×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 2140

  szerda, 12 július 2017 01:33

  Csiszolatlan gyémánt: Franck Evina

  Written by

  Sokat szoktunk beszélni az utánpótlásunk lemaradásáról. Pedig úgy tűnik, hogy nálunk sem játszik kevesebb tehetség, mint máshol. Erre a legújabb példa Franck Evina.

  A 17 éves kameruni játékos az előző idényben 25 meccsen 22 gólig jutott az U17-eseknél, a Werder elleni bajnoki döntőben mindkét gólt ő készítette elő. A friss szezonban pedig már a profik között is megmutathatta képességeit. A visszajelzések egyértelműen pozitívak, akár a magyar honlap fórumait nézzük, akár a német sajtóban megjelenteket.

  Evina szereplése nemcsak azért reményt keltő, mert a Bayern bő kerete(kispadja) nyilvánvalóan szűkölködik középcsatárokban, hanem azért is, mert az ő esetében már a tehetségen túl a fizikumot és robbanékonyságot is látni lehet, ami az előző években a legtöbb sajátnevelésű játékosunkból hiányzott. Elmondása szerint külön atlétikai edzővel dolgozik. Erre szerinte szüksége is van, mert a 177 centis magasságát stabilitással lehet kompenzálni.  Erősen kérdéses, mennyiben kaphat majd szerepet a szezonban. Mióta Louis van Gaal távozott Münchenből, az utánpótlásból feltörekvő játékosok alig kaphattak lehetőséget a berobbanásra. Igaz, mindhárom edzőnk olyan kerettel dolgozhatott már, mely európai mércével is kiemelkedő.

  Carlo Ancelotti az előző nyári felkészülésben több fiatallal is számolt, a tétmeccseken azonban leginkább a tapasztalatra épített. A Dorsch-Benko-Götze hármas ígéretes játékkal rukkolt elő, egyelőre az áttörés az ő esetükben is várat. Evina számára azonban komoly lehetőségek nyílhatnak meg. Hiszen ha Carlo Ancelotti ebben a szezonban is fix kezdőként számít Robert Lewandowskira és ezért nem akar konkurenciát neki, akkor is szükség van egy olyan játékosra, aki, ha kell, be tud robbanni.

  Frank Evina Kamerunban született, ő konkrétan kameruni, tehát ilyen formán honosított játékos. Illetve az válhat belőle. Hatéves kora óta játszik Németországban. A német U15-ös válogatottban korábban már volt kerettag, de pályára még sem a kameruni, sem a német színekben.

  Hírek