×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 65

  vasárnap, 10 december 2017 18:10

  SCHOLL: Az új generációs edzők kiölik az egyéniségeket

  Written by

  Egykori ismerősünk, a csípős humoráról, és nyers őszinteségéről hírhedt Scholl az elmúlt napokban ingen csak megkavarta a német futballvilág alapvetően csendes vizét.

  A Bayern volt támadója egy bajor rádióműsorban arról beszélt, hogy a jelenlegi német edzőképzésből érkező fiatal szakemberek, akik sosem voltak profi futballisták - mint például Wolf vagy Tedesco (Schalke) - az ún. "rendszeredzők" elárasztják az utánpótlásképzést és ez előbb-utóbb igen rossz hatással lesz a német futballra.
  "Egyetemi hallgatók vették át az utánpótlásközpontokat és a nagy szerelmünket, a futballt" - fogalmazott.

  A legfőbb problémát az egyéniségek letörésében látja: "Elveszítjük az alapokat. A gyerekeknek a rendszerhez kell igazodniuk, nem cselezgethetnek többé. Nem mondják meg nekik, miért nem sikerül egy passz vagy egy csel, ehelyett vagy 18 szisztémát tanulnak be."

  Mehmet kijelentését természetesen komoly ellenreakciók is követték: A DFB-utánpótlásvezetője, Frank Wormuth szerint Scholl kijelentései alaptalanok és egy csak egy csalódott ember szavai. Michael Reschke szerint az egykori támadó képtelenségeket állít. A Schalke menedzsere szerint pedig inkább az aktív játékosokat kellene kérdezni arról, hogy mit gondolnak a fiatal edzőkről, és Scholl ezzel amúgy is "túllépett egy határt".

  A legtöbben, köztük Heynckes is, megvédték a fiatal edzőgenerációt. "Nekik is esélyt kell adni, de egyben a hibákat is be kell látni" - mondta Jupp az újságíró kérdésekre.

  Sokak szerint Scholl felvetésvel - ha kivesszük belőle a személyes támadásokat, edzők név szerinti említését - alapvetően érdemes lehet foglalkozni.

  Tehát a kérdések a következők:
  A taktikára és a szisztémákra nagyobbb hangsúlyt fektető új német edzői iskola valóban kiöli az egyéniségeket?
  S ez az új vonal valóban sikertelenségbe fogja vezetni a német futballt, ahogy Scholl állítja?  Hírek