos is érkezett a klubhoz, de a megoldandó problémák is szépen gyülekeznek:

  A Lewandowski-eset
  Noha Cezary Kucharsky, a csatár menedzsere már próbálta a élét venni a dolognak, valószínűleg nem teljesen alaptalanok a Robert elégedetlenségéről szóló sztorik - függetlenül azok jogosságától. ( Ismétlésként: Lewandowski korábban arról panaszkodott, hogy állítólag az edzője és a csapat nem adott neki plusz segítséget a gólkirályi cím megnyeréséhez) Ennek megfelelően valószínűleg lesz majd munka a régi bizalom visszaállítása kapcsán - mindkét részről.

  Sagnol, a kontroll (?)
  A nem teljesen fényes első szezon után Ancelotti és Bayern kapcsolata korántsem lehet annyira felhőtlen, mint tavaly ilyenkor. Erre az egyik bizonyíték Sagnol érkezése lehet, akit Uliék ajánlottak az olasz figyelmébe. Lehet, hogy vezetőségnek szemet szúrhatott, hogy az angol Paul Clement távozása után szinte egy itáliai klán alakult a vezetőedző körül, amelynek Ancelotti fia, Davide, és az erőnléti edző, Giovanni Mauri is a részese? Hermann Gerland – aki közben az utánpótláshoz távozott – kiszorult ebből a körből, már csak a nyelvi korlátok miatt is. Ezzel szemben Sagnol tud olaszul, mindenről értesül, és beszámolhat a vezetőknek. 

  A bosszantó kínai túra
  Július 16-a és 28-a között a Bayern München Kínában vendégszerepel. Egy klasszikus púp a hátra, amely inkábba marketinget, mintsem a felkészülést szolgálja - klasszikus nagycsapat probléma. A Bayern négy meccsen is pályára lép, de komolyabb erőpróba nélkül. Ancelotti nem is rejtette véka alá az út iránti "lelkesedését".

  A teljes keret nélküli felkészülés
  Az olasz mester egyelőre nem számolhat a teljes kerettel. A legnagyobb gond a kapuspozíció, a Sportbild információi szerint Manuel Neuer ugyan elrepül Kínába, de csak egyéni edzéseken vesz majd részt. A tesztmeccseken nem lehet ott az új kapitány. A pótlására hivatott Sven Ulreich és Christian Früchtl szereplése szintén kérdéses. Azonban más sztárok is hiányozni fognak: Vidal, Süle, Kimmich és Rudy a Konföderációs Kupán, míg Gnabry az U21-es Európa-bajnokságon van, így legkorábban július 29-én csatlakoznak a kerethez. A védelem két oszlopa, Boateng és Martínez sérüléssel vonult pihenőre, jóllehet Boateng Los Angelesből már jelezte, hogy nála minden rendben lesz.

  Jön-e a nagyágyú és mikor?
  Egyelőre elég bizonytalan, hogy érkezik-e igazi világklasszis Münchenbe, pedig az idő sürget, és a kiszemelt játákosok, mint például Alexis Sánchez, „napról napra drágábbak lesznek” – amint arra már Ottmar Hitzfeld is figyelmeztetett. Az ígéretes új jövevények (Süle, Rudy, Gnabry és Tolisso ) mellett a csapatnak mindenképp szüksége lenne egy igazi ütőkártyára, aki nemcsak az igazi nagy meccseken szükséges pluszt jelenthetné, hanem a szimbólikus jelzést is, hogy továbbra is az elitben akarunk maradni.

  A SportBild cikke alapján

  Hírek